Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Be mernétek vállani a babát?

Be mernétek vállani a babát?

Figyelt kérdés

Persze nem azt kérem, hogy döntsetek helyettem, csak véleményekre vagyok kíváncsi!

Szóval nem tervezett baba nyilván. A párommal 1,5 éve vagyunk együtt. Nagyon jól megvagyunk úgy érzem! Most keresünk Pesten albérletet. Az összes bevetelünk olyan 200.00 körül lesz, ami megmarad. Ebből albérlet, ami itt Pesten egyre drágább. A gyerek 1 éves koráig biztos nem tudnék dolgozni, szülők messze laknak. És anyagilag se nagyon tudunk rájuk támaszkodni!

2016. febr. 4. 20:50
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt!

A 200.000 ből még lejön az albérlet is sajnos.. Ez a párom fizetése és az én GYED-m!

Dolgozni csak akkor tudnék, ha a gyerek bölcsis lesz.

Félretett pénzünk nincs.

Ruhákat, egy két dolgot kapnánk, de azért sok mindent magunknak kellene megvenni!

2016. febr. 5. 12:02
 12/19 anonim ***** válasza:
30%

pff... akkor vetesd el.

ebből hogy akartok megélni?

100kb az albi pesten

rezsi legyen 50

kaja 60-70

és mínuszban vagytok máris

de lehet nyomorba is szülni

2016. febr. 5. 12:37
 13/19 A kérdező kommentje:
Gyógyszer mellett estem teherbe te paraszt
2016. febr. 5. 12:51
 14/19 anonim ***** válasza:

akkor is van abortusz.

vagy éhezzen a híd alatt a gyerek?

2016. febr. 5. 12:54
 15/19 anonim ***** válasza:

"gyógyszer mellett"

Aha. A gyógyszert beszedni kell, nem magad mellett tartani.

Ha rendesen szeded, nem hagysz ki egyet sem, figyelsz a hányásra, hasmenésre, antibiotikumra és bizonyos gyógyteákra és védekezel máshogy, amikor kell, akkor nem esel teherbe mellette.

De a kérdésre:

nem, nem vállalnám 200 nettóra, ha Bp-n élnék albérletben. Főleg úgy nem, hogy tudom, mennyibe van egy gyerek, ha nincs támogató rokonság, kapott ruha...stb.

Volt olyan hónapunk már csecsemőkorában is, amikor 100 is elment rá. Nem, nem a huszadik zenélő körforgóra, csak gyógyszerre, pelenkára, popsitörlőre, tápszerre, vitaminra, probiotikumra, gyógytornára meg pár olcsóbb ruhára, mert kinőtte az előzőket.

Ha csak annyink lett volna, mint nektek, ráadásul nulla megtakarítással (akkor egyáltalán miből vennétek meg, ami már a születésére kell?), akkor nem jutott volna az alap ellátására sem.

Ráadásul ahogy nő, úgy kerül egyre többe egy baba.

2016. febr. 5. 13:54
 16/19 anonim ***** válasza:
55%
Figyelj, biztos nem lesz egyszerű, de én nekivágnék!Majd alakítjátok a dolgaitokat szépen, léptek egyről a kettőre.Ha ügyes vagy ,sok dolgon tudsz spórolni!Sok sikert!
2016. febr. 5. 15:03
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem vagyok abortuszellenes, egy szükséges rossznak tartom. De a ti esetetekben csak ti tudtok mérlegelni. Én azt mondom, rengeteget lehet spórolni dolgokon. De tudni kell spórolni. Azt gondolom, egyáltalán nem ciki a gyerekholmikat is használtan összeszedni, apránként, a bolti árak töredékéért. Én inkább a másik végleten akadtam ki, vagyis a 7-es válaszán. Látom le is pontozták páran. :D 290-ből azért már szépen meg lehet élni. De kérdező, nehogy abból indulj ki, nagyon sokan nem annyiból élnek, hanem sokkal kevesebből.
2016. febr. 5. 21:00
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a normális válaszokat!
2016. febr. 5. 21:50
 19/19 anonim ***** válasza:

aki szerinte simán vállalják be azok leírnák, hmgy milyen költségvetést találnának ki?

200eből albi/rezsi/kaja/gyerecuccok/vésztartalék/stb?

2016. febr. 6. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!