Asztmás kismamák! Ti hogy bírtátok?
Gyerekkorom óta asztmás vagyok, allergia váltotta ki mindig a fulladást, maximum napi egyszer kellett inhalálnom, de sokszor hetek is kimaradtak.
Amióta babát várok (most vagyok 9. héten) egyre romlik az állapotom. Ez a fulladás egyébként egész más, mint amit megszoktam, de már többedszer ébredek fel úgy (most például hajnalban), hogy fulladok, és naponta akár 3-szor is rám tör a nehézlégzés.
A tüdőorvosom egyelőre szabadságon van, de annyit mondott telefonon, hogy Ventolint használjak a fulladásra (egy ideje mást használtam már a baba előtt), de napi háromszor nem szívesen fújkálok, arra nem is mondott semmit.
Azt vettem észre, hogy ha hányok (ez csak pár napja van), akkor utána könnyebben lélegzem. Egyébként semmi várandóssági tünet nem zavar, nem érdekel, de a fulladástól megőrülök. Azt sem tudom kifejezetten, mitől van...
Augusztus végén tudok az orvosomhoz menni, addig van valami tippetek, amitől könnyebb vagy jobb lehet?
Köszi előre is!
Na igen, ezt is elmondta a doktornő, és én is épp ezt tapasztaltam a Ventolintól, csak hiába olvastam a neten, hogy sok kismama használta a Seretide-ot, ennek ellenére az orvosaimnak hittem, hogy inkább azt ne...
De most kétségek nélkül visszaváltottam rá. Remélem, hogy ez az egy-két fulladósabb nap nem ártott a picinek... Úgy parázok minden ilyen apróságon... :D :)
Hát, nem tudom, olvassa-e még valaki ezt a kérdést, de sajnos úgy tűnik, mégis ártott neki. Tegnap missed ab műtétem volt, és a méretei alapján pont ezekben a fulladós napokban halt el.
Ezt csak azért írom, hogy azok, akik asztmásak és babát terveznek mindenképp menjenek el még a tervezési időszakban szakorvoshoz kontrollra, és egyeztessenek, mi a teendő akkor, ha jön a pici. Azóta sokadik orvos is megerősítette nekem, hogy a Seratide nem árt a kicsinek, de ez még mindig persze egyénfüggő lehet, úgyhogy feltétlenül menjetek orvoshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!