Progresteron exeltis-et (200mg) szedett mar vki?
Nekem vegig kell szednem 2x1-et, nem csak az elso heten, de akkor kb pont 12. hetre fog elfogyni, milyen furcsa, h nekem tobbet irt fel a doki, pedig megjegyezte h lehet nem is hormonproblema miatt ment el az elozo baba, de ez a hormon nm arthat...
Olvastam olyat h fokozatosan kene abbahogyni?! Hat most ez aggaszt....
Na,igen.Én sem értem,miért nem nézik meg a progeszteron szintet? Nekem is lehet,hogy csak a hüvelyben egy hajszálér pattant el,az orrom is szinte minden nap vérzik 2 hete.A placentám is hátsó falon,mélyen tapad..Szóval nem csak a hormon okozhatta.Remélem én is,hogy nem lesz baj,hogy most hirtelen abbahagytam,4 napig szedtem 3*1-et a kórházban a Duphastonból.Én amúgy magamtól szedtem így,hogy 1 hétig 2*1,aztán csak egyszer amíg el nem fogyott.
Ez az én kérdésem volt,itt van pár válasz (ha nem bukkantál volna rá még esetleg).
Sziasztok!
Csak egy pár infó (eléggé ki vagyok kupálódva ebben a témában :) ):
Az exeltis nem terheseknek való, eleve nincs is benne az indikációjában a terhesség, és rengetegen panaszkodnak a mellékhatásokra. A duphastonról ugyancsak rosszakat hallottam, ráadásul az szintetikus, és egy osztályvezető nőgyógyász mondta nekem, hogy fiú babáknál gyakrabban fordul elő hypospadiasis, ha duphastont szednek terhesség alatt...
Az utrogestan az terheseknek van, hüvelybe a leghatékonyabb, de orális alkalmazhatósága is van, és sokkal kevesebb a mellékhatása, mint az exeltisnek (mivel az nem is terheseknek van...).
Még amit szoktak írni a Crinone, de az irritálja a hüvelyt, és összegyűlik, sokszor pingponglabda méretűt cuccot szednek ki...
Ami még jó a prolutex injekció, az tényleg jó, viszont baromira drága, 12hetes alkalmazás 100ezer fölött van...
Emiatt én az Utrogestant ajánlom, de kérdezzétek meg a nőgyógyászotokat erről, viszont az exeltst nem ajánlom senkinek, aki terhes.
A másik, hogy 12. hétig kell szedni, de ha az orvosotok tovább írja fel, az nem véletlen, mert a luteo-placentális sift a 14-16. héten van, szóval utána veszi át rendesen a placenta a progeszteron termelést, úgyhogy érdemes egy picit tovább szedni.
Nyugodtan kérdezzetek ebben a témában, mert eléggé otthon vagyok benne :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!