Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A nagymamám szó szerint...

A nagymamám szó szerint kiröhögött, mert ruhákat vettem 14 hetes terhesen a babának. Jogos, hogy kiakadtam rá?

Figyelt kérdés
Vettem pár téli ruhát a babának, mert most akciósak. Bodykat például 400 ft-ért vettem és ilyen áron szerintem kihagyhatatlan. Elmondtam a nagymamámnak, aki nagyon cinikusan kiröhögött, hogy hova vásárolgatok még a babának. Ennyi erővel akár mondhatta volna azt is, hogy várjam ki a végét, megmarad-e... Tudom, hogy történhet baj, de már a második trimeszterben vagyok és úgy gondoltam, hogy kicsit fellélegezhetek és nem lehet a 40. hétig a csak a bugyimat figyelgetni, hogy mikor lesz véres!! Nagyon rosszul esett, hogy a nagymamám szinte nevetve közli, hogy nem is biztos, hogy lesz ebből anyaság és ne költsek a gyerekemre előre. Bármi történne, a ráköltött pénz érdekelne a legkevésbé! Nem értem, miért kell kiröhögni azért, mert kihasználom az akciókat és mert készülök a baba fogadására. Nem az utolsó pillanatban akarok majd kapkodni és mindent teljes áron megvenni. Inkább apránként beszerzem a dolgokat akciósan. Tényleg annyira nevetséges és hülye vagyok, hogy vásárolok 14 hetes terhesen?
2017. jan. 20. 11:19
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
78%

Az öt terhességem alatt én is vettem még terhesség alatt olyan ruhákat, amik csak fél éves kor után volt jó. Hiszem, hogy a kérdezőnek van annyi logikája, amennyi nekem volt, hogy ezt nagyjából ki lehessen számolni.

Másrészt a kislányommal a terhességem nyolcadik hetében vettem meg az első tündéri téli sapkákat. És akkor mi van? Na le lehet engem is pontozni.

Bár tapasztalat terén én nyertem.

2017. jan. 20. 12:27
 22/32 anonim ***** válasza:
66%

Nincsen semmi baj azzal, hogy készülgetsz. De kérlek ne háborodj fel, mert nem írtad a legelején, hogy mennyit is vásároltál összesen. Kicsit ellentmondásos, hogy a jó árával kezded, aztán kiderül, hogy az igazából nem is számít.

Nekem még most is vannak idilli elképzeléseim a szabadidőmről és össze-össze jön a varrosgatás is, de egy rugit átalakítani.. na erre már nem áldozok időt. Viszont vannak a neten aranyos ötletek, pl hogy lehet kinőtt rugiból játékmacit/nyuszit csinálni. Szóval nem kell kidobni. :)

Nagymamád pontos reakcióját látni kellett volna. Lehet jobban a szívedre veszed, érthető módon. Mondd meg neki, hogy nem esett túl jól, ne haragudjon, lehet nem úgy szánta, de te úgy vetted. Meg lehet beszélni. :)

2017. jan. 20. 12:33
 23/32 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező! Nem nagyon fogadod el a tiédtöl eltérő véleményeket. Szerintem nem jogosan akadtál ki, nem szokás ennyire korán bevásárolni, régebben meg pláne nem volt szokás, nem véletlenül. Ezért nevetett ki a nagyid. Értem ha mindenképp vásárolni akarsz, nehéz tétlenül várakozni, de ha ilyen korán ruhákat veszel, akkor inkább tartsd titokban és akkor nem leszel nevetség tárgya.
2017. jan. 20. 12:47
 24/32 A kérdező kommentje:

Írta, hogy "pár" ruhát vettem, számszerűen nem gondoltam, hogy lényeges, mert elsőre nem hittem, hogy ilyen irányba megy majd el a beszélgetés. Nem tartottam számszerűen lényegesnek.

Valóban nem megyünk tönkre, ha valahol elfolyik egy kis pénz feleslegesen, de mindig keresem az akciós dolgokat. Nem azért, mert "nem lényeges a pénz", hiszen kinek ne lenne az? Ha mindent teljes áron vennék, akkor pontosan dupla annyi pénzt veszítenénk a kasszából, mint amennyit így. Így belefér, hogy néha mellényúljak. Főleg olyan tételeknél, amikből még egy liter olajat se tudok venni a boltban. Az már mondjuk nagyon fájna, ha most vennék egy pink etetőszéket 10-15 ezer forintért és szülnék egy fiú gyereket. Hát igen, az már olyan kidobás lenne, hogy vagy verném a fejem a falba és vennék egy másikat, ha vissza vinni nem lehet, vagy etetném a fiamat pink székből... :)

Azért vettem nagyon magamra, mert már eleve a nagymamám felhúzott és itt is azért akadt, aki cinikusan nekem esett. Örülök a tanácsoknak, el is fogadom őket, ha úgy érzem, hogy szükség van rá, bizonytalan vagyok a dolgomban, de ez esetben teljesen magabiztos vagyok és örülök, hogy van pár anyuka, aki egyet ért velem és pl kinézi belőlem, hogy van annyi eszem, hogy nyári babának télre nem 56-os ruhát veszek. Nekem biztos 30 éves korában is az én kis babám lesz, de azért tisztában vagyok vele, hogy növekedni fog és hát a környezetemben is sok a baba, saját szememmel is látom, hogy mennyire gyorsan növekednek.

