Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lányok akik 19-20 évesen...

Lányok akik 19-20 évesen lettek anyák! Hogy bírtátok azt az időszakot?

Figyelt kérdés
Milyen körülmények voltak mikor teherbe estetek? Anyagi helyzet? Párotok hogy reagált? Mi lett azóta? Hogyan boldogultok ma?

2016. aug. 2. 21:06
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, ezzel èn is egyetértek. :)
2016. aug. 3. 08:57
 12/22 anonim ***** válasza:
52%
Most le leszek pontozva, de akkor is leírom. 29 éves vagyok, és a válaszokat olvasva, kimondottan örülök, hogy nem kerültem ilyen helyzetbe. Ne haragudjatok, de ez az én véleményem. Örülök, hogy nem vágtam bele babaprojektbe miközben még tanultam, hogy az "új" párommal a közös gyerek már nem a 3., hogy nem a szülőkhöz voltam "kénytelen" gyereket szülni, meg hasonlók. És aki a karrierrel jön. Igenis mindig annak tudatában védekeztem, hogy majd 30 éves korom környékén eljön a családalapítás ideje. És valóban most jött el. Tanultam, ismerkedtem, kibuliztam magam, a párommal saját házban élünk, van autó, nincs hitel. 6 év alatt nem volt olyan hétvége, amit itthon ülve töltöttünk volna. Bejártuk az országot, rengeteg időnk volt csak (!) egymásra, a romantikára, a boldogságra. És még így sem maradtunk le semmiről. Nekem ezekre szükség volt gyerekvállalás előtt. Hogy kiéljem magam és azt mondhassam, "na, most már akkor jöhet." És örülök, hogy így alakult. Nem akartam ezzel senki lelki világába belegázolni...
2016. aug. 3. 09:22
 13/22 anonim ***** válasza:
67%
19 évesen lettem terhes, nem tervezetten, épphogy betöltöttem a 20 évet,amikor megszületett az első fiam. Akkor 2 éve voltunk együtt a párommal. Anyóséknál laktunk, közös telek, külön ház. Most 25 vagyok. Az óta született tervezetten még egy fiúnk, és most várjuk a harmadikat. 8 éves együtt vagyunk, 5 éve össze is házasodtunk. Most már teljesen külön élünk a szülőktől is, 4 éve. Elégedett vagyok vele, hogy így alakult. :-)
2016. aug. 3. 09:24
 14/22 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, érettségim és szakmám is van, minden gyerek előtt dolgoztam, így gyeden vagyok itthon.
2016. aug. 3. 09:25
 15/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nekem is megvan a véleményem arról aki későn babázik. Vannak a korán érő típusok akik már nem akarnak bulinzi hanem babázni, elköteleződni. Én alapjáraton nem vagyok az a bulizós, lerészegedős fajta. Nekem a család egyenlő a boldogsággal. Én sem a szüleimnek fogom szülni a gyereket. Van a párommal egy közös lakásunk, már csak berendezésre vár. Tökéletes a kapcsolatunk, több mint másfél éve vagyunk együtt és még mindig olyan mint az elején.

Rengeteg előnye van, ha valaki korán szül. A test könnyebben regenerálódik, türelmesebbek, könnyebben szót ért a gyerekkel. De ezt a statisztikák is mutatják és valóban így van, ismerőseimen is tapasztalom. 30 meg 40 éves ismerőseim megszülték a gyereket és nélküle nyaralnak... le se tolják... én szerencsésnek és áldottnak érzem magam, higy fiatal anya leszek:)

2016. aug. 3. 16:50
 16/22 anonim ***** válasza:
36%
Kérdező, Te nagy tévedésben vagy, ha a bulizás kontra babázás lebeg a szemed előtt. Nem vagy bulizós típus, hát babázni akarsz. Ez érdekesen hangzik. Másfél éves kapcsolatba gyereket vállalni? Ugye ezt azért írtad le, hogy röhögjünk egy jót?! Van egy lakásotok, ami berendezésre vár? Akkor gyerekvállalás előtt mondjuk nem kéne berendezni? Esetleg együtt is élni egy kicsit, mielőtt itt hálát adsz az égnek, hogy ilyen fiatalon anya lehetsz? Gondolom a 2 év munkaviszony is megvan, így legalább az anyagiakkal nem lesz gond, de akkor is... Vajon párod is ennyire akarja egyébként?
2016. aug. 4. 09:49
 17/22 anonim ***** válasza:
25%
Amúgy havi 1-2 alkalommal a nagyszülőkre bízni a gyereket, és elmenni bulizni, kikapcsolódni, az már rögtön más nyakára szülés?
2016. aug. 4. 10:29
 18/22 anonim ***** válasza:

"Amúgy havi 1-2 alkalommal a nagyszülőkre bízni a gyereket, és elmenni bulizni, kikapcsolódni, az már rögtön más nyakára szülés?"

Havi 1-2 alkalommal?! Összesen 4 hétvége van egy hónapban, akkor miről is beszélünk? Ha valahova én menni akarok, a gyerekem is viszem magammal. Nem passzolom le havi 1-2 alkalommal a nagyszülőkre, azért, hogy bulizni mehessek. ;)

2016. aug. 4. 12:28
 19/22 anonim ***** válasza:
De egyébként kedves 72%-os válaszoló, most direkt visszakerestem a válaszod. 20 évesen lettél terhes, 6 év kapcsolat után. Ezek szerint 14 évesen már volt barátod. Gratulálok. "Előtte békültünk ki az exemmel". "Addigra ő is akarta, tehát valamennyire tervezett volt a baba." Szakítás után rögtön gyereket vállalni, mert már (végre) ő is akarta. Gondolom menyire akarhatta! Valamennyire tervezett volt... Valamennyire meg nem. Erről ennyit.
2016. aug. 4. 12:37
 20/22 anonim ***** válasza:
12%

Ott voltál? Tudod, mi történt? Nem hinném.

Mi van abban, ha 14 évesen barátom volt?...

5 és fél év után megkérdeztem, mik a tervei a továbbiakban a kapcsolatunkra nézve. Azt mondta, neki nincsenek, mire mondtam, hogy akkor hagyjuk egymást, mert nekem így nem jó... 4-5 hónap után mondta, hogy szeretne velem lenni, és akkor jött fel a gyerek-téma, ami a te fejedben más értelmet nyert. Nem rágörcsölve direktbe számoltuk a termékeny napokat, csak úgy voltunk vele, ha jönni akar, jöjjön, nem védekeztünk. 4 hónap múlva lettem terhes. A kapcsolatból végül én léptem ki. Mikor hazaköltöztem, és egymagam voltam, vagyis a gyerek 3-4 éves kora körül volt, hogy eljàrkáltam otthonról, nem csecsemőként passzolgattam jobbra-balra.

Mondjuk megértem, hogy a te járókeretes szüleidre már nem nagyon fogod tudni rábízni, meg 40-hez közel már kényelmetlenül éreznéd magad a fiatalok között, hogy elmenj szórakozni, és le kell húzni a rolót, ha majd szülsz 1 gyereket.

(Én nem neked reagáltam, csak feltettem ide egy általános kérdést, amit a magadénak éreztél, így kénytelen voltam válaszolni.)

2016. aug. 4. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!