Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 évesen anyám kényszeríthet...

16 évesen anyám kényszeríthet abortuszra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval, 16 éves vagyok, és fogamzásgátló mellett lettem terhes. Barátom és a szülei mellettünk állnak, az eltartásával sem lenne probléma, és én is szeretném a babát.. De anyám ahogy megtudta azt mondta,hogy elvisz abortuszra, nem érdekli mit mondok. Sok helyen olvastam,hogy 18 alatt kényszeríthet rá, máshol pedig,hogy 14 felett nem. Ki mit tud erről? Kérlek mindent osszatok meg velem, minden ezzel kapcsolatban érdekel!

Előre is nagyon köszönöm:)

(offok nem érdekelnek, ha csak a negatívat tudod mondani görgess tovább! ill., a linkeléseket is mellőzétek,köszönöm.)

2016. nov. 9. 18:03
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 p.szabina1223 ***** válasza:
28%
Szia. Hasonló a helyzetünk, én 17 éves vagyok, decemberben leszek 18 és 15 hetes várandós vagyok. Mamámmal élek, aki amikor a terhesség kiderült el akart küldeni megszakításra. Voltak viták, átbeszélt éjszakák, mert én viszont nem akartam műtétre menni. Szerencsére végül sikerült megbékélnie a helyzettel és mellettem áll, anyum szintén, de ő sajnos külföldön dolgozik jelenleg. Nem tudom amúgy mennyire tudtak volna kényszeríteni, de szerintem csak 16 alatt lehet ilyesmi, de nem tudom pontosan. Ha minden megvan a babához és akarjátok is, márpedig ahogy olvastam, nagyon szeretnétek, akkor a dolog úgyis el van döntve.Drukkolok nektek és jó babavárást!
2016. nov. 13. 19:46
 42/67 anonim ***** válasza:
70%
Nezd, nalunk egy 15 eves szult a napokban. Az anyja eppugy nem nevelte meg, ahogy teged a tied. Elszokott 14 evesen, aztan a 17 eves kis baratja csinalt a gyereknek gyereket...
2016. nov. 13. 20:11
 43/67 anonim ***** válasza:
77%

Kamuuuuu...nem letezik ilyen buta tini az ojostelok es az internet vilagaban.

Szuld meg. A baba az anyosode lesz. Most meg negedes, mezesmazos, de ha meglesz a gyerek, eleg ha csunyan nezel ra, rogton kitesz a hazabol, mehetsz haza. Gyerek nelkul, termeszetesen, mivel nem tudod eltartani. A nyamnyila, tejfolosszaju kis 19 eves fia ne hidd, h meg tud majd vedeni. Az anyja 2 perc alatt teszi majd helyre, mivel meg o is gyerek. Otthon lakik, neki is a szulok diktalnak.

2016. nov. 13. 20:26
 44/67 anonim ***** válasza:
93%

Ja es azt eszrevetted, h itt a semmire szulo tizeneves kis senkik mindig csak a baratjuk penzevel vagy a szulok vagyonaval jonnek, sohasem azzal, amit ok tudnak letenni az asztalra?

Birom ezeket a sikersztorikat.

2016. nov. 13. 20:30
 45/67 anonim ***** válasza:
95%

Azt mondod kedves kérdező, hogy el tudnátok tartani egy babát? Kívánom, hogy így legyen de nagyon van egy olyan érzésem, hogy próbálsz nagyot mondani.

Anyám 17 éves volt mikor engem szült. Közel 34 éve. Az a világ más volt mint ma. Fogalmad sincs, hogy mibe vágod a fejszédet. Egy kisbaba valóban a legnagyobb áldás a világon. Viszont a sok szeretet mellett rengeteg lemondással jár. Rengeteg szervezéssel jár. Éjszaka katona módjára kelni kel akár 2 óránként. Mire kezdené átaludni az éjszakát, jönnek a fogak. Ha a hasfájás előtte nem edzett meg előtte akkor kicsit nehezebb de amúgy is. Mire kijön 1-1 fog, becsúszik pár betegség. Jó esetben csak egy kis takonykór, rosszabb esetben láz, hasmenés esetleg hányás. Olyan hogy "énidő" nincs. Az életed a bolt és a játszótér közt éled. Mert nem várhatod majd el a szülőktől, hogy ők neveljék a te gyerekedet. Az örökbefogadás sem olyan hú de egyszerű. De kívánom a legjobbakat és hogy olyan döntést hozz ami mindenkinek jó.

