Miért mindenki a súlyával van elfoglalva? Mennyit híztatok, mikor megy le? stb.
Nem az a fontos h a baba egészséges legyen?
Kit érdekel h mennyit hízok a terhességem alatt és mikor fogom leadni??!!
Ha egyáltalán le tudom adni!
Nem az a legfontosabb,h a baba hozzájusson mindenféle vitaminhoz és egyéb számára fontos táplálékhoz?
Nem értem ezeket a súlyproblémákat!
Lehet rosszúl látom,de nekem úgy jön le,mintha néhány kismama legnagyobb "problémája" a hízás és a fogyókúra lenne...még terhesség alatt is..
Borzalmas!
NEM ÁLLT SZÁNDÉKOM MEGBÁNTANI SENKIT,HA VALAKI MÉGIS MAGÁRA VETTE ..-SAJNÁLOM!
Ha valaki sokat hízik az gond lehet a babára nézve is.
Engem is foglalkoztat,h. vajon visszafogyok-e valaha. De ettől még nem aggódom kevésbé a baba egészsége miatt. A kettő nem zárja ki egymást. Különben meg borzasztó érzés ha sok van rajtad (összeér a combom, a hasamhoz ér a mellem stb...), nekem nagyon rossz a közérzetem emiatt és így nem tudok nem foglalkozni vele.
Tény, hogy van olyan kismama, akit érdekel a súlya. Én nem vetem meg őket, de az biztos, hogy engem nem érdekel a súlyom. Nem zavar, ha többet szedek fel, mint amennyit a nagykönyv megír. Vagy hogy hogy fogom leadni. Az érdekel, hogy mindamellett, amennyit felszedek, egészségesek maradjunk! Nem vagyunk egyformák. Van, akinek fontos, hogy fitt maradjon. És nem is baj mindaddig, amíg a megfelelő táplálékbevitel megvan! Tudod, ki mint vet, úgy arat!
22 hetes kismami
Szia!
Előrebocsátom, hogy én 22 kg-t híztam, én is abba a kategóriába tartoztam akit ez (eleinte) nem nagyon érdekelt.
Viszont akárkivel találkoztam (védőnő, nődoki, szomszéd néni, közértes néni, anyósom.... sorolhatnám) gyakorlatilag a "mennyi idős?", a "fiú vagy lány?" után az volt a harmadik kérdés, hogy "és hány kilót szedtél már fel?". Soha nem érdekelt, hogy ki mit gondol az alakomról (nem voltam pálcika, de teherautó sem), de amikor heti minimum háromszor megkérdezik, hogy mennyit híztam, meg teszik a "jóindulatú" megjegyzéseket, hogy "látom kívánós vagy", akkor már én is sűrűbben álltam a mérlegre. És akkor még nem beszéltünk a "Jaj, te szegény, én csak X-et szedtem fel a terhesség alatt" típusú válaszokról.
A szülés után sem lett jobb, az első 3 hónapban azt kérdezgették, hogy mennyit adtál már le? Amire persze jött a válasz, hogy szinte semennyit, de nem is erőltetem, mert szoptatok. Aztán már nem udvariasan visszaszóltam, hogy lekakilom, hogy hány kiló vagyok és hogy mikor adom le a felesleget.
Akármennyire is próbáltam nem foglalkozni vele, ha az ember non-stop olyan kérdéseket, megjegyzéseket kap, ami a kilóival kapcsolatos, akkor elkezdi érdekelni. És akkor kérdezget.
Én sem vetem meg azokat a kismamákat..
Azért mert vki állapotos,még nem kell h elhanyagolja magát!
DE!!!! Én azokat nem értem,akiknek a 9 hónap alatt más sem jár a fejébe csak h,Jajj Istenem már mennyit híztam...
Jajj,ezt mikorra fogom leadni..
Jajj,a férjem mit szól?
Jajj,nem férek bele terhesség előtti ruhákba..és még sorolhatnám!
Na és???? Mi van ha többet hízunk mint szeretnénk?-persze egészségügyi határokon belűl beszélek!!!!!!!
A legeslegfontosabb h a baba és persze mi jó egészségnem örvendjünk!
Nem beszélve azokról a kismamákról,akik szülés után rohannak az edzőterembe,meg diétáznak - persze h a tejük is elapad..!
Az ilyenek nem valók anyának!
Persze,normális h odafigyelünk magunkra a 9 hónap alatt!
Én nem rólunk "normális" kismamákról beszélek,hanem tényleg azokról akik már-már szinte bosszantóan az alakjukkal vannak elfoglalva!
És van belőlük bőven!
SAJNOS!
Az pedig h ki mit mond: kit érdekel????
Ha nincs egészségügyi probléma a hízás miatt,akkor engem a szomszéd és a 66. ismerős véleménye érdekel legkevésbé!
Finoman,de célratörően el kell küldeni..MI kÖZE HOZZÁ h mennyit híztam?
MAGÁNÜGY!
Mellesleg elég bunkó ha érces megjegyzéseket tesz!
Az orvos és a védőnő véleménye igen is,fontos,azzal kell foglalkozni,de senki mással nem.Szerintem.
De igen is érdekeljen mindenkit a súlya, én saját tapasztalatból mondom.Nem foglalkoztam én sem a súlyommal (már nagyon bánom) így 29 kg híztam igaz ezzel nincs is gond mert engem sem érdekelnek a zsírpárnák, csakhogy emiatt majdnem terhességi cukorbeteg lettem(nem ettem sok cukrot a félreértések elkerülése végett)és most az utolsó hetekben 160 gr szénhidrát diétát kell tartanom ami nagyon kevés élelmet jelent(reggelre 1 szelet kenyér 5 dkg parizel vagy virsli, édesítőszeres tea, tízóraira 3 szelet abonett , ebédre 1 szelet csirkemell, 20 dkg rizssel, salátával, uzsonnára 1 alma, vacsorára 6 dkg roston sült hús tökfőzelék kefirel habarva, 4 dkg kenyér). Ennyit ehetek 1 nap , de ha az elején jobban odafigyelek és nem úgy teszek mint ahogy tettem "feljött pár kilo kit érdekel" most nem kellenne szenvednem.
Üdv 36 hetes
Szia!
29 hetes vagyok, eddíg 17 kg-t híztam és tuti még fogok egy tizest! :-) Minden rendben, egészségesek vagyunk és orulok, hogy híztam, ugyanis 43 kg-ról kezdtem...:-)Mindíg hízni szerettem volna, na tessék most megkaptam és azt mondják még mindíg nem látszik, csak hasam van! :-) Nekem teljesen mindegy, mennyi jon még fel addíg, amíg rendben vagyunk! Hogy mikor adom le?Hm...Majd egyszer.:-)
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!