Elvetetnétek a babát ha kiderülni, hogy Down-szindrómás?
Figyelt kérdés
Nem áll fenn nálam ilyen probléma. Nem szeretném elvetetni a gyermekem. Ha beteg is lenne nem tudnám elvetetni, egy Down-szindrómás unokatesó mellett nőttem fel akit imádok.
Egyszerűen csak kíváncsi vagyok más emberek véleményére illetve ha van, tapasztalatára.
2016. jún. 2. 10:56
12/33 Betu válasza:
Mindenképpen igen. A falumban van egy ilyen kisfiú. Hàt mit mondják aranyos meg minden,de nagyon làtszik rajta hogý beteg. Nem tudnék mit kezdeni vele. Van egy gyönyörű egèszséges kisfiam és neki sem szeretnék rosszat. Egy ilyen beteg gyerek egèsz embert kívàn. Nem tudnám megoldani. Most el lehet ítélni de valószínűleg nem tudnàm eléggé szeretni sem, nem tudnàm elfogadni hogy beteg gyerekem van. Önzőség de nem tudnàm felnevelni. Mindig a sorsot hibàztatnàm hogy nekem miért lett ilyen gyerekem.
13/33 anonim válasza:
Igen, mindenkeppen. Hiaba mondjak azt, h a szulok sokszor jobban szeretik a beteg gyereket, de nekem az a velemenyem, h onzo dolog csak azert megtartani egy beteg babat, m a szulo akarja. Egy Down-szindromas ember sosem tud teljes erteku eletet elni, hiaba enyhe, vagy sulyos a helyzete. Persze, nyilvan van pelda arra, h Down-szindromasok osszehazasodtak, meg boldogok, de ez nagyon ritka. Nem tennem tonkre sem a csaladom, sem a gyerekem eletet, ugyh semmikeppen nem tartanek meg egy beteg magzatot.
14/33 anonim válasza:
Igen, megbeszéltük a férjemmel, hogy beteg babát nem vállalunk. Mert azt látni, hogy a beteg baba/gyerek tönkreteszi csak a családot mind anyagilag, mind lelkileg.
Ezt mi nem vállaltuk volna.
15/33 anonim válasza:
Én is elvetetném. Sok súlyos betegség van, amire nincsen szűrés és bármelyik életkorban előjöhet. Mindenki egészséges gyermeket szeretne, legalább azt szűrjük ki, amit lehet
16/33 anonim válasza:
Igen. A Down-kór nemcsak értelmi visszamaradottsággal jár, de egy sor egyéb fejlődési rendellenességük is van (szív, vese), hajlamosak leukémiára, ízületi betegségekre. Nem akarok ilyen sorsot neki.
17/33 anonim válasza:
Semmi esetre sem tartanám meg.Ha.nem derülne ki a terhesség alatt ,de betegen születne...hát ,azt hiszem otthonba adnám.Valószínűleg gyakran látogatnám és támogatnám de mind lelkileg (nem bírnék minden reggel ezzel szembesülni) ,fizikailag (40 kgs nő vagyok ,nem tudnék teljes mértékben gondozni egy 80 kgs férfit a későbbiekben) ,és anyagilag is kevés vagyok ehhez.
18/33 anonim válasza:
Igen. Ezt meg is beszéltük a férjemmel még a vizsgálatok előtt.
20/33 anonim válasza:
Igen. Volt Down-paránk a terhességem alatt és a genetikus is egyértelműnek tartotta, hogy meg kell indítani a szülést, ezért javasolta az amniocentézist. Szerencsére egészséges lett a gyerek, de mi se gondolkodtunk volna rajta egy percig sem. Belehaltam volna lelkileg, mert már volt vetélésem is, és tuti soha többé nem próbáltuk volna meg, de muszáj lett volna megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!