Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan velekedtek? Hisztek benne?

Hogyan velekedtek? Hisztek benne?

Figyelt kérdés
24 hetes kismama vagyok. Mikor bejelentettem h varandos vagyok kikotottem otthon noveremnek hugomnak anyukamnak h nem szeretnem ha barmit is vennenek elore a babanak mert babonas vagyok....en sem teszem sot nem is nezegetem nehogy megtetszen akarmi is. Erre draga anyosom egy szatyor baba ruhaval erkezikmeg a nyaralasrol...nem mondanam h orultem neki mondtam h tegye is el ha nem haragszik meg sem nezem mert babonas vagyok. Haragszom ra de foleg magamra h mondhattam volna neki nyomatekosabban...eleg rosszul erzem magam emiatt sot...ilyenekben elegge temas vagyok....de mivel nem en vettem...ti h voltatok a babanak valo vasarlassal?
2016. jún. 17. 23:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
88%

Én a 30.hét körül kezdtem mindent beszerezni, addig a felajánlott ruhákat sem voltam hajlandó elhozni. Nem vagyok babonás,de mindig úgy voltam vele, hogy bármi történhet...és tartottam ettől. Azóta már mindent megvettünk, megrendeltünk,de még nem minden érkezett meg. Most már inkább kicsit izgulok,hogy minden ideérjen időben :)

35 hkm

2016. jún. 17. 23:45
 2/19 anonim ***** válasza:
74%
Hát nem javaslom, hogy mindent az utolsó pillanatra hagyj, amikor már alig tudsz mozogni. Két lábbal a talajon kell maradni, amit csinálsz, az pont annyira végletes és irracionálalis, mint a kétcsíkos teszt napján rugikat venni. Ennyi erővel ne is vegyél semmit, míg haza nem viszed... Nem a levegőbe beszélek, vesztettem már el babát az 5-6. hónap határán. A következő terhességnél félidőig csak egészen apró dolgokat vettem és csak terveztem, hogy mit kell majd venni. A dolgok zömét és a babaszobát a 25-30. hét között készítettük el. (A szoba még ráért volna, de a férjem úgy tudott szabira jönni.) Az volt a cél, hogy a 36. hétre alapvetően készen álljunk.
2016. jún. 17. 23:49
 3/19 anonim ***** válasza:
93%
Hat szerintem ez hulyeseg. Szerintem erdemes a jozanesz hatarain belul maradni. Mi is a 30. het korul kezdtunk el vasarolni, de inkabb 32. En sem ertem azokat, akik mar 10 hetesen belekezdenek a vasarlasba, de nekem ez is kicsit furcsa. Most akkor a szulesig nem vesztek semmit? Szules utan fogtok rohangalni, mosni, vasalni? Nem tul praktikus, es hidd el, a gyereknek semmi baja nem lesz attol, hogy felkeszulten, nyugodtan, mindent szepen elore elokeszitve varod.
2016. jún. 17. 23:52
 4/19 anonim ***** válasza:
58%
Kb 6 hetes lehettem, mikor megvettem az első kissapkát.
2016. jún. 17. 23:55
 5/19 Bella169 ***** válasza:
84%

Én nem vagyok babonás. Már akkor megvettem pár dolgot mikor még csak "dolgoztunk" a babaprojekten. Miután terhes lettem, pedig a 20. hétre megvolt mindene a picinek. Kapott és vett ruhák átválogatva, mosva, vasalva szekrénybe berakva.

A 30-31 hét körül már a kiságyat is beállítottuk (ekkora végeztem a falfestéssel) és összepakoltam a kórházi csomagokat is.

Mellesleg 4 napos ünnep alatt szültem. A páromnak esélye sem lett volna sehol venni akármit is ha szülés utánra hagyjuk a vásárlást, mert mire nyitottak a boltok már engedtek is ki a kórházból.

Ha a baba jönni akar akkor jön így is úgy is, ha meg elakar menni akkor dettó. Nem sok köze van ehhez hogy az ember mikor veszi meg a dolgokat.

Plusz az első 6 hétben örütem hogy minden ott van készen, mert sem kedvem nem volt vásárolgatni. A dolgok kiválasztását ugyan megbeszéltem a férjemmel, de inkább rám bízta mit veszünk, mert ő annyira nem volt képben a dolgokkal, én meg sok mindennek utána olvastam. Ha valamire azt mondtam kéne akkor nem kérdőjelezte meg, hogy az tényleg kell e. A színt vagy mintát segített kiválasztani. Nem is tudom mi lett volna ha rá kellett volna bízni az egész bevásárlást. Ott állt volna egy hatalmas listával és azt se tudta volna hol kezdje.

Arról nem beszélve, hogy sok mindent vettünk akcióba mikor jó áron volt valahol így sokat spóroltunk. ha szülés tán veszed meg akkor nincs idő kivárrni az akciót muszáj megvenni tök mindegy mennyit kérnek érte.

2016. jún. 17. 23:59
 6/19 A kérdező kommentje:
Hat en is ugy gondoltam h majd a 30.jet korul elkezdem nezegetni a dolgokat...gondolom sot biztos vagyok benne h nem rossz indulatbol vette de h ennyire nem tiszteletbe tartani a masik kereset....foleg h babonas vagyok...es az sem jo ha ezen aggodik az ember...na mind1 en nem fogadtam el sot meg sem neztem mondtam h tegye el....en biztosan meg nem kezdek el vasarolgatni varok meg 6 hetet majd utana.
2016. jún. 18. 00:02
 7/19 anonim ***** válasza:
91%
Hát az első cuccot még nem is voltam terhes, mikor vettük. Az első nagyobb bevásárlást a 14. hét környékén csináltuk, mert nagy leárazások voltak.
2016. jún. 18. 00:08
 8/19 anonim ***** válasza:
89%

Sajnos egy baba a 40. heten is meghalhat, van ra pelda nem is keves. Ez nem babona kerdese.

En a 12. heten vettem az elso takarot. 25-30. hetre mar majdnem meg volt minden. Nekunk igy volt jo.

2016. jún. 18. 04:29
 9/19 anonim ***** válasza:
89%
9 hetes terhes voltam, amikor külföldi nyaralás alatt vettem neki valamit. :) De a vásárolgatást csak kb. a 20. hét után kezdtem. kb. a 37-38. hétre minden meg volt. Nem akartam az utolsó pillanatra hagyni, mert nem tudhatni hogy hogy alakul a helyzet.
2016. jún. 18. 05:02
 10/19 anonim ***** válasza:
75%

Én sem fogok vásárolgatni előre. Én nem "babonás" vagyok, hanem sajnos tapasztalt. Velem megtörtént a legrosszabb, a második babámat elvesztettem a nyolcadik hónapban.

Úgy néz ki, ismét babát várok, de már most tudom, hogy a nagylányom egykori kis ruhájában fogom hazahozni a kórházból,és semmi újat nem veszek neki, amíg élve egészségesen meg nem születik.

OK, így könnyebb, hogy a nagytesóról megmaradt szinte minden, de pl. a kiságyat már elajándékoztuk, és azt csak akkor engedem hogy megvegye a férjem, ha már megszületett a gyerek, és jövünk haza a kórházból.

Le lehet pontozni, de úgy látom mindenki, aki már átélt hasonlókat mint én, az így gondolkodik...

2016. jún. 18. 06:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!