Miért mindenki a súlyával van elfoglalva? Mennyit híztatok, mikor megy le? stb.
Nem az a fontos h a baba egészséges legyen?
Kit érdekel h mennyit hízok a terhességem alatt és mikor fogom leadni??!!
Ha egyáltalán le tudom adni!
Nem az a legfontosabb,h a baba hozzájusson mindenféle vitaminhoz és egyéb számára fontos táplálékhoz?
Nem értem ezeket a súlyproblémákat!
Lehet rosszúl látom,de nekem úgy jön le,mintha néhány kismama legnagyobb "problémája" a hízás és a fogyókúra lenne...még terhesség alatt is..
Borzalmas!
NEM ÁLLT SZÁNDÉKOM MEGBÁNTANI SENKIT,HA VALAKI MÉGIS MAGÁRA VETTE ..-SAJNÁLOM!
"Kedves" 17.13-as !
Minek válaszólsz,egyáltalán ha idegesítő a téma?Tudod,ez egy fórum,ahol terhességgel kapcsolatban BÁRMIT lehet kérdezni!
Gondolom TE is azon kismamák táborát erősíted..
Na,de mindegy..Ha valami nem tetszik,lapozz és kocc!
sziasztok!
Lehet, meglincseltek a következő kérdésért, de aggaszt.
Mindig jó evő voltam, a finom "cuccos" dolgokat is.
11 hetes vagyok. Nem volt hányós időszakom.
Nem bírok enni. 4 kilót fogytam eddig, semmi nem megy le jóétvággyal, szinte erőszakkal eszem, mert muszáj. Amit szívesen eszem: gyümölcs és folyadék
Ez normális?
11 hetes: teljesen normális,ne aggódj.
Elmúlik ez az időszak és utána "visszaáll" minden a régibe:):)
Ne aggódj,nem lesz baj.
A gyümölcs és a folyadék a legfontosabb!
(mákod van,h pont azokat bírod) :)
Sajna én sem figyeltem a kajára!Ez meg is látszik rajtam:-(((((
Valamikor vékony csajszi voltam,most meg????Nem tudom így elfogadni magam!Remélem egyszer visszatudok fogyni az eredeti sulyomra!!!Nagyon bántanak a +kilók!
Szia,
(nem olvastam végig a válaszokat, szóval az esetleges ismétlésért bocsika)
Én majd egy hónap után tegnap álltam a mérlegre, alig hittem a szememnek, +7kg... Persze egy pillanatra lebiggyedt a szám, hogy híztam, de a pici ahogy elkezdett kalimpálni, rosszalkodni, rájöttem, hogy az ő picike léte van a dologban... És igenis magasról teszek arra, hogy mindenki azt latolgatja, hogy 7-8hósak vagyunk e. Holott csak 6hósak leszünk, vagy hogy akkor biztos kettő... Persze zavar, de nem érdekel, amíg a picike jól van, addig nem azon fogok agyalni, mikor lesz jó megint a bikinim(sajna soha, mellben kicsi:S:)), vagy, hogy leszek e megint épp 60kg...
Nem kettő helyett eszek, sőt, van hogy babóval karöltve nem kívánjuk a kaját... De ha megkívánom a chipset, csokit nasikat, akkor igenis mértékkel elmajszolok belőlük... Nem fogok csak azért ilyesmiket is megvonni magamtól, mert egyesek szerint nem szabadna enni...
Sok kismama azért agyal azon, hogy jaj sokat híztam-e, mert majdnem minden újságban a "sztárok" szülés után 3hónappal egyszerűen vékonyabban, szebben állnak, pózolnak a címlapokon, mint terhesség, szülés előtt, a védőnők(tisztelet a kivételnek) dokik, asszisztensek, rokonok, kéretlen jóakarók is azt hajtogatják kövérek, ha a szakkönyvekhez menekülnek, ott is a 8-13maxokkal találkoznak, itt akkora leszúrást kapnak a szerencsésebb társainktól, hogy SOK...
