Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért mindenki a súlyával van...

Miért mindenki a súlyával van elfoglalva? Mennyit híztatok, mikor megy le? stb.

Figyelt kérdés

Nem az a fontos h a baba egészséges legyen?

Kit érdekel h mennyit hízok a terhességem alatt és mikor fogom leadni??!!

Ha egyáltalán le tudom adni!

Nem az a legfontosabb,h a baba hozzájusson mindenféle vitaminhoz és egyéb számára fontos táplálékhoz?

Nem értem ezeket a súlyproblémákat!

Lehet rosszúl látom,de nekem úgy jön le,mintha néhány kismama legnagyobb "problémája" a hízás és a fogyókúra lenne...még terhesség alatt is..

Borzalmas!

NEM ÁLLT SZÁNDÉKOM MEGBÁNTANI SENKIT,HA VALAKI MÉGIS MAGÁRA VETTE ..-SAJNÁLOM!

2009. jan. 28. 16:44
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

A terhességgel vele jár, hogy megváltozik az ember lánya, kívul-belul, ezzel jonnek a kilók is, sz´val tényleg nem kellene nagyon arra hajtani, hogy a régi ruhákban menni szulni...De a nagyon nagy hízás sajnos sok rizikót rejt: erosebb hajlam a terhességi cukor kialakulására, magas vérnyomás, esetleg nehezebb szulés, toxémia...Nem torvényszeru, ismerek "normál" alkatú kismamát is, akinek problémája volt, de így nagyobb a riziko. Sajnos, én is így jártam. Pici felesleggel estem teherbe, sose voltam rosszul, óriási étvágyam volt, és mire észbe kaptam, már sup-sup rajtam voltak a kilók...A végére lett is vagy 25, és sajnos magas vérnyomásom, az utolso trimeszterben toxémiagyanús voltam és állandoan orvoshoz jártam...A vérnyomás szerencsére helyrejott a szulés után, de maradtak a kilók, alig bírtam mozogni, annyira kivoltak az izuleteim...Már majdnem egyéves a kicsi, és még mindig rajtam van 10kg, de ez már csak esztétikai bibi, legalább bírok mozogni:)

En ezért dontottem, hogy legkozelebb jobban fogok figyelni - ez nem azt jelenti, hogy kalóriát fogok számolni, meg diétázni, de nem szeretnék így járni mégegyszer...

2009. jan. 28. 23:46
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem annál jobban fáj a hátam, minél többet hízok terhesen. Nem kell fogyózni, de nem szabad a terhességgel takarózni, hogy annyit ehetek, amennyit már szégyellek.

A hízás engem nem esztétikai okból zavar most 28 hetes terhesen, hanem mert az előző terhesség után 26 hóig szoptattam, akkor is híztam, most is hízok és fáj mindenem.

2009. júl. 17. 09:59
 23/23 anonim ***** válasza:

Én most 28 hetes vagyok és már -18,5 kg-nál tartok. Nagyon el vagyok keseredve, egyrészt mert mindenhol azt magyarázzák a doki, a védőnő, az újságok, az internet, hogy 10-12 kg az elfogadott. És emiatt elég rosszul érzem magam hogy én már 28 hetesen jóval többet híztam mint ami a 40 hét alatt NORMÁLIS lenne...

Másrészt a fizikai közérzetem sem az igazi, már nem úgy megy a séta, házimunka. A fekvés is szörnyű és elég zavaró hogy a régi M/L méret helyett már XL-es cuccokban kel járni, amik szintén kezdenek rövidek - szűkek lenni.

Nem az érdekel, hogy mi lesz szülés után, mert utána fogom és el kezdek majd tornázni ha már szabad.

Az érdekel, hogy nehogy a túlsúly miatt ne tudjam természetesen úton világra hozni a gyermekemet és hogy nehogy a túlsúly miatt hamarabb kórházba kelljen menni vagy bármi szövődmény lépjen fel...

Én az elején émelyegtem és hányingerem volt sokszor amit evéssel próbáltam enyhíteni, majd a 12. hét után mikor elmúlt a hányinger örültem hogy ehetek ... és sajnos a zsíros kenyér kovi ubival lett a kívánalom tárgya majd két hétig szinte csak azt ettem... aztán már azt is megutáltam...

De gondolom terheseknek nem kell arról írni, hogy milyen érzés az amikor valamit megkívánsz ... és milyen érzés az ha valamit megkívánsz és nem ehetsz azt..

Na mindegy a lényeg, hogy attól nem lesz rossz anyuka senkiből mert a súlyával foglalkozik!!! És szerintem itt bárki aki feltesz egy kérdést a többlet súlyával kapcsolatban az szerintem csak arra vár hogy más hasonló helyzetben lévő kismamára talál.

Másrészt aki pedig nem is hízott sokat és mégis érdekli az is az ő dolga-- nincs joga senkinek senki orra felett pálcát törni. Egy nő nem csak anya, hanem egyben nő is aki szeretne kívánatos maradni és tetszeni a férjének. Ez is egy szempont. Egy nő nemcsak arra van ítélve hogy ha szül egy gyereket akkor onnantól már csak anya szerep jut és más semmi.

2010. ápr. 25. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!