Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mernétek így vállalni...

Ti mernétek így vállalni kisbabát?

Figyelt kérdés

Nekem korábban két méhen kívüli terhességem volt, majd egy vetélésem a 10. hétben. Most pedig meghalt egy családtagom a terhessége utolsó hetében. :-(

Kavarognak bennem az érzések, amikor meglátok egy babafotót könnyezve mosolygok rá. Most úgy érzem a félelmem már nagyobb, mint a vágyam, ráadásul már 39 éves vagyok.

Azt sem tudom hogyan mondjam el a férjemnek, hogy én szívem szerint letennék már a gyerekszülésről, mert ő még reménykedik benne.

2016. febr. 24. 11:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Ne hagyd, hogy a félelem irányítson! Nekem is minden eddigi komoly bajom a terhességeimmel függött össze: összesen öt műtétem volt és kétszer kerültem életveszélyes állapotba, de ez mind nem tudott eltéríteni a gyerekvállalástól! Most várom a 2.-at 41 évesen.
2016. febr. 24. 11:47
 2/11 anonim ***** válasza:
64%
Húha... :( hát nehéz kérdést feszegetsz. Tragédiák sajnos történnek. Az élet ilyen, nem tudunk mit tenni. nem akarnék kíváncsiskodni a halál okán de gondolom nem a terhessége miatt halt meg. A korodhoz mérten elhiszem,hogy nem nagyon akarnál már gyereket vállalni. Nekem van ismerősöm akinek a 10. babája maradt meg a többit megszülte a 16.héten halva. Nem adta fel és most 5 éves a kisfia :) Persze ezt meg kell beszéld a pároddal. Én nem vállalnék ilyen idősen gyermeket, bár a sógornőm 38 és most szült. Ezt neked kell érezned,hogy képes vagy küzdeni egy gyermekért vagy annyira nem fontos az életedbe hogy küködj érte. örökbe is fogadhatsz kisbabát, ha az közelebb áll a lelki állapotodhoz,
2016. febr. 24. 11:49
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi és biztató amit írtál. Talán nem most kéne ezen agyalnom és végső döntést hoznom, amikor ilyen tragédia történt.
2016. febr. 24. 11:50
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen, én is érzem, hogy ez egy nehéz kérdés, szörnyű dilemma.
2016. febr. 24. 11:56
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne most dönts erről.

Mindig egykori oktatóm szavai jutnak eszembe, aki sokszor elmondta, hogy mindig van újabb lehetőséged, kivéve akkor, ha feladod...

Nekem halva született a gyermekem 33 hétre. Még most is vannak napjaim, amikor tíz métert ugrok hátra egy újabb terhesség gondolatától. Pedig minden vágyam az, hogy legyen élő kistestvére a 3 éves lányomnak.

Lövésem sincs, hogyan lehet hasonló esetben rettegés nélkül végigvinni egy terhességet, de azt tudom, ha most feladom, akkor úgy fogok egy nap meghalni, hogy félbehagytam az életben egy nagyon lényeges "feladatot", csak mert gyáva voltam. (Bocs, nem akarlak megbántani, csak a saját példámon keresztül próbállak rávezetni a megoldásra).

Szerintem adj egy kis időt magadnak, és utána vágjatok bele. Még nem késtél el. (Én 41 éves vagyok.)

2016. febr. 24. 12:02
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, ha úgy élsz,hogy állandóan,félsz,rettegsz,aggódsz az jóra sosem vezet,elhiszem,hogy rossz élmények miatt nehezebb,de ne add fel azért mert valami nem sikerült,hajrá,próbáld meg,legyél pozitív. Kívánom,hogy minél hamarabb babázhass!
2016. febr. 24. 12:07
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudunk egy részletet: a méhen kívülik és a vetélés után kivizsgáltak téged, titeket? ha igen, nyugodtan belevágnék a helyedben. ha nem, azokat megcsináltatnám előtte asap.

részvétem a rokonod miatt, nagyon sajnálom őt és a családotokat. ez tragédia!:/

2016. febr. 24. 12:56
 8/11 A kérdező kommentje:

7# Nem akarok elkanyarodni nagyon a fő kérdéstől, megpróbálom a lehető legrövidebben leírni:

A második méhen kívüli terhesség után úgy tudtam nincs petevezetékem egy sem, és az orvosom is ezt állította. Elkezdtünk meddőségi klinikára járni, vagy fél évig jártunk, és már a beültetés előtt álltam. Amikor egyeztetni akartam a kijelölt orvossal az időpontot, úgy beszélt velem mint a kutyával, és két napig sírtam ez miatt. Utána teszteltem egy pozitívat. Természetes úton lett! Mérhetetlenül boldog voltam, választottam új orvost, és a tájára sem néztem a meddőségi klinikának. Csak sajnos elvetéltem a 10. héten. Akkor azt mondtam az orvosomnak, hogy azért nem vagyok csak elkeseredve, mert most már tudom ,hogy megy ez magunktól is, de azóta sem történt semmi. Ráadásul édesanyám is folyton csinálja a lelki terrort, egyáltalán nem drukkol, sőt le akar beszélni évek óta. Ő majdnem meghalt amikor én születtem, és néha úgy érzem ezt vetíti ki rám. És most akkor még jött ez....

Ez most nekem felfoghatatlan.

2016. febr. 24. 13:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

HÚ, hát akkor a környezeted sem túl támogató, így tényleg nehéz nagyon (átérzem, mert nekem sem az). Szerencsére a férjed azért melletted áll, próbálj belé kapaszkodni, beszélgessetek sokat pozitív tervekről. A családnak, ismerősöknek meg ne szóljatok semmit.

Borzasztóan sajnálom a terhesen meghalt rokonodat, szörnyű tragédia az ilyen. De higgy benne, hogy ez nagyon ritkán fordul elő, és veletek NEM FOG megtörténni.

#5 válaszoló voltam.

2016. febr. 24. 13:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Annak alapján, amit édesanyádról írtál, javaslom, hogy mindenképpen fordulj pszichológushoz. Az ilyen mérgező szülői hozzáállás nagyon is hat, tudattalanul, akár még elő is idézhette a terhességi problémáidat! (A szervezetünket a tudattalan irányítja, tudományosan igazolt, hogy a szervi bajok hátterében mindig valamilyen lelki probléma áll.)

Onnantól, hogy írtad, hogy anyukád ezzel traktál, számomra egyértelmű, hogy a félelmét átplántálta beléd, és ez akadályozza a sikeres gyermekvállalást!

Ezt egy jó szakemberrel fel tudnád dolgozni! Jó lehet még a családállítás is, de az sajnos csak arra alkalmas igazán, hogy tudatosítsa a problémát, feldolgozni nem segít, tehát ha ilyesmire adnád a fejed, akkor azt is csak pszichológusi támogatással ajánlom.

(Esetemben például egyértelmű a családi vonatkozás: anyámnak volt egy vetélése, majd egy kihordott terhessége, majd egy újabb vetélése. Nálam ez megismétlődött ugyanebben a sorrendben. Igenis hordozzuk a családi mintákat!)

Petevezeték nélkül is lehet amúgy teherbe esni, csak nagyon kicsi az esélye. Az, hogy neked sikerült, arra utal, hogy ez a baba nagyon szeretne hozzád jönni... csak neked kell rendezned magadban a lelki tényezőket, hogy fogadni tudd.

2016. febr. 24. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!