Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Azért, mert fiatal vagyok,...

Azért, mert fiatal vagyok, csakis az abortuszt választhatom?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, babát várok, 2 éve dolgozom, és a munkám mellett van még egy kis "plusz" amiből ugyancsak van egy szép bevételem. (Bár ezt nem kötöm mindenki orrára csak a közeli család és néhány barát tudja). Mikor kiderült a terhességem, mindenki annyira támogató volt, hogy el se hittem, hogy az én rokonaimmal beszélek. Aha.. míg meg nem tudták, hogy meg fogom tartani a babát. Mindenki le akart beszélni egyedül a szüleim támogattak/támogatnak és persze a baba apukája. Mivel nem sikerült, most én vagyok a központi téma a családban, mindenki rólam beszél, drága keresztanyám fűnek fának meséli, az orvosommal konzultál a hátam mögött, direkt be akar tenni nekem, az unokahugaimat ellenem hangolja, és persze a baba ellen. Eddig türtem, de ez mostmár sok, hogy egy 4 éves kislány meséli nekem, hogy az anyukája azt mondta neki, hogy nekem nem szabad kisbabát szülnöm. Idehozta a "könyöradományait" mintha szükségünk lenne rá, minden lomját elakarja hozni, amiket a lomtalanításba összeszedett. A babakocsija kint rohadt az udvaron esőben, hóban, fagyban, de én ne vegyek újat, mert az még jó, oda adja, kiságy szintén. Ismétlem, nincs ezekre szükségünk, elmondtam, hogy kiságy van, babakocsit is kinéztük már, de nem érti meg. A kacatjait akarja idehozni, hogy aztán mesélhesse mindenkinek hogy ő mennyit segített rajtunk (tényleg ez a cél, a védőnőtől már hallottam pár dolgot, az állam leesett). Babaruha összehányva összef*sva, ilyet kiad a gyerekére? Még a legszegényebb sem, de nekünk biztos jó lesz. Mit tennétek egy ilyen rokonnal? Eddig nagyon türelmes, és rendes voltam, de ez már sok.
2016. febr. 7. 11:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A rokonaidat nem válogathatod meg, de az orvosod igen. Közölném az orvosommal, hogy beperelhetem, amiért megszegi az orvosi titoktartást, majd otthagyom és keresek egy normális dokit. Bár a keresztanyád mindig is az marad, a kapcsolatodat korlátozhatod vele a minimálisra, akár a nullára is. Én speciel ezt tettem azokkal a rokonaimmal, akik nem akarnak nekem jót. Aki elszívja az energiám, azzal nem találkozom. Felesleges energiapocsékolás. A lomokat kivágnám a kukába, és megszakítanám vele a kapcsolatot. Túl sok feszültséget generálsz magadnak. Miért nem tisztázod le a helyzetet:

- Mariska NEM kell. Ne hozd ide, mert ha meglátom, kivágom a kukába. - ennyi. Ha hozza, mehet a szemétbe. Nem kell ezt túlragozni. Az érzelmeid színezik ki, de a megoldás tényleg ennyire szimpla.

N31

2016. febr. 7. 11:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Megmondanám neki simán kertelés nélkül,hogy nem kell a retkes ruhája,babakocsija....mindenki a saját háza táján sepregessen. Az meg hogy fűnk fának kibeszél, egyenesen gusztustalan. Én biztos semmit el nem fogadnék,épp azért amit írtál, h majd legyen mit hándigálni később!Ha te és a párod elfogadtátok a tényt hogy gyereket vállaltok. és örültök is neki, akkor ne foglalkozz senkivel.Szerintem 21 évesen nem olyan korai gyereket vállalni,plána ha anyagilag belefér! Sok boldogságot nektek! Gratulálok a babához! :)
2016. febr. 7. 11:19
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
Na, nálunk ugyanez (hasonló)van, csak itt az anyám a hunyó. Az első gyereket 24évesen szültem, neki örültek (bár közölték, ha fiú lesz, nekik nem kell). A másodikat 4év múlva, ott már húzták a szájukat. Aztán másfél évvel később jöttek az ikrek. Megkérdezték, mind a kettőt hazavisszük-e? Nem is értettem... mind a négy lány tervezett baba, jó körülmények között élünk. Eleinte ők is elkezdték idehurcolni a használt ruhákat, amit a piacon vettek szegény unokáknak, hogy legyen mit felvenniük(életemben nem vettem nekik használt ruhát még, szakadt meg kínais piacos ronda sz@rokat meg főleg nem), meg panaszolja össze-vissza, hogy főznie kell az unokáinak hétvégén(nem is eszünk náluk soha), meg ő veszi nekik a túrórudit (persze csak a két nagynak, mert a kicsiket látni se akarták már)...a lényeg, hogy legyen mit pletykálnia, meg sajnáltathassa magát. Odáig jutottunk, hogy egy éve nem láttam, ő se az unokáit, mi meg inkább elköltözünk, nem is akarom hogy tudják, hol lakunk... az ilyeneket tényleg le kell építeni, mert csak arra jók, hogy legyeh min idegeskedned. Az orvost meg én is cserélném, ha nem tudja tartani a száját...
2016. febr. 7. 11:44
 4/7 anonim ***** válasza:
89%
En is megmondanam, hogy bár nem tartozik rajuk, de koszonom, jól vagyok és 21 éves létemre nem szorulok rá a segutsegukre, anyagi hátterem stabil csak úgy mint a párkapcsolatom. Ha nem hajlandóak elfogadni, akkor jobb is lesz a megszakad a kapcsolat, mert neked nincs szükséged olyan emberekre akik nem támogatnak a döntésedben. Szerintem dögöld az orruk alá, hogy képes vagy anyagilag támogatni a gyermekedet. Én sem fogadnam el ezeket a dolgokat, sőt én már meg is szakitottam volna velük a kapcsolatot. Keressenek ők ha már jobb belátásra tértek. . A szüleid és a párod tamogat, többre nincs is szükség. Boldog baba várást. :)
2016. febr. 7. 11:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Atyaég! Nehogy még te érezd magad rosszul! Az ilyen embereket iktasd ki az életedből, ahogyan a többiek leírták, borzasztó, hogy ezeket át kellett élned, de ennyi egy életre is sok! :( Éld nélkülük boldogan az életed és boldog babavárást nektek!!:) Ja, és 21 évesen nem korai szülni.:)
2016. febr. 7. 14:06
 6/7 anonim ***** válasza:

ez durva. én 20 éves vagyok és 12 hetes terhes, mindenki támogat minket. én nem dolgozok még, ezért anyagilag is támogatnak, szerencsére megtehetjük.

szerintem szólnod kéne nekik, hogy álljanak le. vedd meg a babakocsit amit kinéztetek meg ruhákat és mutasd meg nekik, hogy lássák, hogy van, nem kell nektek a régi szakadt cuccaik.

2016. febr. 8. 10:10
 7/7 anonim ***** válasza:
abortusz melet olyanválasztásaid vannak mint negyven évesne.meg tartás,örökebadás
2016. máj. 26. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!