Hogyan velekedtek? Hisztek benne?
Én a 20.héten írtam össze mi kell, tájékozódtam neten, boltban. Azt se tudtam mi a body és a kombidressz. Mi a különbség a 2-3 funkciós babakocsi között. Milyen boltok vannak, milyen áron. Hetekbe tellett még kiműveltem magam ezen a számomra új területen. Lehet, hogy vettem is ezt azt, de a nagy részét meg kapkodva a 31. Hétvégén, mert jött a védőnő megnézni miket sikerült megvenni eddig. Közben már az ismerősök nagyon korán kezdtek adni ezt azt, 15-héttől hordták, pedig nem kértük. sokat mostam, még fogok is. Nagymama is adott egy "kissebb" csomagot, hogy vett ezt azt. Látom ám, hogy egynegyede rózsaszín ruha, pedig fiúnk lesz. Kérdem, hogy már akkor is vásárolt, mikor a nemét nem is tudtuk? Láttam rajta, hogy örül az unokának, de lányt várt(anyósom); most is fiú lett, nem akartam még a szívébe taposni, hogy minek vásárolt olyan korán.
Nem vagyok babonás, de én se kapkodtam el, viszont foglalkoztam a témával. Nekem új még minden, fokozatosan meg is lesz minden, ez a tempó pont kényelmes.
Azt látom, hogy onnan, hogy kiderült, a rokonok, ismerősok felkutatnak mindent, mit adhatnak. Akkor épp eszükben van, örülnek a friss jó hírnek, nem a naptárba írják be, hogy majd szülés előtt hozzák át. Nekem hosszú idő kiválogatni a ruhakupacból ami hordható, nem foltos, agyonmosott.
Nem akarom az ördögöt a falra festeni hiszen írod mennyire babonás vagy, de miből gondolod, h a 30.hét után már semmi baj nem történhet?!
Halottam olyan kismamárol akinek a 36.héten halt meg a magzata.
Amugy tudtad, hogy ha valaki babonás annál minden tényleg bevállik?
Úgy értem csak annál aki hisz benne.
Ha én ebbe az egész hülyeségbe nem hiszek akkor rajtam nem fog.
Ez most tök olyan, h karácsonyi ajándekot sem veszel elöbb? Mert ez is lehetne egy babona..
Lényeg. Én nagyon korán elkezdtem nézelődni. De 16-20.héten mikor megtudtuk a baba nemét akkor kezdtünk igazán nagy vásárlásokba. 24.héten pl a babakocsit vettük meg:)
Köszönöm szépen a kislányom azóta is 1,5éve remekül érzi magát;)
Picit engedd el ezt a babonát!
Hiszel a vonzás törvényébe? Nehogy a babonáddal vonzad be a bajt.
Mint mondtam, picit engedd el, élvezd, nézelődj, nyugodtan tervezd meg a picur szobáját.. Mindenki anyós is melletted van. Nem ellened!!
36.hétre nekünk már minden meg volt.
Én egy újszülöttnek való játékot mindenképp szeretnék venni neki a 12. heti UH vizsgálat után.
A többi dolgot meg még kiderül, hogy mikor vesszük meg közös megegyezéssel a férjemmel. Azokra ugyanis több pénz kell majd.
10+6 hkm
Én is most abban a helyzetben vagyok, hogy babonából nem akarok semmit sem venni/kapni legalább a 16. hétig, elvileg addig lehetnek komplikációk az alapbetegségem miatt.
Viszont a szülinapom a 14. hétre fog esni és gondolkoztam, hogy jó lenne kérni pár dolgot a családtól szülinapra, hogy annyival is kevesebbet kelljen költenünk.
De az előző válaszolóknak igazuk van, nem csak ebben a pár hétben lehet gond, így én megpróbálom majd félretenni a babonát. Szerintem neked is azt kellene. 30. hét után már nagyon fáradt leszel az ide-oda rohangáláshoz, ha valami nem lesz raktáron akkor izgulhatsz hogy megérkezzen időben, esetleg lemaradsz egy csomó leárazásról (több oldalon is néztem, hogy 06.30-ig vannak akcióik), ráadásul szerintem innentől kezdve egyre több ismerősöd fog megjelenni ajándékokkal, és kellemetlen lesz mindenkit elutasítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!