Miért esnek teherbe a tinédzserek fiatal lányok 14-15-16-17 meg 20 évesen?
Egyszerű a válasz: épp peteérésük volt, mikor védekezés nélkül szexeltek.
Bővebben: sajnos nagy arányú a "tanulatlan" réteg, hiányzik a normális felvilágosítás. Egy fiatal lánynak ha nagyon tetszik egy fiú, inkább hagyja magát gumi nélkül, csak nehogy elhagyja a fiú (ismertem én is egy ilyen lányt, nem tudtam neki elmagyarázni hogy csak kihasználja a fiú). Vagy hisznek rendületlenül a szerelmüknek, hogy időben kiveszi. Ha meg már terhes egy ilyen fiatal lány, a családján és rajta múlik , hogy megtartja-e. Van ahol a gyerekre nem katasztrófaként/minden baj forrásaként, hanem áldásként/Isten ajándékaként tekintenek, egy új ember a családban akit szeretni lehet.
Másik: Ha valaki 16-18 éves korától dolgozik (mert mondjuk nem egy zseni és/vagy nem akar lediplomázni), akkor mért ne szülhetne 20 évesen? Mindig azt írják itt is és más fórumokon is, hogy "ők még semmit nem tettek be a közösbe, de kivesznek belőle". Igen ez igaz, de majd fognak beletenni. Csak nem gyerek előtt, hanem gyerek után. Pl. tegyük fel ,hogy egy nő 40 évet dolgozik életében. Nem mindegy, hogy előbb szül, aztán 40 év egy huzamban, vagy dolgozik 10-et pár évet otthon van majd dolgozik még 30-at. szerintem társadalmi szinten mindegy EBBŐL a szempontból, hogy a munkaképes korból mikor veszi ki a "szülési szabadságot".
Azt is olvasom sokszor, hogy diploma nélkül nem lehet jó állást kapni, meg annyi fizetésből nem lehet gyereket nevelni. Hááát.... Ilyen könnyen ne általánosítsunk. Pl. a férjem diploma nélkül, OKJ-s szakmával egy év munka után többet keresett, mint egy ismerősöm, aki 25 éve tanár és mellette jogi diplomája is van.Tudom, nem mindeni ilyen szerencsés, de azt túlzás állítani, hogy SENKI nem tud jól fizető munkát találni diploma nélkül.
Nem azt mondom, hogy 15-20 éves kor tökéletes a szülésre, de mindig lesz valami, ami miatt halasztani kéne: Stabil kapcsolat, diploma, munkatapasztalat, saját ház, saját autó, hitelek kifizetése...Van akinek ez 40 éves korára sem jön össze.
"Anyós nyakára" témához: mi is a férjem szüleinél lakunk, semmi panaszuk ellene. Örülnek, hogy mindig ott van az unoka, a költségek is megoszlanak. Mert ugye nem mindegy, hogy csak ők fizetik a fűtést, vagy felezünk. Elég nagy a ház, elférünk jelenleg. Igen, gyűjtögetünk hogy elköltözzünk, de ha nem sikerül, akkor sem lesz katasztrófa, el fogunk férni még akár 3 gyerekkel is.
"30 éve még a nők 99%-a 20 éves korban vállalt gyereket."
Ma már a nőknek egyrészt van választásuk, tehát nincs az a fajta társadalmi nyomás, hogy akkor most férjhez mész és szülsz. Másrészt könnyebb válni, viszont nehezebb megélni egy fizetésből, így inkább a nők tanulnak és valami egzisztenciát szereznek, hogy később nyugodtabban tudjanak gyereket vállalni. Nem kedvez ez biológiailag az embereknek, mert sokkal ideálisabb lenne 25 alatt vagy körül szülni, de a fiatalok töredéke épít ki biztos egzisztenciát kora húszas éveire vagy szerez olyan szaktudást, amiből biztosan megél.
Azért a 20 éves már bőven nem tinédzser kategória,nem tudom mégis hogy veszed egy kalap alá a 14-17 évesekkel.....
A Tinik legfőképp azért,mert a szex menő,de nem tanulják meg,hogy kell védekezni,fiatalok,éretlenek a szexhez,azt hiszik a babaázás egy jó buli csupán-
18-19 kimaradt
Húsz éves meg mar régen rég nem gyerek azért egy annyi idős nő mar elkezdhet gondolkozni
Van aki sosem akar
Vagy előtte mindent megakad tapasztalni es nem érzi h anya akar lenni 28-30 éves kora elott
Van aki meg nagyon vágyik a babàra
Mint pl en 21 leszek nemsokára de mar lassan egy eve beszélünk erről
Persze eltettuk ezt a témát későbbre 1-2ev múlva vágunk bele
De ha lehetne mar most vállalnám :)
A 20 éveseket abban az esetben sorolnám ide, ha még tanulnak, szüleikkel élnek tehát nulla egzisztenciájuk van.
A húgom mutatta ezt a kiscsajt: [link]
15 évesen szülte a gyerekét. Ami egy dolog, viszont az, hogy több ezer tini követője van és mindenkitől kapja azt, hogy ő milyen érett és felelősségteljes, hogy bevállalta a babát, az már elképesztően bicskanyitogató. Jól jellemzi a mai 13-16 éveseket, hogy így állnak hozzá. Hogy ez a felelősségteljesség, hogy bevállalta. Mert ők csak azt látják, hogy az iskola helyett választotta a babát, és nem azt, hogy 0-ra szült és nem védekezett a pávagyerek barátjával, akivel már nincsenek is együtt. És ez a példa előttük. Hogy az már valami, hogy ő tud főzni meg takarítani, más tinikkel ellentétben, tehát ő érettebb a koránál ezért! Mert tud takarítani!!
Féltem a húgomat, mert ő is ezt látja, hogy ez bátorság. Bátorság a nagyi nyugdíjából eltartatni a gyereket. Más dolgozik, legalább minimál gyedet megkapja, autót vesz, vagy lakást,bármit amit szükségesnek érez. ÉS UTÁNA vállal gyereket. Hogy legyen mire. Nem értem azokat akik a nagyinak, meg a dédinek szülnek. MIÉRT? Miért ennyire mindegy egy gyermek életminősége? Miért kell más f...ával verni a csalánt?
En vállalhatnék mar most is akkor mert van hazám es méhészetem
Mi az esküvőt várjuk ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!