2016. nov. 13. 21:23
 46/67 anonim ***** válasza:
92%

Kedves Kérdező!

Anyukád 16 évesen nem kényszeríthet abortuszra, e miatt ne aggódj. Látom nagyon elszánt vagy, és már döntöttetek, ezért nagyon-nagyon sok kitartást kívanok neked! Hidd el szükséged lesz rá. Ne tekintsd támadásnak a negatív kommenteket. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a válaszolók többsége már latott egy s mást. Valószínűleg nem 16 éves, a legtöbbnek (ahogy nekem is) van már egy-két gyereke és - ezt sajnos el kell fogandod - tapasztalata, ami neked sajnos nincs. Nem, fogalmatok sincs mit jelent egy gyerek. Még megközelítőleg sem. Te most szembe szállsz, úgymond a világgal, mert azt hiszed tudod mire vállalkozol, pedig nem. Félre ne érts, én nem akarlak rábeszélni az abortuszra. Vállald csak a tetteidért a felelősséget! Kicsit arrogáns is vagy, mert azt hiszed elég felnőtt vagy egy ilyen döntéshez, egy gyerek felneveléséhez. Nem vagy, de erre majd csak később fogsz rájönni. Hidd el, itt amúgy senki életét nem változtatja meg a te döntésed, csak a tiédet. Tehát igazából nekünk mindegy mit teszel. DE ne légy ennyire elutasító, és arrogáns, mérlegelj, mert te még - akármennyire is nehéz ezt elfogadnod - SEMMIT nem tudsz a világról (szülés, gyereknevelés, családfenntartás stb. stb.).Szóval most akármennyire is képesnek érzed magad ezekre a dolgokra, nem vagy az. Ha megtartod a babát, nyilván meg fogsz csinálni mindent, félre ne érts. De valószínűleg (és kívánom neked tiszta szívből, hogy te legyél a kivétel) egy elkeseredett, fáradt és sajnos elég valósznű ez is, egyedülálló anya leszel, aki nem élte még ki magát. Ne így legyen, de sajnos ez a tendencia. És ezt nem hagyhatod figyelmen kívül. Nem azért, mert nem szeretitek egymást, nincs pénzetek stb. Szimplán csak gyerekek vagytok. Szóval gondolkozz, mérlegelj, és tégy belátásod szerint. De ne hidd, hogy okosabb és tapasztaltabb vagy itt mindenkinél, mert nem így van. A legeslegjobbakat kívánom nektek!

2016. nov. 13. 22:21
 47/67 anonim ***** válasza:
72%

sajnos jogilag nem kényszeríthet rá már csak azért sem mert édesapád nevel.

Én 10 évvel ezelőtt 17 évesen teherbe estem. Az enyém egy siker story. Ugyanis...

NEM tartottam meg. Az akkori fiúm se és a szüleim se szerették volna a terhességmegszakítást. Nagy nehezen végül anyukám aláírta. Mi sem vagyunk roma származásúak és a szüleim házában nevelkedtem mondjuk úgy hogy (nagyon) jó létben. Én tényleg szedtem fogamzás gátlót de mielőtt megtörtént a baj egy hasmenéses vírust kaptam el az iskolából abban a ciklusban és nem számoltam azzal hogy így a tabletta nem fog védeni amit 2. hónapja szedtem.

