Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Benneteket is kínoz a székreke...

Benneteket is kínoz a székrekedés? Mennyire mertek erőlködni a wc-n? Veszélyes a babára, ha erőlködök?

Figyelt kérdés

Iszonyatos székrekedésem van, 2 hónapos vagyok, de 5nek is kinézek, akkorára felpuffadt már a hasam. Heti egyszer sikerül egy keveset kierőszakolnom, de olyankor meg attól aggódom, hogy nehogy elvetéljek az erőfeszítéstől.

Napi2-3 liter vizet iszok, feher kenyeret nem eszem, minden lisztes dolgot igyekszem kerülni, helyette magvas dolgokat eszem, zabpelyhet is szoktam, tehát a rost bevitel is rendben van. Sok gyümölcsöt is eszek: alma, körte, narancs, kiwi, szőlő... nem tudom, mit tehetnék, hogy ez elmúljon :( Ti mivel segítetek rá magatoknak? Szedtek valamit?

2016. dec. 13. 07:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
73%
Én is 2 hónapos vagyok, és dettó ez a problémám. Biztosan tudom, hogy nekem a vitamin okozza, régebben is volt ilyen tünetem, amikor elkezdtem valami multivitamint szedni, de most kell, szóval nem opció hogy leállok vele. Múlt héten voltam védőnőnél, azt ajánlotta, hogy minden másnap vegyek csak be vitamint és egyek szilvalekvárt. A rostos ételek, rajtam nem segítenek, szilvalekvárt még nem vettem, de ki fogom próbálni.
2016. dec. 13. 10:48
 12/22 anonim ***** válasza:
50%

Ha nagyon rossz a helyzet, és nem segít semmi akkor használj Glicerines kupot, nem árt se neked, se a babának.

Én szülés utáni hetekben használtam párszor, és segített, megkönnyebbültem.

A cukros gyümölcsleveket nem ajánlom, inkább egyél friss gyümölcsöt, zöldséget.

2016. dec. 13. 11:01
 13/22 anonim ***** válasza:
7-es vagyok, napi 2 tasak magnosolv tényleg tuti hatás lehet már 1 órán belül lehet hosszabb távon, attól függ van-e hiány a szervezetedben. Ha van hiány, akkor azonnal nem hajt meg. Én a másfél hét után már azt mondtam ha reggel se kell mennem wc-re, akkor megiszok 3 tasakkal 1 órán belül és az tuti meghajt. Végül nem volt rá szükség.
2016. dec. 13. 13:57
 14/22 anonim ***** válasza:

Glicerines kúp és sok séta. Én is aranyeres vagyok, az első 10 het szörnyű, de egy-egy hosszabb séta után, rohantam a wcre 😀

mangó, narancs, szilva es házi barack befőtt. Bár nem mindig segít. Most vagyunk 35 hétben és elkezdődött előröl. Most is a séta segít a legtöbbet.

2016. dec. 13. 14:02
 15/22 A kérdező kommentje:

A szilva lekvárt szeretem, majd azt kipróbálom :)

Magnéziumot szedek, de sajnos nem segít. Fosásig azért nem akarnám szedni, mert munkahelyen elég ciki lenne... :D ráadásul a munkahelyig is sok idő eljutnom, kínos lenne, ha az úton hatna :D Viszont hétvégeken semmi akadálya :) Ha máskor nám, hát legalább hétvégén megkönnyebbülök :)

11-es, érdekes, nekem is ezt ajánlotta a védőnő, hogy 2 naponta szedjem csak a multivitamint, de nem hallgatok rá. Szedem szépen naponta. Azt mondjuk nem említette, hogy a székrekedés miatt javasolja-e ezt, én meg nem is kérdeztem vissza, úgy voltam vele, hogy ez hülyeség, hogy ne szedjem naponta. Egyébként igazad lehet, hogy a vitaminok okozzák!

2016. dec. 13. 15:06
 16/22 anonim ***** válasza:
7-es vagyok, szereztem Mira vizet, kipróbálom, állítólag széklet lazító, nem hashajtó.
2016. dec. 13. 15:49
 17/22 anonim ***** válasza:
Nem tudom, milyen magnéziumot szedsz, de a por alakú magnesolv tényleg szuper erre. Nekem a kórházban is azt adtak (nem szüléskor, még az elején voltam bent). Terhesség közben is ittam, amikor kellett, mindig segített. Próbáld ki.
2016. dec. 13. 20:16
 18/22 A kérdező kommentje:

Veszek ma olyan magnesolv granulatumot. En kombinalt magnezium+kalcium tablettat szedek, amibol semmikeppen sem tudok tobbet bevenni, mert a tul sok kalcium negativan befolyasolhatja a baba csontosodasat.

16-os, makd irj legyszi, hogy volt-e valami hatasa annak a viznek! :)

2016. dec. 14. 07:12
 19/22 anonim ***** válasza:

16-os vagyok, megittam az első adagot, egyelőre semmi, de ennek szerintem nem is kell hirtelen hatása lennie, mindenképpen megírom majd!

A kálcium meg a magnézium rontja egymás felszívódását, nem is értem hogy tehetik egybe a kettőt. Én a magnosolvra is odafigyelek, hogy lehetőleg ne a kefirem után igyam meg, jobb ha eltelik 2-3 óra.

2016. dec. 14. 09:19
 20/22 anonim ***** válasza:

# 9 vagyok.

Nem olyan hasmenésem volt a MagneB6-tól, mint amire te gondolsz.

De erősen széklet lazító volt és napi kétszer is el kellett mennem nagy WC-re. Ne hascsikarással és futással együtt járó "igazi" hasmenésre gondolj. :)

De nekem teljesen normális volt előtte a székletem, nem volt székrekedésem.

2016. dec. 14. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!