Több vetélés, és nagyon problémás terhesség után, mernétek babát vállalni?
Nekem is ugyanez a gondom. Dilemmám. Egy nagyon problémás terhesség és egy nagyvetélés. Az ok megvan. Segíteni rajta csak műtéttel lehet, amely a teljes terhességemre is kihat. Közben van már egy három évesem. A szívem nagyon akarná de az eszem most nagyon befékez.
Csak az a kérdés, hogy amíg tehetem meg sem próbálom, ezzel aztán hogy élek tovább. Vagy megpróbálom és gyászos vége lesz vagy egy nagyon beteg gyerek... akkor aztán tönkretettem mindenki életét.
Még van pár évem, Nem sok, de remélem, hogy addig történik valami olyan, ami megadja a választ, vagy megérleli bennem a döntésemet.
Néha arra vágyom, hogy esnék teherbe "véletlenül" akkor aztán egyértelműen a sors döntött helyettem. Eszembe nem jutna elvetetni, küzdenék érte a végsőkig. De véletlen teherbeesés nincsen, úgyhogy azt hiszem végül mégis csak nekem kell döntenem.
Határozott igen a válaszom - persze, csak ha úgy érzed, hogy szeretnéd őt...
Első terhességből - derült égből villámcsapásként - nem sokkal a harmincadik hét után született a gyerkőcöm... Öt hét kora, fejlesztések, stb... Nem volt egy fáklyásmenet. A második terhességemből a babát a 23. héten veszítettük el. Már nem csak orvost és kórházat, várost váltottam. Kiderült, hogy voltak dolgok, amire nem ártott volna figyelni... Így jött a harmadik terhességem... Irtó szoros terhesgondozás, de még így sem múlt el egyetlen trimeszter sem eseménytelenül. A 32. héttől fenyegető koraszülés miatt visszatartásra kerültem be, három hét kórház, majd fekvés a végéig, sikerült a 38. hétig kihúzni. Most tervezzük a harmadik babát. És hogy félek-e? Persze, de nagyobb a vágy bennem egy nagycsaládra.
Dettó, mint az utolsó válaszoló, csak nálunk már megvan az a bizonyos 3. baba.
Nagyon féltem, de erősebb volt bennem a vágy a 3. baba iránt, mint a félelem. Nehéz volt végig csinálni, korababám lett nekem is.
Nekem 2 vetélésem és 1 nagy méhműtétem volt a 3 gyerkőc között, akik mind a hárman császárral születtek. Az első terhesség szinte sétagalopp volt, a 2. nagyon megviselt, a 3. pedig elvitte a prímet. Nem sokon múlt az életünk, ami azóta is heti szinten az orvosokról, kezelésekről szól, de megbirkózunk a feladattal, és mivel kezelhető betegségeink vannak, egyszer majd kisüt a nap.
Minden nehézség ellenére jól döntöttem. Nagyon bánnám, ha nem szültem volna meg a 3. gyerkőcöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!