16 évesen anyám kényszeríthet abortuszra?
Sziasztok!
Szóval, 16 éves vagyok, és fogamzásgátló mellett lettem terhes. Barátom és a szülei mellettünk állnak, az eltartásával sem lenne probléma, és én is szeretném a babát.. De anyám ahogy megtudta azt mondta,hogy elvisz abortuszra, nem érdekli mit mondok. Sok helyen olvastam,hogy 18 alatt kényszeríthet rá, máshol pedig,hogy 14 felett nem. Ki mit tud erről? Kérlek mindent osszatok meg velem, minden ezzel kapcsolatban érdekel!
Előre is nagyon köszönöm:)
(offok nem érdekelnek, ha csak a negatívat tudod mondani görgess tovább! ill., a linkeléseket is mellőzétek,köszönöm.)
9. Hetes vagy, tehát már voltál nőgyógyásznál ès jó esetben vèdőnőnèl is.
Mièrt nem kèrdezted meg őket, mint szakembereket a fiatalkori jogaidról?
Ember... Hogy itt mennyi ökör van.... Végig olvastam a válaszokat.. És nem értem hogy kinek mi köze van hozzá hogy a kérdező épp kisebbség-e vagy sem.. Nem teljesen mindegy hogy ki ő vagy hogy milyen anyagi háttere van vagy hogy ki támogatja.. A szerencsétlen lány feltett egy kérdést. Aki nem tud rá válaszolni az ne írjon..
Sok kérdést láttam már és mindenki csak okoskodott meg véleményt nyilvánított holott valaki mindig kétségbe van esve és az ember társaitól vár segítséget és normális választ.. És mibe botlik marhákba..
Akik nem tudnak segíteni, nem tudnak válaszolni a kérdésére azok miért írnak kommentért, otthon nincs kinek osztani az észt?? Vagy mi.. ??
Arra nem gondolt senki hogy a lány meg akarja tartani a gyereket akkor meg fogja.. És nincs szüksége erre a sok negatív kritikára??!!!
Majd ha a ti gyereketek fog igy haza állitani...most lehetetlennek tartjátok de nagyon is előfordulhat.
A védőnőnek meg csak annyit szeretnék üzenni hogy tudom hogy miről beszél én is ismerek ilyen családot.
Annyira gonoszok vagytok... De hát ez Magyarország... Ha egy lány 16 évesen szülni akar akkor az tutti hogy kisebbség..
Én nem tudom hogy kényszeríthet-e vagy sem.. Nem ismerem az ilyen jogokat, soha nem volt rá szükségem, de én KITARTÁST kívánok neked :)
A sokk molé emberrel meg nem kell foglalkozni.
Nem tudom mennyire igaz a story.igazabol nem is erdekel.a sok bunko valaszolo annal inkabb.
Tudjatok En anno nem 1honappal a 18.szulinapom elott szultem.ergo 17evesen estem teherbe.igaz parom akkor mar 22 volt,es mar ket eve fix munkahelye volt.de szuleimnel laktunk,nem nagyon volt sporolt penzunk.viszont mikor kiderult,hogy babat varok kememyen elkezdtunk sporolni.anyukam eloszor nekem is megmutatta merre van a korhaz.anyosom konkret lehulyezett minket,aztan a vegen jobban vartak az unokat mint mi.
Gyors,konnyu szulesem volt.ossze vissza volt 4ora.
Szulinapom utan osszehazasodtunk,lakast vettunk (igaz akkoriban meg konnyu volt lakast venni).vegig magan orvoshoz jartam,a legtobb holmit mi vettuk a picinek.szuletese utan is mi vettuk a pelust,tapszert,mindent.nem szuleimen eloskodtunk csak ott laktunk.
20eves voltam mikor a masodik szuletett,addigra befejeztem estin az erettsegit.a kozepso 2 eves koraban elmentem dolgozni.igaz boltba,penztarosnak es arufeltoltonek de allando ejjelesben,hogy nappal a gyerekekkel lehessek,es,hogy reggel ne keljen hajnalban kelniuk.4 evig dolgoztam,kozben szepen megcsinaltuk a lakasunkat,nyaralni jartunk,programokat csinaltunk,autot vettunk.boldogan eltunk,es elunk a mai napig.mar 3 gyerkoccel.most vagyok 27eves.a nagyok szuperul teljesitenek az iskolaban.a legnagyobb most 4.es es idaig minden ev vegen kituno volt.a kozepso most kezdte a sulit,de o is rettento okos,ugyes,kitarto gyerkoc.