A varrás egyébként a hobbim, anyukám varrónő és tőle tanultam meg. Nagyon sok ruhámat én varrtam magamnak, a kutyámnak jó kis ruhatára van. Minden héten varrok valamit és elképzelhetetlennek tartom, hogy ezzel felhagyjak a baba születése után. Már most egy csomó szabásmintát letöltöttem és babaruhákat, hálózsákot, fejvédőt és rengeteg dolgot varrni fogok neki, amint befejezem a munkát.

2017. jan. 20. 12:53
 25/32 anonim ***** válasza:
51%
egy vastagabb bodyt októbertől márciusig rá lehet adni, gondolom nem 68 méretű overált vett...
2017. jan. 20. 12:56
 26/32 A kérdező kommentje:
23, nem érdekelnek a SZOKÁSOK, hidd el, hogy hidegen hagynak. Világ életemben nem érdekeltek a szokások és attól, hogy nem állok be a sorba nem vagyok nevetség tárgya. Ez egy baljós szokás, ennyi erővel mondhatnám, hogy nevet se válaszok előre, mert minek... Ki tudja, hogy megszületik-e. Magamnak se veszek ruhát, hanem hordom a meglévőeket addig, amíg le nem szakadnak rólam, mert ma megveszek egy 20 ezres kabátot, holnap meg elüt egy busz és ha nem fekete a kabátom, akkor arra se jó, hogy eltemessenek benne... Meg a számlákat se fizetem be, hátha tönkre mennek a szolgáltatók holnap és akkor megúsztam. Erről ennyit. Tényleg nem fogadom el az enyémmel ellentétes véleményeket abban az esetben, ha semmi logika nincs benne.
2017. jan. 20. 13:01
 27/32 nanaszka ***** válasza:
64%
Èn is pont ennyi idős vagyok...(14+3)... azon kìvül hogy itthon tornyosul egy csomò babaruha a 2 èves nagylányomtòl... èn is vettem már pár cuccot... mert a dokinèni fiucskával kecsegtet... ès elmegyek egy aranyos kis ruci mellett sajnálom otthagyni.. hogy aztán kèsőbb eszembe jusson s szarul èrezzem magam tőle... ès a babonaság règi dolog...de èn megjártam vele tavaly májusban 17 hetesen vesztettem el az ikreimet.... nekik is vásároltam már előtte... aki ìgy is ugy is szeretne gyereket nem hiszem hogy olyan nagy kidobás lenne mèg az sem szerintem ha 10-20 ezer forintra vásárol előre (apránkènt persze)
2017. jan. 20. 13:13
 28/32 A kérdező kommentje:

27, nagyon sajnálom, ami az ikreiddel történt! :( Becsülöm, hogy ilyen magabiztosan és pozitívan tudsz belevágni a babavárásba és úgy gondolom, hogy az a helyes, hogy nem rettegéssel indulsz neki, hanem mersz hinni a legjobbakban és mersz neki vásárolni.

Minden jót kívánok! :)

2017. jan. 20. 13:31
 29/32 anonim ***** válasza:
59%
De itt nem arról van szó, hogy te elfogadod-e a szokásokat, vagy sem, hanem arról, hogy nagyanyád mit gondol róluk. Szerintem mivel ez egy elterjedt szokás, hogy pár centis magzatnak nem veszünk téli bundát, nincs min megsértödnöd. Én nem röhögtelek volna ki, de magamban furcsállotam volna, bár mondjuk engem nem érdekel ki mit csinál.
2017. jan. 20. 13:34
 30/32 A kérdező kommentje:
Jézusom! Ki beszélt téli bundáról? Ne túlozzunk már, könyörgöm.... Eleve a kérdésben is benne van, hogy csak pár dologról beszélünk és sehol nem írtam, hogy egy komplett téli ruhatárról van szó téli bundával egyetemben. Rugózzál a szokásokon akkor te is. Tudod: ahány ház, annyi szokás... Nálam az a szokás, hogy nem foglalkozom a tömegszokásokkal. Az ilyen szokások azoknak vannak, akik maguktól képtelenek kitalálni, hogy mit csináljanak és ilyen esetben a legbiztonságosabb a hülye sablonok szerint élni.
2017. jan. 20. 14:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!