Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 42 éves vagyok. Egy hónapja...

42 éves vagyok. Egy hónapja missed ab-om volt, ami nagyon megviselt. Egy évet vártunk a pozitív tesztre, és a 8. héten kiderült, hogy nincsenek életjelei. Kiváncsi vagyok a történeteitekre, hogyan sikerült egészséges babát szülnötök missed ab után?

Figyelt kérdés
Az, hogy mi volt a vetélés oka, soha nem fog kiderülni. Valószinűleg ez az emberi reprodukciós folyamat része, valami baj volt a babával. Eddig nem szerettem volna semmilyen orvosi beavatkozást, hormonokat, vizsgálatokat. Úgy gondoltam, hogy ha jönnie kell, jönni fog ez a baba. Már van három gyermekem. De most már nem szeretném újra elveszíteni a következő babát. Abban biztos vagyok, hogy a teherbe eséssel nem lesz baj, azt érzem. De utána mi legyen? A neten annyi mindent olvasok, az orvosok is mind mást mondanak, attól függ, kit kérdezek. Kezdjek el hormont szedni, vagy bízzam a természetre? Az előző terhességeimmel semmi baj nem volt, semmit nem szedtem. Tanácstalan vagyok, ezért kellenek a valódi történeteitek.

2016. ápr. 27. 15:44
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
83%
SZia, nekem is volt, pont a 8. héten, 35 évesen, első babával. Nem tettem semmit, a következő teljesen rendben volt néhány hónap múlva.
2016. ápr. 27. 15:53
 2/20 anonim ***** válasza:
37%
Lehet szimplán már csak öreg vagy egy újabb terhességhez.Én nem szednék semmit,még egy babát megpróbálnék ha összejön oké,ha elmegy akkor befejezném.
2016. ápr. 27. 16:15
 3/20 anonim ***** válasza:
74%
Második, ez nem öregség kérdése!!! Huszonéves volt anyám, amikor vele is megtörtént, és sok harmincpár éves barátnőmmel is. Mindenkinél a következő sikeres volt. Volt aki szedett utána Elevitet, volt aki nem. Én csak folsavat szedtem amúgy. (első voltam)
2016. ápr. 27. 16:17
 4/20 anonim ***** válasza:
54%

Ez nem rajtunk mulik, ha jonni akar, megmarad!

Szoritok!

2016. ápr. 27. 16:30
 5/20 anonim ***** válasza:
23%
De öregség kérdése is. egy 25 éves is elvetélhet,ez tény,de egy 42 évesnél már sanszos,hogy az öregedés miatt.Lehet ezt tagadni de így van,tudja ezt a kérdező is,nem kell itt álszenteskedni.
2016. ápr. 27. 16:49
 6/20 A kérdező kommentje:
Igen "öreg" vagyok, ezt tudom,kedves Kettes! Nem is erre voltam kíváncsi, ha olvasod az eredeti kérdést. Tudom, hogy 40 felett közel 50% esélye van a vetélésnek. Ezért kérdeztem, hogy aki átesett ezen, az mit tett azért, hogy a következő embrióval ne ez történjen. Tök jó, hogy Te nem vagy a sorstársunk, és örülj neki. Nekem így alakult, hogy most jött (volna) el ennek a babának az ideje. De abban igazad van, hogy még egy próbálkozás, és befejezzük a baba projektet. Az 50%-ot úgy értelmezem, hogy most volt a vetélés, ezután jön az egészséges baba! :)
2016. ápr. 27. 17:10
 7/20 anonim ***** válasza:
64%

honnan szedted a százalékokat? 40-45 között 30% a vetélések aránya,és csak 45 fölött lesz 50%

[link]

2016. ápr. 27. 17:18
 8/20 anonim ***** válasza:
76%

27 évesen, egy hónap próbálkozás után fogant meg a terhességem. 9 hetesen elment, csak petezsák volt, icipici embrióval. Kilökődött, nem kellett műteni.

Mi nem akartunk több vetélést, így magánban végigmentünk minden lehetséges vizsgálaton. 3 hónap múlva már megint terhes voltam, a gyerek most 7 hetes, kiderült, mi okozta a vetélést. Lelkileg az segített, hogy az orvosok nem segítettek, de a férjem igen. Órákat töltöttem könyvtárban és a net előtt, tudományos orvosi cikkeket bújva, míg végül rájöttem, miket kell megnézetnem magánlaborokban a vetélés után. És arra is, hogy milyen orvosokkal kell ezt kiértékeltetni.

Nem vagyok amúgy őrült, egyébként is tudományos területen dolgozom, szóval nem most találtam ki, hogy érdekelni fog az emberi test.:) Lelkileg még az is segített, hogy csináltam egy blogot, ami azóta is sok embernek segít a vetélése okainak kiderítésében, konkrét infókkal árakról, ilyesmikről. Meg utána a terhességről is, aminek minden napján kaptam egy szurit, hogy ez az embrió/magzat túléljen. Hát túlélt:) Én meg igyekszem elfelejteni az egészet.:)

2016. ápr. 27. 18:44
 9/20 A kérdező kommentje:
Igen, én is olvastam a blogodat, és nekem is nagyon sokat segített a vetélés után. Köszönöm, hogy megírtad! A 12 hetes UH képed látva, emlékszem,zokogásban törtem ki, de akkor erre volt szükségem, hogy átéljem, megéljem a fájdalmat, a veszteséget, mert így tudtam továbblépni. Rengeteg információt tartalmaz az, amit leírtál, bár az árak elborzasztóak számomra. :(. Még akkor találtam rád, amikor azt hittem, semmi baj nincs, és a genetikai szűrésekről kerestem infokat. Aztán akkor nem volt rá szükségem, remélem, hamarosan lesz.
2016. ápr. 28. 09:21
 10/20 anonim ***** válasza:
Szia! Én 25 éves vagyok! 2 egészséges gyermekem van, viszonylag probléma mentes terhességekből! A 3. picurkánkat mi is két hete veszítettük el :( Missed ab lett a vége nekem is. :( A doki is azt mondta, ez sajnos nagyon soksorsz előfordul! Lelkileg nagyon rossz, még mindig nem hiszem el, hogy elveszítettük őt! :( Nekem valószínűleg egy nagy hematoma miatt volt, bár elvileg ettől még megmaradhatott volna. A szövettan még nincs kész. Én úgy gondolom, még egy próbálkozás, és ha Isten ne adja ott is baj lesz, akkor indulás kivizsgálásra. Mi sajna csak később vágunk újra bele, nem is tudom addig hogy bírom ki ezt az űrt a lelkemben. :( Jobbulást neked! Mennyi idősek a gyerekek?
2016. ápr. 28. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!