Azóta eltelt 10 év. Máshoz mentem férjhez. Van diplomám, egy saját medencés házunk /hitel nélkül/, saját vállalkozásunk és két kislányunk. Egy percig se bánom hogy akkor nem anyukámnak szültem babát. A vállalkozásunkat is én vezetem az első perctől fogva. Nem pénzes pasihoz mentem hozzá. Mindent együtt értünk el. Anyukámék pedig imádják az unokáikat. A régi fiúmmal pedig az eset után még egy évig együtt voltunk de amolyan kamasz szerelem volt csak mint utólag kiderült.

2016. nov. 14. 07:06
 48/67 anonim ***** válasza:
11%

Ez a sok itelkezes es gyulolkodes ami az emberekbol arad.. szornyu!!! Es csoda hogy ilyen ez a vilag?!

Eldontotte kesz. Nem kell ugy neki esni mintha a sajat gyereketek lenne. Ahogy a kerdezo irta tagitsatok majd a sajatotok fejet egy kerdesre kellene valaszolni nem pedig kioktatni. Az o dontese, normalisan is meg lehet irni miert nem jo otlet a dolog de egyesek stilusa borzalom. Bar itt a gyakorin ez elegge altalanos sajnos...de ez megy ma.. Egybeknt meg azt meg a sajat gyereketeknel se vettetek eszre hogy eroszakkal nem mentek semmire? Csak meg nagyobb ellenallast valtotok ki? Plane egy kamaszbol? Ilyen stilussal otthon se fogtok elerni semmit.

mindenki valallja a felelossget a sajat tetteiert, ha igy dontott kesz. Eleve nem is fogjatok meggyozni mert el van dontve es nem is kell. Mindenki azt csinal az eletevel amit akar az az ove, idegeneknek ilyen teren nincs beleszolasa ilyen stilusban ahogy sokan teszik, vagy megbanja kesobb vagy nem ez majd idovel derul ki,neki kell majd vallalni mind a rossz mind a jo dolgokat is, nem nektek, igy nem is ertem miert kell ugy nekirontani mintha a ti eleteteket akarna befoylasolni.

2016. nov. 14. 09:56
 49/67 anonim ***** válasza:
93%

De, van közöm hozzá, mert 16 évesen még az iskolát sem fejezte be, munkaviszonya nulla, tehát jó eséllyel az én adóforintjaimból kell őt is meg az elpotyogtatott purdét is nevelgetni. Igen, tudom, minden 16 éves kőkemény és áldozatos munkával többre viszi gyerek mellett is, mint az átlagpolgár, és ezekből lesznek a hosszú, tartós házasságok is. Aha, én meg be is nyalom.... Örülhetünk, ha esti egy érettségit kisajtol magából valamikor öt purdé után.

Persze visszafizetve (mondjuk nyugdíjként) ez a sok pénz nekem soha nem lesz, mert aki 16 évesen szül, abból ugye gyakran lesz tisztességesen és sokat adózó állampolgár, a gyerekéből szintúgy, hiszen ilyen anya mellett csakis biztos megélhetés és tőke, gondosan megtervezett életút és szocializáció állhat. Ennyi erővel utalhatnám a fizum felét mondjuk fekete Afrikába is, pont ugyanannyi értelme lenne etetgetni az analfabéta törzseket a nyomorban.

Érted már, hogy miért lesz 200-as a vérnyomásom, amikor az ostoba tinédzser meg a putris elkezdi potyogtatni az alomba a gyerkőcöket?

2016. nov. 14. 10:12
 50/67 anonim ***** válasza:
96%

Osztom az utolso valaszolo velemenyet!

Ahol en lakom, az utobbi evekben elszaporodtak ezek a 15-16 evesen szulo lanykak...Nem iden barnultak.

Bennem is felmegy a pumpa. Mar hetek ota varjak az Erzsebet-utalvanyt! A nyolc osztalyt egyik sem vegezte el.

Ha olyan velemeny is szuletik, hogy ez nem helyes, talan eszbekap par tini, aki olvassa;))

2016. nov. 14. 10:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!