Fiatal kismamák! Rólatok is mindenki azt hiszi, hogy csak
becsúszott a baba? 23/N
Mert pl. nincs sajat lakasotok, sem megfelelo anyagi hatteretek.
2015. nov. 21. 18:32
2/16 A kérdező kommentje:
van saját lakásunk, és van megfelelő anyagi hátterünk is
3/16 A kérdező kommentje:
én 22 éves vagyok, de mindenki 16-nak néz, de senki nem kérdezte meg, hogy tervezett vagy becsúszott... bár nekünk tényleg csak becsúszott...
konkrétan rákérdeznek? nem lehet, hogy csak bebeszéled magadnak?
2015. nov. 21. 18:44
5/16 A kérdező kommentje:
Konkréten rákérdeznek, pofátlanul. Komolyan legszívesebben úgy visszaszólnék valami bunkót, de türtőztetem magam. A közeli barátok, rokonok nagyon örülnek de a kicsit távolabbi ismerősöktől megkapom rendszeresen, hogy "terveztétek?"
ez nem a Te korod miatt van hanem a kornyezeted eretlensege miatt. feltetelezem a barataid celozgatnak akik veled egy.idosek....en 28 evesen.szultem megis megkerdezik a velem egyidos barataim hogy tervezett baba volt e mivel nekik nincs még es el sem tudjak kepzelni hogy nilyen ha valakik honapokig tervezik a babat (sokszor még a biologiai hatteret se tudjak.vagyis hogy pusztan egyszeri egyuttletbol minimalis az eselye hogy becsusszon mert még a tudatos gyerek mogott is honapokig tarto peteeres figyeles stb van) nem kell vele foglalkozni. valaszold meg szepen a tobbi meg ne erdekeljen
2015. nov. 21. 19:13
Mert manapság 30 felett szülni a divat. És ha valaki nem áll be a sorba, rögtön azt gondolják, hogy csak b....szni tud, védekezni nem. Nem kell ezzel foglalkozni. 23 éves vagy, nem 15. Csak engedd el a füled mellett és kész. Vagy mondd meg nekik, hogy szerinted 23 évesen egyáltalán nem vagy annyira fiatal a gyerekvállaláshoz, és képzeljék el, "direkt" volt, nem "véletlen".
2015. nov. 21. 19:16
Tapintatlan kérdés. Kérdezz vissza hasonlót, pl "neked mennyi a fizetésed?" vagy "milyen gyakran van potenciaproblémája a férjednek?". Ha megdöbbenten néznek, akkor tettetett zavarral mondd azt, hogy te félreértetted a helyzetet, azt hitted, hogy most tapintatlan kérdéseket kell feltenni.
De egyenesebb megoldás a "nézd, ez magánügy, tapintatlannak érzem a kérdésedet", majd témaváltás. Aki meg ennek ellenére sem áll le, azzal nem biztos, hogy ápolni kell továbbra is a kapcsolatot.
2015. nov. 21. 19:18
Szerintem meg nem itt kell vergődni, hanem ott a helyszínen, melegében visszaszólni. Jah, h nem mersz kiállni magadért. Akkor mégiscsak korai volt szülni.
2015. nov. 21. 20:44
Mindenkinek beszólnak. Mi 28,36, biztos háttér, és mégis kérdeznek ilyen dolgokat. (Nem akartad először befejezni a doktoridat? Nem kellene nagyobb lakást vennetek? Nem akartatok többet várni, amíg a világ minden szegletét látjátok? stb.)
Szerintem valahogy úgy vannak vele, hogy közük van a gyerekedhez, mert a tested már közkincs lett terhesség alatt. Pedig ettől még csak a tiéd.
24hkm
2015. nov. 22. 06:15
Kapcsolódó kérdések: