Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg rossz anya leszek?...

Tényleg rossz anya leszek? Nem akarok egy szobában aludni a babával, mindenki elítél emiatt, lentebb-

Figyelt kérdés
A család babáiból kiindulva nem szeretném. 6 4 év alatti gyerek van szűkcsaládi körben, ebből egyetlen egy -3 éves - sikerült átszoktatni a különalváshoz. A többi jelenleg is az anyjával egy ágyban alszik 3-4 évesen is. Mindegyikőjüket zavarja már de nem megy az elszoktatás, hónapok óta szenvednek, valaki már feladta marad a gyerek az ágyban. Én ezt nagyon-nagyon nem szeretném. OK, lehet hogy az én babám nem ilyen lesz, könnyen menne, de nem szeretném ezt a tortúrát végigcsinálni, így a mellettem lévő szobát rendeztem be neki . Természetesen légzésfigyelőt, bébiőrt vettem, és nem azt tervezem hogyha sír nem megyek át hozzá vagy ilyesmi, csak nem szeretném hogy velem aludjon. Tudom hogy nehéz lesz átmászkálni és hullafáradt leszek (4 hetem van szülésig) de ettől miért leszek rossz és felelőtlen? A családom szerint megfog halni bölcsőhalálban megfog fulladni stb ha nem alszik mellettem...
2016. márc. 26. 12:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
57%
Persze hogy kell a privát szféra gyerek mellett is! És meg kell maradni nőnek-férfinak, feleségnek-férjnek, nem lehet átváltozni kizárólag anyává-apává. Amúgy hidd el, hogy csak a szájuk jár, tudod, mondani bármit lehet... egyébként meg nem is egészséges a gyereknek se, ha a szülők babaszolga-zombivá válnak. A gondoskodásnak is megvan a maga optimuma, a ló túlsó oldala hosszú távon káros minden családtagra nézve.
2016. márc. 26. 13:30
 12/24 anonim ***** válasza:
96%
Ember tervez, isten végez. Én is így voltam vele, hogy külön szobában alszunk. Működött is egy hónapos koráig. Este letettük, reggel kelt. Aztán kiderült, hogy fertőzés miatt ilyen aluszékony. Kikezelték belőle, ezután viszont kelt háromszor enni, és amugyis sokszor. Egy hónap után közös szobába költözünk, mert nem bírtuk az állandó mászkálást. Aztán már csak kétszer kelt enni, de sokszor sírt, keresett minket. De én kitartóan követtem a nagy könyvet, nem vettem ki, nem ringattam, csak megnyugtattam. Minden reggel fáradtabb voltam mint este, de legalább úgy éreztem, hogy nem rontottam el. Aztán nyolc hónapos korában visszamentem dolgozni, férjem gyedre jött, éjjel ő kelt. El kellett mennem egy hétre Budapestre egy tanfolyamra, négy éjszakát töltöttem ott, pénteken azzal fogadott a férjem, hogy éjszakai kelés probléma megoldva, első ébredés után maga mellé vette és reggelig csönd van. Nem jól fogadtam, de engedtem neki, és ezerszer jobb vokt. Nem kellett ezerszer kelni, egyszer megebredt, magunk közé vettük és aludtunk. Reggel mindenki kipihent volt. Két és fél éves, most is az a rend, ha megebred, akkor jöhet közénk, de este szigorúan saját ágyában, külön szobában alszik el, így van este időnk egymásra a férjemmel, házaséletünk nem ment gallyra, de mégis ott vagyunk neki, ha kellünk. A környezetünkben a legtöbben egyébként így csinálják, sehol nincs szenvedés, válás emiatt. Ezt egy kompromisszumos megoldásnak tartjuk. Ha amúgy reggelig aludt volna csendben, akkor maradt volna a saját ágyában, saját szobájában, de nekünk nem ilyen jó alvó gyereket dobott az élet.
2016. márc. 26. 13:30
 13/24 anonim ***** válasza:
39%

Èn is egyből külön fogom szoktatni.Akinek nem tetszik tehet egy szivessèget....

Nekem nem fér bele hogy ehy szobában nyomorogjunk.És nem egészséges.

Nem ez a legfontosabb dolog de én kissé betegnek tartom hogy a gyerek ott alszik mellettünk a kiságyba mi meg hogyan vagyunk együtt? Úgy hogy ott a baba/gyerek? Ez beteges...

Külön szobàja lesz csecsemőkortól.Akkor jó anya valaki ha évekig együttalszanak?Hagyjuk már!!

Akkor én is pontoztam le azokat akik együttalszanak a gyerekkel és élil mellettük a házaséletet?

2016. márc. 26. 13:40
 14/24 A kérdező kommentje:

Olyan is írhatna tényleg, hogy akiknél így volt hogy oldották meg az együttlétet?

Amikor volt cicánk ideigelnesen (2 hétre fogadtuk be) és bent volt a szobában nem ment, nem is akartam olyan irreális lett volna, mindig kiraktuk a szobából. Egy gyerek meg összehasonlíthatatlan szerintem, még csak nem is tudnék rá gondolni hogy 2 méterre egyszobában ott fekszik mellettem, nagyon zavaró lenne. (Dhát mindenki másmilyen.)

