Benneteket is kínoz a székrekedés? Mennyire mertek erőlködni a wc-n? Veszélyes a babára, ha erőlködök?
Iszonyatos székrekedésem van, 2 hónapos vagyok, de 5nek is kinézek, akkorára felpuffadt már a hasam. Heti egyszer sikerül egy keveset kierőszakolnom, de olyankor meg attól aggódom, hogy nehogy elvetéljek az erőfeszítéstől.
Napi2-3 liter vizet iszok, feher kenyeret nem eszem, minden lisztes dolgot igyekszem kerülni, helyette magvas dolgokat eszem, zabpelyhet is szoktam, tehát a rost bevitel is rendben van. Sok gyümölcsöt is eszek: alma, körte, narancs, kiwi, szőlő... nem tudom, mit tehetnék, hogy ez elmúljon :( Ti mivel segítetek rá magatoknak? Szedtek valamit?
Emiatt nem vetelsz el.
En egyszer voltam csak igy, gyumolcsleveket ittam surun. Korte, barack, szilva.
Terhesség alatt gyakran előfordul, bár inkább a vége felé. Próbálj meg olajos dolgokat enni, pl. saláta olajos öntetekkel, olajos hal.
Ha nem vagy veszélyeztetett, sportolj, mozogj.
A sok séta is segíthet átmozgatni a beleidet.
Ami még jó lehet azok az ételek amiknek az íze bírja keverj egy kiskanál olívaolajat. Egyél vajhalat ha szereted
Nekem a magnézium megoldja. Amúgy is szedem keményedés ellen, és erre is jó.
Elvetelni nem fogsz tőle, de később gondot okozhat, ha érzékeny a méhszáj. Nálam volt, hogy meg pici verzést is okozott az erölködés, igaz, kb 20 hetesen
28 hkm
Húha, elég reménytelennek tűnik a helyzetem :S sokszor eszem halat (vajhalat és lazacot szoktam), szóval az megvan. Oliva olajból is nagy fogyasztók vagyunk, mert salira is szoktam tenni, meg például a főtt rizshez is szoktam keverni, hogy ne álljon össze. Húsokat is oliván sütöm. Ez is pipa. Mozgás: futni nem merek, mert félek, hogy eltaknyolok és pont a pocimra esek (megalapozatlan félelem, de épp elégg erősen él a fejemben a kép ahhoz, hogy ne merjek futkosni) ellenben sokat gyalogolok munkába és munkából haza. Otthon sem vagyok üldögélős fajta, egyfolytában ugrabugrálok, teszek-veszek a lakásban. Egyébként korábban is székrekedős voltam, csak nem volt ennyire vészes.
Mindenesetre nagyon köszönöm a javaslatokat! :)
Igen, engem is. Most kimaradt másfél hét, nagyon erőlködtem utána, kijött az aranyerem is. Ez véglet azért, hetente szoktam, csak most az étrend sem volt megfelelő ehhez (mindennap sok sajt). Puffadok is nagyon, egyébként se a puffadás se a székrekedés nem áll messze tőlem, IBS-es vagyok. A rostbevitel és sok víz nekem már a terhességem előtt is nagyon fontos volt székrekedés ellen. Nem szedek semmit. Vagyis progipótlást ami szintén nem segít, a kisfiamnál enyhült mikor el tudtam hagyni. Szerencsére nem veszélyes a babára a székrekedés. Kanalom a szilvalekvárt, állítólag segít, én nem tapasztaltam de egy próbát neked is megérhet!
10 hkm
Szilvalekváros ételek, nem tudom, hogy a derelyét szereted-e pl.? Vagy estleg magában kiskanállal? Vagy kenyérre kenve?
Amúgy nekem a MagneB6-tól hasmenésem volt. Kellett váltanom egy másik Magnézuimra emiatt.
13hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!