Benneteket is kínoz a székrekedés? Mennyire mertek erőlködni a wc-n? Veszélyes a babára, ha erőlködök?
Iszonyatos székrekedésem van, 2 hónapos vagyok, de 5nek is kinézek, akkorára felpuffadt már a hasam. Heti egyszer sikerül egy keveset kierőszakolnom, de olyankor meg attól aggódom, hogy nehogy elvetéljek az erőfeszítéstől.
Napi2-3 liter vizet iszok, feher kenyeret nem eszem, minden lisztes dolgot igyekszem kerülni, helyette magvas dolgokat eszem, zabpelyhet is szoktam, tehát a rost bevitel is rendben van. Sok gyümölcsöt is eszek: alma, körte, narancs, kiwi, szőlő... nem tudom, mit tehetnék, hogy ez elmúljon :( Ti mivel segítetek rá magatoknak? Szedtek valamit?
Ha nagyon rossz a helyzet, és nem segít semmi akkor használj Glicerines kupot, nem árt se neked, se a babának.
Én szülés utáni hetekben használtam párszor, és segített, megkönnyebbültem.
A cukros gyümölcsleveket nem ajánlom, inkább egyél friss gyümölcsöt, zöldséget.
Glicerines kúp és sok séta. Én is aranyeres vagyok, az első 10 het szörnyű, de egy-egy hosszabb séta után, rohantam a wcre 😀
mangó, narancs, szilva es házi barack befőtt. Bár nem mindig segít. Most vagyunk 35 hétben és elkezdődött előröl. Most is a séta segít a legtöbbet.
A szilva lekvárt szeretem, majd azt kipróbálom :)
Magnéziumot szedek, de sajnos nem segít. Fosásig azért nem akarnám szedni, mert munkahelyen elég ciki lenne... :D ráadásul a munkahelyig is sok idő eljutnom, kínos lenne, ha az úton hatna :D Viszont hétvégeken semmi akadálya :) Ha máskor nám, hát legalább hétvégén megkönnyebbülök :)
11-es, érdekes, nekem is ezt ajánlotta a védőnő, hogy 2 naponta szedjem csak a multivitamint, de nem hallgatok rá. Szedem szépen naponta. Azt mondjuk nem említette, hogy a székrekedés miatt javasolja-e ezt, én meg nem is kérdeztem vissza, úgy voltam vele, hogy ez hülyeség, hogy ne szedjem naponta. Egyébként igazad lehet, hogy a vitaminok okozzák!
Veszek ma olyan magnesolv granulatumot. En kombinalt magnezium+kalcium tablettat szedek, amibol semmikeppen sem tudok tobbet bevenni, mert a tul sok kalcium negativan befolyasolhatja a baba csontosodasat.
16-os, makd irj legyszi, hogy volt-e valami hatasa annak a viznek! :)
16-os vagyok, megittam az első adagot, egyelőre semmi, de ennek szerintem nem is kell hirtelen hatása lennie, mindenképpen megírom majd!
A kálcium meg a magnézium rontja egymás felszívódását, nem is értem hogy tehetik egybe a kettőt. Én a magnosolvra is odafigyelek, hogy lehetőleg ne a kefirem után igyam meg, jobb ha eltelik 2-3 óra.
# 9 vagyok.
Nem olyan hasmenésem volt a MagneB6-tól, mint amire te gondolsz.
De erősen széklet lazító volt és napi kétszer is el kellett mennem nagy WC-re. Ne hascsikarással és futással együtt járó "igazi" hasmenésre gondolj. :)
De nekem teljesen normális volt előtte a székletem, nem volt székrekedésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!