Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért a hízással van mindenki...

Miért a hízással van mindenki elfoglalva?

Figyelt kérdés

Terhességem elejétől kezdve állandóan a súlyommal foglalkozik mindenki. Az első kérdések közt ez van, mennyit híztam. Aztán jön a károgás, hogy mennyire el fogok hízni,stb.

Rokonok, kollégák, idegenek is. Már tele a hócipőm ezzel.

Tudom hogy sokan vannak akik sokat híznak 20-30kg nem túl jó valóban. Nem zabálok, ugyanúgy kb ugyanazt eszem mint eddig csak több gyümölcsöt. Ha fagyit vagy egy szelet sütit megkívánok akkor megeszem. Nem mondok le erről, mivel nem napi szinten tömöm magamba. Eddig is kenyérrel ettem a főzeléket kicsi korom óta és élek semmi bajom. Mi a házias ételeket esszük és normális a súlyunk is. Miért kell erőltetni hogy magliszteket egyek stb. Meg amúgy is kinek mi köze hozzá mit és mennyit eszek/hízok terhesen.

2016. febr. 8. 18:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
65%

mert szeretnek máson csámcsogni

" Meg amúgy is kinek mi köze hozzá mit és mennyit eszek/hízok terhesen."

jól írtad senkinek semmi köze hozzá, ugy hogy tojd le őket

2016. febr. 8. 18:45
 2/16 anonim ***** válasza:
Értelek és valahol igazad van de a vizesedés így szűrhető ki először. Én összesen 11 kilót híztam de 4 az rögtön 4 héten belül volt amikor azt mondják több mint heti fél kg a normális. A védőnő nyomkodta a lábam nehogy toxémia legyen, 27 hetes voltam. Egyébként 5-nél jártam szóval nem összesen volt sok, csak hirtelen. Ennek ez a lényege. Bár a sok hízás úgy tudom a szülés során is lehet komplikáció. De túl van lihegve szerintem is. Én volt mikor napi szinten ettem egy kisebb csokit mert nagyon kívántam. És? Cukrom rendben volt a súlyom is rendben volt. Senkinek nem lett semmi baja belőle.
2016. febr. 8. 18:49
 3/16 A kérdező kommentje:
Csak olyan nehéz megállni (főleg a hormonok miatt is) hogy ne küldjem el ezeket az embereket a p...ába. Egyre nehezebb visszafogni magam. Mióta tudják hogy terhes vagyok kapom a sok hülye kérdést, kéretlen tanácsot.
 4/16 anonim ***** válasza:
*bocsi, max heti fél a normális.
 5/16 A kérdező kommentje:
Ha a védőnővel vagy orvossal beszélünk erről az rendben van. De se a rokonoknak se kollégáknak sem idegeneknek nincs közük ehhez.
2016. febr. 8. 18:53
 6/16 anonim ***** válasza:
Az igaz, nagy bunkóság. Semmi közük hozzá.
2016. febr. 8. 19:00
 7/16 anonim ***** válasza:

Kéretlen tanácsokat nemcsak a hízással kapcsolatban adnak. Neked és a dokidnak a feladata az, hogy kordába tartsátok a súlyodat, a többivel ne foglalkozz!

Megkérdezhetem, hogy eddig mennyit híztál? Hány hetes vagy?

2016. febr. 8. 19:04
 8/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a körülötted lévő emberek alapvetően félreértik azt, hogy egy védőnő és egy doki miért törődik a kismama súlyával. A hirtelen súlynövekedés cukorproblémára, TSH-gondra, sok magzatvízre stb.-re utalhat. És a túlzott súlynövekedés megterheli a kismama gerincét, derekát és főként a térdeit.

A laikusok szerintem ebből csak a hízás esztétikai részét fogják fel, és azért kárognak, hogy jajjj...nem tudod majd leadni. Én eddig 11 kilót híztam (nem akarom ráfogni semmi kamura, nagyon sok gyümölcsöt eszem, ami sívó cukor sajnos). Engem nem a dokim és a rokonaim szívatnak ezzel, hanem a védőnőm.:/

35hkm

2016. febr. 8. 19:10
 9/16 A kérdező kommentje:
4 hónapos vagyok nem híztam eddig.De a hasam már kerekedik rendesen.
2016. febr. 8. 19:17
 10/16 anonim ***** válasza:
Oszd ki őket nyugodtan! Aztán fogd a hormonokra! Neked is jobb lesz, és ők is helyreteszik magukat(talán).
2016. febr. 8. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!