Mindig megvolt mindenuk.soha nem szenvedtek hianyt semmiben.
Persze nem egy leanyalom,nekunk is voltak rosszabb idoszakaink.de ez olyanoknal is lehet akik 30felett szultek.
En nagyon elveztem,hogy fiatal anyuka vagyok,tele energiaval,vidamsaggal,lazasaggal.hihetetlenul jo erzes az,hogy mar ilyen nagy es okos gyerekeim vannak.imadja oket az egesz csalad.
Szoval ilyen is van.nem kell altalanositani,hogy aki fiatalon szul az a szulokon fog eloskodni,es a gyereke hianyt szenved.persze,biztosan van ilyen is,de nem mindenki.
En rettento buszke vagyok magamra es paromra amiert ilyen frankon megoldottuk az osszes nehezseget.
Gyanitom vannak idosebben szulok,akik nem a semmire szultek,de nem elnek ugy mint mi.nem vagyunk gazdagok,de nem is szamolgatjuk ho vegen az aprot,hogy jut e kenyerre.
Aztan pontozzatok ahogy nem sajnaljatok,gondoljatok amit akartok,magasrol teszek ra ;)
Ezek olyan szép történetek, csak te is tudod jól, hogy a 16-18 éves anyák többsége nem ilyen, hanem putris és buta, akiknél becsúszott a gyerek. Nem állítom, hogy nincsenek tündérmesék, ahol érettségit, szakmát és/vagy diplomát szereznek, a gyereket pedig gyönyörűen felnevelik. Orvosként végzek, és van évfolyamtársam, aki egyetem előtt/alatt szült, végzi az egyetemet minden gond nélkül, és van gyereke.
De az esetek 98%-a nem ilyen. Értelmi fogyatékos, szexet a teherbeeséssel nem összekötő buta lányok szülnek, nagyrészt rossz anyagi helyzetben, apa már rég lelécelt. Gyerekkórházban egy ilyen 16 éves anyukával azt sem tudtuk megértetni, hogy a gyereke azért bukik állandóan, mert a gyerek hasát nyomorgatja 0-24-ben. A másik gyereke koraszülött, a pár hetes baba tápszerét tehéntejjel üti fel, pedig kérve lett többször, hogy ne, azt is elmondták, miért ne. A válasz röhögés volt. A harmadik a két hónaposat megszoptatja, majd elmegy "valahová" egy-két órára, és másnap késő délután talál vissza. Negyediket nem lehet kirakni a kórházból, mert "há' tuggya nálunk nincs fűtés". Szép, happy enddel végződő példát csak itt olvastam, látni még nem láttam élőben. Ezek azok az anyukák, akik miatt hideglelést kapok az összes ilyen kérdéstől, mert tudom, hogy jó eséllyel csak a nyomor és az ostobaság szaporodik...
Mivel az abortusz előtt el kell menni kétszer is a családvédelmis védőnőhöz, ott neki kell elmondanod, hogy te igenis szeretnéd megtartani a babát, akármit is mondanak a szüleid. A védőnőnek amúgy is hivatalból a magzat érdekét (=életbenmaradás) kell képviselnie, vagyis nem fogja kiadni a műtéthez az igazolást, ha te (aki az anya vagy) nem akarod.
sok sikert mindenhez!
Ha el tudod tartani magad és a gyerekedet akkor nem kényszeríthet.
De ha az ő segítségére szorulnál rá, akkor igen is kényszeríthet ergo..nem tudsz még magadról sem gondoskodni, nem hogy egy gyerekről!!
Remélem azzal tisztában vagytok,hogy csak az ujjatokat koptatjátok ezekkel a regényekkel. Ha a Föld a feje tetejére áll is megtartjuk ezt a gyereket, mert eltudjuk látni,tartani, gondoskodni róla, mindene meglesz. A döntésünkbe vadidegenek nem fognak befolyásolni, annyit kérdeztem,hogy kényszeríthet e / rávehet- e erőszakkal, nem atyai tanácsokat vártam el. Majd a saját gyereketek fejét tágítsátok, ne egy vadidegenét.
De aki normálisan letudta írni a nemtetszését annak külön köszönöm,vannak még értelmes emberek.
33!
Szép történet, kár hogy kamu. Legközelebb figyelj jobban, akkor még hihető is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!