Vérszegényen lehet gyerekem?
Üdv mindenkinek. Még csak 12 éves vagyok és lány, de majd ha felnőtt leszek (22-25 évesen) szeretnék majd 2 gyermeket. Jelenleg vérszegény, vashiányos vagyok, de szedek vasat, elmúlik egy idővel majd ez? Menstruációs idő alatt lehet babát csinálni? (értsétek arra, csak szebben akartam kifejezni:D)
Bocsánat, ha buta kérdést tettem fel, és ha nincs igazam. Nyugodtan írhattok negatív és pozitív választ is. :) Előre is köszönöm a válaszokat!:)
A vashiany konnyen orvosolhato vassal.
Plusz terhesseg alatt is elő szokott vashiany fordulni ugyanugy irnak fel terheseknek pl a neo ferro folgammát szokták.
Menstr. alatt is előfordulhat hogy van peteérés
én is vérszegény voltam mindig is, nem okozott eddig bajt.
22hkm
Szia,
A fenti tünetek még rejtett gluténérzékenységre is utalhatnak - nálam ez volt 14 éves korom óta- és bizony csak 20 évesen derült ki..
ezt azért említem mert viszont ennél magas a korai vetélés kockázata, ha nem tartod rendesen a diétádat.
Érdemes ezt megnézetned- már gyógyertárban is kapható rá teszt, nem vényköteles.
Menstruáció ideje alatt szinte lehetetlen babát összehozni, hacsak nem hiperovulálsz.
12-18 éves korom között 1-2 évente voltam vérszegény, mindig kaptam rá vasat.
Sok évvel később terhesen terhesvitamin mellett végig jó volt a vasam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!