2016. márc. 26. 13:43
 15/24 anonim ***** válasza:
42%
Írtam már korábban, hogy mi is így terveztük, de nem így lett. A legtöbben vagy úgy oldják meg, hogy este a saját szobájában alszik el a gyerek és akkor a saját hálóban azt csinálnak a szülők, amit akarnak, és éjjel megy közéjük a gyerek. Vagy ahol eleve közös háló van (pl nálunk), este elalszik a gyerek az ágyában a közös szobában, mi meg még fent vagyunk kb 4 órát és vagy szeretkezünk a nappaliban vagy másik hálószobában, ami amúgy vendégszoba, de ott van egy nagyon jó kialakítású ágyunk, ahol lehet vadulni, a gyerek születése előtt is legtöbbször ott szeretkeztünk, nem a saját alvos ágyunkban, ugyanis alváshoz tökéletes, szuper matrac és elrendezés, de szexhez nem annyira jó, pl nincs semmi, amihez ki lehetne kötni a kezemet/lábamat, amibe lehetne kapaszkodni egy-egy vadabb póz közben, és a magassága sem jó, míg a vendégágy pont passzol, kutyapózban pont olyan magasságban van minden, hogy a férjem állva is tud rakni engem. Miután pedig kiéltük magunkat, megyünk aludni. Ilyen egyszerű.
2016. márc. 26. 13:51
 16/24 anonim ***** válasza:
23%

Akik a gyerekükkel egy ágyban alszanak, úgyis azzal jönnek, hogy az együttlétet meg lehet oldani másik helyiségben is. Olykor-olykor rendben, ha a férjem elkap a fürdőben a zuhany alatt vagy a nappaliban a kanapén, de én szeretem a kényelmes ágyunkban is csinálni. Nem beszélve arról, hogy este még filmet nézünk vagy beszélgetünk a hálóban, szóval miért is lenne jobb ott a gyereknek?

Nálunk is külön van a gyerek és soha nem voltam lusta felkelni hozzá éjjel.

Akiknek együtt jobb, csinálják, de nem kell úgy tenni, mintha csak az lenne a normális és egészséges alternatíva. Csak aztán nem kell panaszkodni, hogy a kedves férj a másik szobában alszik vagy éppen szenvednek az átszoktatással.

2016. márc. 26. 13:51
 17/24 anonim ***** válasza:
a fiam egy éves volt, mikor kulon szobát kapott. addig sem aludtunk egy ágyban, csak egy szobában. nem vettuk ki és tettuk be magunk mellé. igy mikor egy éves lett és elkoltoztunk egy házba, lényegében az elso éjszakátol kezdve egyedul aludt a szobájában. hál istennek ot egyáltalán nem viselte meg.
2016. márc. 26. 14:39
 18/24 anonim ***** válasza:
51%

Itthon az első 2 nap megpróbáltunk egy szobában aludni vele (a kórházban végig velünk volt, csak ugye a kis dobozkában, mi meg a nagy ágyon). Nem aludtunk jól.

Aztán beköltöztünk vissza a saját kényelmes nagy ágyunkba, összebújva alszunk azóta is, mint mindig. Ha a pici sír, azonnal ugrunk mindketten (bár ő éjjel sosem ébred, 11-kor eszik, aztán reggel 7-8-kor), és megyünk ki a szobájába.:)

Nem vagy rossz, sem felelőtlen, sem semmi. A bölcsőhalál nem úgy megy, hogy hangosan felhörög a gyerek, hanem csak nem vesz többé levegőt, vagyis nem tehetsz ellene semmit akkor se, ha vele alszol.

Vegyél inkább légzésfigyelőt, mi azzal nyugodtan alszunk. Meg azért olvasd el, mit kell tenni, ha becsipog.:)

2016. márc. 26. 16:00
 19/24 anonim ***** válasza:

Az első fiunk 7 hetes korában került a saját szobájába, a Kicsi most, az első naptól.

Nekem egyébként mindegy,hogy ki hogy csinálja, van akinél ez válik be, van akinél más. Egy biztos, ahogy nő a gyerek egyre kényelmetlenebb lett. A Nagyom, amikor vártam a Kicsit, már érezte,hogy vége lesz az egyeduralomnak és sokszor átkéredzkedett éjjel. Megsajnáltam és megengedtem. Igen ám, de ő nagyon mocorgósan alszik és kb. 6 hónapos lehetettem, amikor éjszaka hasba rúgott. Na akkor mondta a férjem, hogy ennek vége. Álljon vissza a régi rendszer, mindenki a saját helyén.

Barántőméknél viszont legtöbbször átmegy a gyerek, és mivel kényelmesen nem férnek el, ilyenkor valaki megy a nappaliba aludni. Ami nem a legkényelmesebb, így két naponta van valakinek egy sz.r éjszakája. Meg mondogatja,hogy szeretne a férje mellett ébredni, de ugye egy 3 évest már nehéz új rendszerre szoktatni!

2016. márc. 27. 07:38
 20/24 anonim ***** válasza:
Ugyanígy voltam vele én is. Aztán a bababarát kórházban velem aludt mindig a baba, és otthon is velünk maradt. Kb az első másfél hónapban így is maradt, mert így éreztük jónak. Aztán áttettük a saját kis szobájába, semmi gond nem volt vele. Pedig imádom ha ott alszik velem de mindenkinek kényelmesebb így, mi is tudunk nyugodtan forgolódni. Komprimisszumos megoldásként hajnali ébredésnél átviszem magunkhoz még kicsit visszaaludni. És ha oltás után lázas,taknyos vagy jón a
2016. márc. 27. 07:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!