Asztmás kismamák! Ti hogy bírtátok?
Gyerekkorom óta asztmás vagyok, allergia váltotta ki mindig a fulladást, maximum napi egyszer kellett inhalálnom, de sokszor hetek is kimaradtak.
Amióta babát várok (most vagyok 9. héten) egyre romlik az állapotom. Ez a fulladás egyébként egész más, mint amit megszoktam, de már többedszer ébredek fel úgy (most például hajnalban), hogy fulladok, és naponta akár 3-szor is rám tör a nehézlégzés.
A tüdőorvosom egyelőre szabadságon van, de annyit mondott telefonon, hogy Ventolint használjak a fulladásra (egy ideje mást használtam már a baba előtt), de napi háromszor nem szívesen fújkálok, arra nem is mondott semmit.
Azt vettem észre, hogy ha hányok (ez csak pár napja van), akkor utána könnyebben lélegzem. Egyébként semmi várandóssági tünet nem zavar, nem érdekel, de a fulladástól megőrülök. Azt sem tudom kifejezetten, mitől van...
Augusztus végén tudok az orvosomhoz menni, addig van valami tippetek, amitől könnyebb vagy jobb lehet?
Köszi előre is!
Huh, hát nekem is van sópipám, de sajnos az nem sokat segített. Vagy megkérdezhetem, te milyen rendszerességgel használtad? Amikor fulladtál, vagy pl. óránként x időre?
A sóoldatos inhalálással kapcsolatban is ezt kérdezném: milyen gyakran? Plusz milyen sót használtál? Bocsi, ha hülye kérdés, én eddig csak kamillateás inhalálást csináltam életemben... :D
A második válaszolónak is köszi a választ, bár nem biztattál túlzottan. :D De köszi az őszinteséget. Én mondjuk bízom benne, hogy javulni fog, ez a megérzésem, meg elvileg van, aki szed gyógyszert is ilyenkor, csak hát azt most saját kútfőre nem fogok, majd ha egyeztetek orvossal - ha nincs javulás addig...
Én is Seratide-et használtam az utóbbi években, de most a nőgyógyász és a tüdőorvos is azt mondta, hogy a Ventolin barátságosabb elvileg...
Azért bízom javulásban egyébként én is, mert 5-7. héten kifejezetten jobban voltam, egyszer-kétszer jött elő a fulladás, ráadásul macskás lakásban sem fulladtam be, pedig alapvetően a macska szokta a legdurvább fulladást okozni... Mivel a terhességi tünetek is ezen a héten erősödtek fel, szurkolok, hogy a trimeszter végére a többivel együtt ez is csökkenjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!