És amíg ez lesz a trend, hogy a kismamáknak is lassan modellként kell enniük, mert lassan minden árt a picinek, minden árt nekünk, addig ezzel fog sok nő foglalkozni a terhessége alatt, és olyan dolgok, hogy az első rúgása a manónak, az első pocakhullámzós mozdulat kimarad...
És sokan elfelejtik, azt is számolni, hogy nem csak a kaja ami nő rajtunk, ha eszünk... Hanem egyéb dolgok is, pl több vér termelődik, mert kell a picinek is belőle... vagy esetleg nem tűnt fel egyeseknek, hogy nem férnek a melltartóikba... és meg kell mondjam, kis mellekkel kezdők nem is sejtik, hogy egy két számmal nőve nem csak "szebb" de nehezebb is(volt szerencsém megfogni barátnőm természetes melleit, nem cipelném, nélkülük -2,5kg lenne a súlya a csajnak sacc) több víz marad bennünk ami plusz súly, a méhünk is, a palcenta... Ezeket meg saccolják mekkorák lesznek...jah és a legfontosabbról elfeledkeztem a picike súlya... egy 62gos picike is +62got ad, akkor egy majdnem 1kgs babó vajon mennyit?...
Szóljatok le, ha akartok, de szerintem igenis fontos, hogy ki hogy vigyáz magára a terhesség alatt. Először is azért, mert amiért gyermeket szül, és anya lesz, attól még további hosszú éveken keresztül feleség, hitves és szerető is lesz egyben. És a férjével valószínűleg sokkal tovább fog együtt élni, mint a gyermekével, aki felnőtt korában szépen kirepül otthonról.
Amúgy pedig szerintem a súlyprobléma nem abból adódik, hogy valaki mennyi tápanyagot juttat be a szervezetébe a baba miatt, vagy mennyit nem. Egyszerűn tudatosan kell enni. Mikor terhes voltam, leveseskanállal ettem a spenótot, amennyi belémfért, kenyér nélkül majszoltam a sajtot, mint más a csokis kiflit, és nem hiszem, hogy bármit is kihagytam az étrendemből, ami fontos lett volna. De nem tömtem magamba a kenyeret, a süteményt, a csokoládét. És még mielőtt bárki is fittness-őrültnek kiáltana ki elmondom, hogy tenyeres-taplas parasztmenyecske vagyok, olyannyira, hogy még a kenyeret is magam sütöm. Szóval imádok enni. A gyermeknek nem attól lesz baja, ha most nem eszek kenyeret.
Én is kérdeztem itt hízással kapcsolatos dolgot. Nem aggaszt a súlyom, a babám egészsége a lényeg.
Én egyszerűen csak kiváncsiságból kérdeztem meg, mintegy összehasonlítási alapot keresve a velem terhességi korban együtthaladókkal. Szerintem ez abszolút helyénvaló.
Én is kérdeztem itt a hízással, ill. súllyal kapcsolatban, és NEM azért, mert sokat híztam volna és fogyózni akarnék, meg anorexiás kismamává akarnék válni, hanem épp ellenkezőleg: 17.hétig SEMMIT NEM HÍZTAM ÉS AGGÓDTAM, HOGY EZ NORMÁLIS-E. Bocs a Caps lock-ért!
Amúgy meg igenis mindenki álljon rá terhesen a mérlegre, legalább havonta egyszer, hogy az egészséges kereten belül hízzon. Azért mert valaki terhes nem kell 50kg-t felszedni és reggeltől estig fagyit, csokit, chips-et enni, hanem egészségesen kell étkezni.
Amikor azt mondják a kismama kettő helyett étkezik ,NEM mennyiségileg értik, hanem minőségileg. Tehát nem 1hamburger helyett kell kettőt enni, hanem a vitaminokból ,ásványi anyagokból kell bevinni a szervezetbe többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!