A nagymamám szó szerint kiröhögött, mert ruhákat vettem 14 hetes terhesen a babának. Jogos, hogy kiakadtam rá?
8-as te mit beszélsz? :D 68-ról egy nap alatt felugrik 98-ra? Vagy miért ne lenne szükség köztes méretre? :D
Egyébként olvasd el még egyszer a válaszomat: van varrógépem, olyan méretre alakítom át a potom 400 forintos 74-es bodyt, amilyenre akarom. Ha netán szülnék júliusban egy 74-es óriás gyereket, akkor is 2 perc alatt levágom a body ujját és a lábát rövidre. De az én méreteimből kiindulva nem lesz akkora ez a gyerek, mert nem fér el bennem...
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Ma nekem is ilyen problémáim vannak :) (Ez az én kérdésem volt.)
Most egy kicsit elbizonytalanodtam, úgyhogy egy darabig nem veszünk semmit. Mi pár nap múlva tudni fogjuk már a nemüket, mert Prena tesztet csináltattunk és ott dns alapján a nemet is meg tudják mondani, ha kérjük; és mi kértük.
14es, a te általad felsoroltak között meg a 400 forintos bodyk között van azért különbség.
Kérdező, mentségedre szolgálhat a hormonjaid megbolondulása. Vettél bodykat olcsón (vagy rugikat?), ok. Ugorjunk. De hogy majd azzal vacakolsz, hogy ide-oda pótolgasd meg nyiszbáld a találomra betárazott ruhákat.. hát egye fene, kívánom, hogy időd legyen mint a tenger! :)
Nyilván a nagyi reakciója és kiröhögése érthető, hogy rosszul esett. De!
Én is igazat adok annak,aki azt írta, hogy egy nyári babának téli cuccot vásárolni (varrógép ide-vagy oda) nem a legoptimálisabb... (a felhevült reakciódat meg betudom a hormonoknak ;)
Én is kicsi vagyok, mégis 4 kg-os gyereket szültem, meglepetésemre elfért bennem, és 62-es mérettel kezdett, az 56-os át se ment volna a fején :)
Aztán pislogtunk kettőt és valóban felugrott 80-86-osra a mérete, szerintem a példának felhozott 74-es méretet nem is hordta. Nőtt mint a gomba, most is 2 évesen egy fejlett 3 éves méretű gyereknek tűnik.
Ha vásárolni szeretnél neki, nincs azzal semmi probléma, de ha megengeded és megfogadod a tanácsomat - mint gyakorlott anyuka - még most ne vegyél ruhákat, pláne nem a születését követő 2. évszakra.
Nézelődj, vásárolj, ha apróságokat akarsz, akkor kiskádat, orrszívót, egy-két játékot, etc., de (szerintem) ne fél éves korára való ruhákkal kezd.
De te pénzed, te döntésed, ez csak jó tanács volt :)
Két oldalú a dolog, de tényleg felesleges kiakadni, azt nem tartom jogosnak.
Bármilyen hihetetlen, ha a nagymamád, akkor ő azért már felnevelt legalább egy gyereket, és lehet, hogy másképp látja azt, hogy mikor érdemes ruhát venni.
Én 33 hetes terhes vagyok, de pont ruhából nem vettem többet a szükségesnél, mert egyrészt áprilisban lehet akár -5 fok, akár 25 is. Másrészt pedig akkor biztos a neme, ha már pelenkázzuk. (Pedig már kaptam uh képet a kukiról. :D )
Babaruhákat egész évben lehet venni akciósan, újat és használtat is, és kapni is fogtok egy csomót.
Másrészt: ha azért mondta ezt, mert ki tudja, hogy mi lesz, akkor meg tényleg nem érdemes előre vásárolni ezzel az erővel. Elvégre akár a szülés során is történhet tragédia, sőt a gyerek teljes élete során is. Senki se kíván ilyet, de azért hallottunk már szomorú esetekről. Akkor most az újszülöttnek se vegyél 56-osnál nagyobb ruhát, mert mi van, ha bölcsőhalált hal??
Ebben az esetben az lesz a legkisebb bánatod, hogy pénzkidobás volt a ruhát előre megvenni.
Hagyd rá a nagyira, egyszerűen innentől nem kell az orrára kötni, ha vettél valamit, és ennyi.
De ilyen apróságon összeveszni is kár, annyit nem ér az egész.
Egy tipp: szokj hozzá, hogy ki tudsz állni a véleményed mellett, mert lesznek még beleszólások és nézeteltérések. Elég csak beleolvasni, hogy mi megy néhány családban a hozzátáplálás miatt...
13, kössz az infót, ezzel még bajban vagyok, minek mi a neve. Igen, rugdalózóról beszélek.
14, mi meglepinek szeretnénk a baba nemét így unisex ruhákat veszünk, többnyire fehéreket, macis mintásakat. Így később, ha sikerül, akkor tesónak is jó lesz, akármilyen nemű lesz :)
Engem nem tántorít el senki. Ha netán ki kell dobnom 4-5 darab ruhácskát, mert nem lesz rá jó, akkor nem fogok sírva fakadni 2-3 ezer forinton. A nagyobb dolgokat pedig mi is akciósan, hónapról hónapra megvesszük majd, nem a végén akarok szaladgálni a cuccok után és nem böhöm nagy hassal az utolsó hónapban babaszobát rendezni.
Szerintem igenis jogos, hogy ez rosszul esik.
Nekem három gyerekem van, de szerintem én a 10.-12. héttől folyamatosan vásárolgattam az összes terhességem alatt. Mondjuk meg is lett az eredménye, a gyerekeknek komolyabb gardróbjuk van már most, mint pár felnőtt embernek...
De te úgy látom, nem viszed túlzásba, ez a pár ruha nem is lehetett akkora összeg.
Arra viszont készülj fel, hogy a terhességed alatt és a kicsi megszületése után is kapni fogod a "jó tanácsokat". Ezeken nem megsértődni kell, hanem elengedni a füled mellett, vagy helyeselni és úgy csinálni, ahogy neked tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!