Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A hematoma hany hetesen...

A hematoma hany hetesen kezdett el urulni es milyen valadekkal jart?

Figyelt kérdés

6 hetesen derult ki hogy van egy nagyon kicsi hematomam a kisbabam felett. Kisebb mint a petezsak. Eddig teljesen panaszmentes voltam.

Nem dolgozom es rengeteget pihenek. Nem lettunk eltiltva a hazas elettol, ennek ellenere megvontuk magunktol. Tegnap este egymashoz ertunk a ferjemmel. Nem tortent aktus, csak erintes. Az orgazmus utan nem sokkal az elso pisilest kovetoen nagyon nagyon vilagos rozsaszin folyast tapasztaltam de nagyon keves mennyisegben. 2 alkalommal fordult elo de itt mar inkabb vilagos barnas volt. Talan a zsemlehez es a vilagos tejeskave szinehez tudnam viszonyitani. A mai nap is tapasztalom keves mennyisegben. Fekszem egesz nap es mikozben fekszem nem tavozik inkabb csak pisiles utan mikor felallok es feloltozok jelenik meg a tisztasagi beteten.

Nem jar gorccsel. Feszul es szurkal a hasam par napja, amit a terhesseg legelejen ereztem de most visszatert. Nem elenk piros es egesz nap fekszem. Nagyon haragszom magamra miatta mert nem gondoltam volna hogy bajt okozunk ezzel. Szerintetek ez a hematoma es az orgazmus utani mehosszehuzodas miatt lehet vagy rosszra gondoljak? holnap megyek orvoshoz, 9 hetes vagyok. Napi 1 cyclogest kupot hasznalok minden este a 6. Hettol. Valaki tapasztalt mar ilyet?

jan. 5. 15:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Vérezgettem időnként. A 12. hétre elmúlt a vérezgetés és a hematóma sem volt már látható.
jan. 5. 16:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak ahoz szólnék, hogy nem az aktust szokták megtiltani, hanem az orgazmust. Maga az aktus nem okoz semmit. Az orgazmus okoz méhösszehúzódást. Ami hematómánál azért nem praktikus, de mivel nagyon kicsi volt neked, nyilván a doki ezért nem tiltott.
jan. 5. 16:43
 3/8 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudtam. Egy vekonyka csikban van a kisbabam felett. Nem gondoltam volna hogy baj lehet belole, innentol nyilvan teljes megvonas lesz, persze ez a legkevesebb. Remelem minden rendben van.
jan. 5. 16:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért ne aggódj, mint írtam a doki nyilván azért nem tiltott, mert apró hematómád van. Hidd el, ha gondot jelentene szólt volna :)
jan. 5. 17:09
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez bármi lehet, én azért jelezném az orvos felé. A terhesség kapcsán minden felmerülő vérzés problémás. Annyira nem aggódnék, de leírta a 2-as mi ezzel a probléma. Pihenés, magnézium, orvos.
jan. 5. 18:37
 6/8 A kérdező kommentje:
Persze, mindenkepp fogok rola szolni az orvosnak. De mivel tudok a hematomamrol, tudom hogy jarhat verzessel, illetve hogy nem “magatol indult be” a semmibol, hanem sajnos tettunk erte, igy nem azonnal a legrosszabbra gondoltam. Termeszetesen ettol fuggetlenul ha minimalis elenk piros verzes jelent volna meg vagy jelenne meg akkor azonnal mennek az ugyeletre. Azota szerencsere mar csak nagyon minimalis mennyisegben jelentkezett ez a vilagos szinu folyas. Nem jelentkezett nagyobb mennyisegben, inkabb csokken. Napi 2 Velfemet, napi 1 inofolic port, femibiont szedek. A cyclogest hasznalom estenkent egyet. Illetve rengeteget pihenek, a nap legnagyobb reszet agyban toltom, a 6. Hettol nem dolgozom, nem emelek nehezet es mindent betartok amit az orvos mondott. Igy igyekszem mindent megtenni hogy rendben zajlon le a hematoma felszivodasa. Koszonom hogy megnyugtattatok! :)
jan. 5. 19:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Meg ne is szexelj. Pontosabban ne csinálj semmit, amitől orgazmusod lesz. Pont az a legveszélyesebb, ha a baba felett van. A kiürülő vér elsodorhatja. Nem is értem, a szextől miért nem tiltott el az orvos, ha mástól igen. De leírás alapján, ez nem volt olyan mennyiség, hogy baj okozott volna. Mostmár legyél óvatosabb és türelmes. Nagyon idegőrlő, tudom. Nekem is volt sajnos😭
jan. 6. 00:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Rendben van minden a kisbabammal, voltam orvosnal. Szepen mozog, fejlodik. A hematoma sajnos nem mult meg el, szoval a kupos kezeles tovabb tart de bizom abban hogy minden rendben lesz :)
jan. 7. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!