Miért esnek teherbe a tinédzserek fiatal lányok 14-15-16-17 meg 20 évesen?
Gyűlölnek iskolába járni, tanulni. 14 évesen abbahagyják az iskolát, jópár évvel idősebb férfivel összeköltöznek, és szülnek.
Utcánkban pl.: van egy testvérpár.
Egyik 16 éves, a gyereke 9 hónapos.
A másik 18 éves, már 2 gyereke van.
Azért egy 14 éves nem ugyanaz, mint egy 20 éves.
30 éve még a nők 99%-a 20 éves korban vállalt gyereket.
A 14-15-16-17 éves valóban gáz... ennek lehetséges okait az 1-es már megírta.
Az én szüleim mai napig alkalmatlanok gyereknevelésre szerintem. Tanultam gyermeknevelést, pedagógiát, gyermek fejlődését, pszichológiát és állíthatom, hogy szinte az összes hibát elkövették, amit lehetett.
Anyám 20 évesen teherbe esett véletlenül apámtól 3 éves kapcsolat után (megszakítással), majd megszületett a nővérem. Pénztelenség, alkohol, dohányzás, stressz, verés, megcsalás, 1 vetélés és egy halva születés után végül megszülettem én (tervezetten, de minek?). Nem vagyok egészséges lelkületű ember, tele vagyok szorongással és félelemmel.
Most született nemrég unokájuk, imádják, kényeztetik, versengenek érte.
#3/7
Az én szememben a felelős gyerekvállalás az, ha érzelmileg és anyagilag is felkészült szülőkhöz születik a gyerek. Nyilván példa mindenre van. 18 éves korra lehet szakmát és munkaviszonyt is szerezni, így nem kizárt, hogy valaki 19-20 évesen már képes legyen másodmagával felelősen gyereket vállalni. Azonban a többség akkor sem ilyen, ha esetleg ezt te magadra veszed és sértőnek érzed (ez nem szándékom). Alibi tanulgatások, diákmunkák, majd egy random szerelem talaján becsúszó gyerek. A többségnek nincs önálló jövedelme, piacképes szakmája. Szül egy-két gyereket, utána nincs hová visszamennie, kezdhet bele az élete építésébe, csak már van egy gyerek is, akiért felelősséggel tartozik. Nem egy ilyen van az ismerősi körömben, ahol megérkezett az egyébként várva várt gyerek, aztán most megy a sírás, hogy van egy érettségi, szakma nulla, munkaviszony nulla, és igazából hogyan tovább, mert a pénzből nem lehet kijönni.
Félre ne érts, ez nem kizárólag a 20 éves korosztály problémája, valaki 30 évesen pont ugyanitt tart, csak az arányok mások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!