Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fiatal kismamák! Rólatok is...

Fiatal kismamák! Rólatok is mindenki azt hiszi, hogy csak becsúszott a baba? 23/N

Figyelt kérdés
Komolyan kezd elegem lenni a beszólogatásokból. Terveztük a babát, mégis mindenki szurkálódik, hogy biztos csak becsúszott, és amint mondom, hogy tervezett baba, olyan "ezt azt hiszed elhiszem?" tekintettel néznek rám. Hogyan szoktátok az ilyen szurkálódásokat kiiktatni? Miért kellett volna mindenki orrára kötnöm, hogy mi most épp védekezés nélkül szexelünk, mert babát szeretnénk?

2015. nov. 21. 18:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
36%

Szia kedves kérdező! én 20 éves vagyok, a párom 24. Minden körülmény adott. 25 hetes kismama vagyok. Szerettünk volna már kisbabát. A család és a közeli barátok is úgy várják a kislányunkat, mint mi a vőlegényemmel. Bár az "idősebb" ismerősök velem is pofátlanok. Pl: a hölgy 28 a párja 30. Féltékenység szólt belőle ezt tudom nagyon jol azokkal a mondataival hogy: Biztos csak azért vesz feleségül a párod mert terhes vagy. (Ami nem igaz, mert Decemberre volt igyis ugyis megtervezve.)

Meg hogy nállunk túl korai... bezzeg nálluk már lassan időszerű lenne, de első a munka nekik így majd az 5 éves tervbe bezsúfolják.

Hát gratulálok, mi nem vagyunk ilyen begyepesedettek, a legcsodásabb dolog lesz az életemben fiatal anyukának lenni, ezt már most tudom! A többiek véleménye pedig nem érdekel, elengedem a fülem mellett.

2015. nov. 22. 09:15
 12/16 anonim ***** válasza:
43%
Ne aggódj, én is így voltam... a beszólás társult olyan lenéző nézéssel, mondván biztos ezért vagyunk csak együtt a párommal, meg elrontom az életem.... ahha, azóta összeházasodtunk, elvégeztem az egyetemet... s azóta is szeretjük egymást. Aztán érdekes módon körülöttünk mindenki szakít, meg elválik. Nah ennyit erről :D
2015. nov. 22. 09:41
 13/16 anonim ***** válasza:
Igen.Szintén 23 éves voltam,amikor a kisfiamat vártam.Tőlem nem kérdezték ennyire konkrétan,de a fitymáló nézésekből annyit kaptam akkoriban,hogy csak na :) Tudod,ez a kezdet,később egyéb témakörökben szórakoztatnak majd.
2015. nov. 22. 15:28
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, mit mondanak? :) A lényeg, hogy te tudod, hogy így akartátok és így jó. Gondolom lesz még elég beszólogatás. Miért így neveled, miért úgy neveled, miért dolgozol gyerek mellett, miért nem dolgozol, miért ezt adod neki, miért nem azt. Később csak beleőrülsz, ha félismerősök véleményével foglalkozol.

26 éves kismami

2015. nov. 23. 13:35
 15/16 anonim ***** válasza:
61%

Szia! Én 25 éves, 34 hetes kismama vagyok. Kaptam én is ugyanilyen "beszólásokat", megjegyzéseket szinte minden ismerőstől mikor megtudta vagy észrevette hogy terhes vagyok. (Közeli barátoktól nyilván nem.) Egyből a következő kérdés, hogy mióta is vagyunk együtt a párommal?! Hát nem mindegy?! Ilyenkor visszaszóltam nekik, hogy IGEN tervezett volt, különben mi közöd hozzá...

Minden adott a babához nálunk, és szeretjük egymást nagyon.

Szóval ne vedd fel te sem az ilyeneket :) Szólj vissza bátran, ha ő ilyet mert kérdezni, te miért ne válaszolhatnál hasonlóképp. :)

2015. nov. 27. 16:20
 16/16 anonim ***** válasza:

Arra reagálnék, hogy a "tapintatlannak érzem a kérdést" és lépj tovább tanács azért nem jó, mert ebből kb. azt szűri le az okosabbja-hülyéje, hogy ohó, biztos csak becsúszott. Visszavágásnak jó lehet az is, hogy : "és ha azt mondom, tervezett, elhiszed? " Így talán még szembesül is azzal, hogy úgyis azt hisz, amit akar az ilyen kérdező, a tényektől függetlenül, és ezt próbáld meg Te is tudatosítani magadban. Fiatal vagy, de nem túl fiatal ahhoz, hogy gyereket vállalj, szerintem ideális kor, pláne, ha abban a szerencsés helyzetben is vagytok, hogy a hátország is megvan.

A ne foglalkozz vele-tanács meg könnyű mondani itt nekünk, de tudom, annál nehezebb elengedni a füled mellett az ilyen mondatokat. Az a lényeg, amit Te érzel és tudsz! A barátaid meg úgyis melletted állnak. Ha a szűk család meg a barátok veled, kik ellened? ;)

2015. dec. 9. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!