Lányok akik 19-20 évesen lettek anyák! Hogy bírtátok azt az időszakot?
Köszönöm a válaszokat, nekem is megvan a véleményem arról aki későn babázik. Vannak a korán érő típusok akik már nem akarnak bulinzi hanem babázni, elköteleződni. Én alapjáraton nem vagyok az a bulizós, lerészegedős fajta. Nekem a család egyenlő a boldogsággal. Én sem a szüleimnek fogom szülni a gyereket. Van a párommal egy közös lakásunk, már csak berendezésre vár. Tökéletes a kapcsolatunk, több mint másfél éve vagyunk együtt és még mindig olyan mint az elején.
Rengeteg előnye van, ha valaki korán szül. A test könnyebben regenerálódik, türelmesebbek, könnyebben szót ért a gyerekkel. De ezt a statisztikák is mutatják és valóban így van, ismerőseimen is tapasztalom. 30 meg 40 éves ismerőseim megszülték a gyereket és nélküle nyaralnak... le se tolják... én szerencsésnek és áldottnak érzem magam, higy fiatal anya leszek:)
"Amúgy havi 1-2 alkalommal a nagyszülőkre bízni a gyereket, és elmenni bulizni, kikapcsolódni, az már rögtön más nyakára szülés?"
Havi 1-2 alkalommal?! Összesen 4 hétvége van egy hónapban, akkor miről is beszélünk? Ha valahova én menni akarok, a gyerekem is viszem magammal. Nem passzolom le havi 1-2 alkalommal a nagyszülőkre, azért, hogy bulizni mehessek. ;)
Ott voltál? Tudod, mi történt? Nem hinném.
Mi van abban, ha 14 évesen barátom volt?...
5 és fél év után megkérdeztem, mik a tervei a továbbiakban a kapcsolatunkra nézve. Azt mondta, neki nincsenek, mire mondtam, hogy akkor hagyjuk egymást, mert nekem így nem jó... 4-5 hónap után mondta, hogy szeretne velem lenni, és akkor jött fel a gyerek-téma, ami a te fejedben más értelmet nyert. Nem rágörcsölve direktbe számoltuk a termékeny napokat, csak úgy voltunk vele, ha jönni akar, jöjjön, nem védekeztünk. 4 hónap múlva lettem terhes. A kapcsolatból végül én léptem ki. Mikor hazaköltöztem, és egymagam voltam, vagyis a gyerek 3-4 éves kora körül volt, hogy eljàrkáltam otthonról, nem csecsemőként passzolgattam jobbra-balra.
Mondjuk megértem, hogy a te járókeretes szüleidre már nem nagyon fogod tudni rábízni, meg 40-hez közel már kényelmetlenül éreznéd magad a fiatalok között, hogy elmenj szórakozni, és le kell húzni a rolót, ha majd szülsz 1 gyereket.
(Én nem neked reagáltam, csak feltettem ide egy általános kérdést, amit a magadénak éreztél, így kénytelen voltam válaszolni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!