Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tehetek valamit azért, h. ez...

Tehetek valamit azért, h. ez a baba megmaradjon?

Figyelt kérdés
Van egy kislányunk ()1,5 éve). Két hónapja 6 hetesen elvetéltem a kis tesóval. Most megint terhes vagyok, aminek rettentően örülünk, de nagyon félek, h. úgy járok mint két hónapja. Attól tartok, h. esetleg valami olyan hormon, v. egyéb gond okozta a vetélést, ami most is fennáll és ami ellen lehetne tenni valamit, de azt akkor időben kell csinálni. Lehet ilyen. A dokihoz megint csak későbbre kaptam időpontot, addigra leszek megint 6 hetes. Jogosan aggódom???
2010. máj. 3. 14:03
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

Nem vagyok orvos,de vetélés után utrogestan-t szoktak írni az orvosok.Érdeklődj utána,szerintem az utro segíthet.(Én lombikos vagyok és nekem ezzel segítettek rá.)

37 hetes km

2010. máj. 3. 14:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert egyszer már elvetéltél, még egyáltalán nem biztos, hogy most is gond lesz! Igazából az orvos tud majd neked "okosakat" mondani, de addig is pihenj minél többet, szerintem szedj Magne B6-ot, és ami a legfontosabb: ne aggódj, hanem gondolkodj pozitívan!!!

Sok sikert!

2010. máj. 3. 14:16
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia! nem mondták, hogy mért vetéltél el? mert ha hormon gond lenne, akkor azt csak felfedezték volna akkor.
2010. máj. 3. 14:16
 4/7 anonim ***** válasza:
79%

Na mi pont így jártunk, elvetéltem a kistesóval. Épp ezért mikor újra terhes lettem (az én dokim nem híve az Utrogestannak meg ilyen megtartó gyógyszereknek merthogy szerinte ami menni akar hagy menjen...) elmentem az sztk-ba és ott minden gond nélkül felírták a gyógyszert. Szedtem és semmi baj nem lett ezúttal, azóta van egy gyönyörű egészséges 3 hós lányom a kisfiam mellé:))

A dokimról egyébként ezt a véleményét nem tudtam korábban, mivel ugye semmi baj se volt az első terhességem során.

De orvost váltottam a második bébit már nem nála szültem.

2010. máj. 3. 14:21
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen, sajnos lehet jogos. A babák 50%-a a progeszteronhiány miatt megy el az első 8 hétben! Már sosem fogod megtudni, hogy az előző miért ment el, de a doki biztos, ami biztos alapon fel tudja írni neked a plussz progit, általában hüvelykúp formájában. 1 vetélés után ezt bármelyik normális doki megcsinálja. Úgyhogy én a helyedben elballagnék egy másik dokihoz, vagy simán az sztk-ba, és ott felíratnám a kúpot.

Emellé érdemes magnéziumot szedni, és az első 16 hétben hanyagolni a szex bármilyen formáját.

És a lehető legtöbbet pihenni, és a lehető legkevesebbet emelni.

Na, ekkor már elmondhatod, hogy mindent megtetteél, ami tőled telik.

2010. máj. 3. 14:26
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ! Igazából vajmi keveset foglalkoztak azzal, h. miért is ment el a baba... Spontán komplex vetélés volt, nem volt szükség művi beavatkozásra, csak annyit mondtak (de csak mert rákérdeztem), h. legalább egy menzeszt várjak meg az újbóli próbálkozásig. Az időpontot jövő hétre az sztk-ba kaptam, de lehet, h. akkor elmegyek hamarabb, időpont nélkül.
2010. máj. 3. 15:32
 7/7 anonim ***** válasza:
14:16-os vagyok, akkor most már értem mért gondoltál hormon problémára... :) szerintem is menj csak el időpont nélkül minél hamarabb én is így szoktam ha sürgősen elakarok intézni valamit és nincs idő arra, h heteket várjak mire eljutok oda. Szóval ha kapsz valami bogyót szerintem tuti rendben lesz minden!! :) Boldog babavárást!
2010. máj. 3. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!