16 évesen anyám kényszeríthet abortuszra?
Sziasztok!
Szóval, 16 éves vagyok, és fogamzásgátló mellett lettem terhes. Barátom és a szülei mellettünk állnak, az eltartásával sem lenne probléma, és én is szeretném a babát.. De anyám ahogy megtudta azt mondta,hogy elvisz abortuszra, nem érdekli mit mondok. Sok helyen olvastam,hogy 18 alatt kényszeríthet rá, máshol pedig,hogy 14 felett nem. Ki mit tud erről? Kérlek mindent osszatok meg velem, minden ezzel kapcsolatban érdekel!
Előre is nagyon köszönöm:)
(offok nem érdekelnek, ha csak a negatívat tudod mondani görgess tovább! ill., a linkeléseket is mellőzétek,köszönöm.)
Nekem sántít a dolog, hogy gyógyszer mellett estél teherbe, de legyen így.
Természetesen nem kényszeríthet, de te sem kényszerítheted arra, hogy ő tartsa majd el a te gyereked.
Viszont felelőtlenségnek tartom, hogy így döntesz 16 évesen, gyerek vagy még te is. Hatalmas felelősség egy kisbaba, mivel te még javában tanulsz (gondolom a barátod is), ezért az összes anyagi vonzata a ti szüleitekre száll, tulajdonképpen szülsz nekik egy gyereket. Mindegy, ez csak az én véleményem. Rájössz majd te magad, amikor 25-30 évesen eszedbe jut, hogy semmit nem "éltél", nem tanultál, és nincs egy normális kézzel fogható érettségid, vagy szakmád. Mert tudod gyerek mellett lehet könnyűnek látszik tanulni, de hidd el kicsit sem az. Saját kárán tanul az ember.
Én akkor "mernék" 16 évesen megtartani és megszülni egy gyereket, ha tudom, hogy a szüleim teljes mértékben támogatnak. Hogy befogadnak a gyerekkel, ha baj van, ha segítenek vigyázni rá, amíg tanulok, és segítenek hozni-vinni oviból, amikor dolgozni kezdek.
Mert egyedül, segítség nélkül gyereket nevelni még 36 évesen is bitang nehéz, meglévő egzisztenciával. Nem hogy 16 évesen, a semmire és a vak reményekre szülve.
A pasid most támogat, de azért ha reálisan belegondolsz, te hány olyan házaspárt ismersz, akik együtt maradtak a gyerek felnőtt koráig? (Gondolom nem véletlen, hogy te se írsz apádról.) A pasi szülei is csak addig ilyen segítőkészek, amíg ti együtt vagytok. Aztán leszel te minden, csak nagyságos asszony nem, ha szakítotok.
Nem kenyszerithet. Mivel kiskorú vagy, a beleegyezése kell abortuszhoz, de a tied is, igy ha te nem akarod, a gyamhivatalhoz kell fordulnod.
Maganvelemenyem az, hogy ennyi idősen nem kellene gyereket vállalni a semmire, az éppen aktuális fiú és szülei nyakára, pláne hogy nem tudható előre, meddig tart a nagy szerelem. Gyerekként gyerekkel egyedül nem épp a legjobb jovokep
Úgy látom, itt mindenki szellemi fogyatékos... A kérdező kifejezetten kérte az offok és az okoskodások mellőzését, erre ti csakazértis...Miért nem tudtok egyszerűen továbbgörgetni, ha csak kötözködni tudtok?
Kedves Kérdező! Anyukád nem kényszeríthet téged abortuszra. Ennyi.
Szegény baba.tuti hogy nélkulozni fog:(
Anyud jogilag nem kenyszerithet max kitesz otthonrol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!