Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt már valaki így? Hogyan...

Volt már valaki így? Hogyan nyugtattátok magatokat, hogy nincs baja a picinek?

Figyelt kérdés
Ma voltam nőgyógyásznál tanácsadáson. 11 hetes vagyok. Új a nőgyógyászunk. Bementem hozzá, leültem, kérdezte hogy vagyok. Mondtam neki, hogy teljesen tünet mentes a terhességem. Erre annyit mondott, hogy akkor jó jöjjön vissza május 2-án genetikai vizsgálatra. Teljesen kiakadtam, mert azt hittem láthatom a babát. Utoljára március 17-én voltam. Akkor mindent rendbe talált az előző doki. Május 2.án már 13 hetes és 5 napos leszek. Annyira vártam ezt a napot, hogy végre lássam és megnyugodjak minden rendben van. Erre most megint várhatok :(
2016. ápr. 12. 15:24
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Hát azt mondta, hogy nem kötelező a 12.hétben megcsinálni a genetikai vizsgálatot. Arra megyek majd május 2.án
2016. ápr. 12. 15:55
 12/15 anonim ***** válasza:
75%

Nekem havonta volt UH. Megnyugtató volt.

12 ezer forint/alkalom volt

2016. ápr. 12. 16:11
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Menj magánorvoshoz, ott havonta megnézik a babát és alaposabban, mint az sztk-ban. Azt a 7-10 ezer forintot megéri szerintem.
2016. ápr. 12. 16:16
 14/15 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy valoban nem "kell" ilyenkor ultranhangot keszitenie.

Tavaly valtozott az allami terhesgondozasi protokoll, hivatalosan 3 ultrahangot keszitenek osszesen az egesz terhesseg alatt, ha nincs olyan korulmeny, ami indokoltta teszi a tobbi uh-t, de inkabb ez negy, mert csinalni szoktak egy korait is az elso hetekben a terhesseg megallapitasara.

De regen is 4 volt az alap.

Az egy dolog, hogy rendelonkent, orvosonkent van elteres, van, aki csinal gyakrabban, de ez nem kotelezo. De epp olyan orvost fogtal ki, aki pluszban nem nez meg.

Egyebkent 12-14 het kozott van az elso, 18-20 het kozott a masodik es 30-32. het kozott a harmadik ultrahang a protokoll szerint, ugy emlekszem.

Nyilvan ha az ember ettol tobbre vagyik (ami ertheto, mert majnem mindenkit megnyugtat a gyakori uh), annak mennie kell maganban vizsgalatra. A jo hir, hogy privat rendelo es babamozi annyi van Magyarorszagon, mint egen a csillag es eleg jol megfizetheto.

Tudom, hogy nehez a varakozas, talan legkozelebb az segithet, ha eleve arra keszulsz, hogy a fentebb leirt idopontokban lesz uh es ha megis lesz ettol tobb, akkor kellemesen meglepodsz.

2016. ápr. 12. 17:27
 15/15 anonim ***** válasza:
Lehet nem volt ultrahangos gepe? A dopplert orulj hogy nem hasznalta. Most azt mondjak 16 hetes korig nem javasolt. Legkozelebb mond hogy faj a hasad... Akkor talan megnezi ;)
2016. ápr. 12. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!