Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mernétek így második babát...

Lencsibaba0121 kérdése:

Mernétek így második babát vállani?

Figyelt kérdés
Van egy gyönyörű kislányom, most lesz 2 éves. A terhességem nagyon körülményes volt. Egyrészt kiderült a 13. héten, hogy méhnyakrákom van, ezzel már terhesség alatt is műtöttek. Meg utána is. Másrészt toxémiás lettem (lehet pont a műtét következménye) így sürgősségi császárral a 34. héten született a kicsim. Semmi baja szerencsére, teljesen egészésges, izgő-mozgó rosszcsont. Felmerült már bennem rengetegszer, hogy jó lenne még egy babát vállalni, de nem tudom, hogy bele merjek-e vágni!? A leleteim most rendben vannak, elméletileg nincs akadálya, hogy ismét babám legyen, de elmondta azt is az orvos, hogy nem biztos, hogy zökkenőmentes terhesség lenne és rejt magában vezsélyeket az, hogy voltak műtéteim. Nem tudom mi tévő legyek, 34 éves vagyok, nagyon nincs mire várnom, fiatalabb nem leszek. Viszont félek, hogy baj lesz!! Ebben a helyzetben Ti mernétek egy újabb babát vállalni vagy örülnétek annak az egynek, aki szerencsére egészséges??
2015. jún. 23. 13:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben belevágnék. Egyáltalán nincs borítékolva, hogy a második terhességed biztos, hogy problémás lesz.
2015. jún. 23. 13:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Engem is műtöttek első várandósság alatt és végül nekem is császárom lett (más a történetem, mint a tiéd, csak ezeken a pontokon egyezik). Második babámat várom, teljesen eseménytelen és nyugodt a terhesség, a világon semmi nem történt eddig, még a korábbi kisebb problémáim sem jöttek elő. Fitt vagyok, erős és egészséges és a babám is az. Én csak bíztatni tudlak.
2015. jún. 23. 13:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ez olyan kérdés, amiben csak te és a párod dönthettek! Az első terhességed se volt egyszerű, te gondold végig, hogy ha még egyszer ilyen bonyolult lenne, vállalnád-e?! Bár ahogy mondják, a gyerek minden rosszat elfeledtet, mikor legelőször felsír... :)
2015. jún. 23. 13:45
 4/7 A kérdező kommentje:
A férjem azon van, hogy csináljuk! És én is végigcsinálnám még egyszer az előzőt, csak attól félek, hogy mi van akkor, ha esetleg betegen születik a baba, vagy túl korán és emiatt lesz baja.... tele vagyok félemekkel! Nem azt várom, hogy itt döntsetek helyettem, csak kíváncsi vagyok a véleményekre. Az eddigi hozzászólásokat köszönöm! :) Ment a zöld pracli!
2015. jún. 23. 13:54
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Belevágnék. Az esély a rosszra mindig meg van, de mivel kezelve vagy és probléma mentesen ugyanannyi az esélyed rá, mint akinek semmi baja. 50-50% Vágjatok bele!
2015. jún. 23. 13:56
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Közel sem biztos, hogy megint toxemias leszel. A leletek pedig rendben vannak, én mernék.
2015. jún. 23. 14:37
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőm első babája nagyon korán jött toxémia miatt,a terhessége is nagyon problémás volt,nem javasolta az orvosa,hogy akár még egyet szüljön,de ők belevágtak.A második 35. hétre jött világra,de 3500 g-mal,a harmadik meg időre.Mind császárral persze,de makk egészségesek.

A méhnyakrákod gondolom kikezelték,rendben vagy,egészséges vagy,és gyakran jársz kontrollra,ha egyébként anyagilag megtehetitek,jó a házasságod,és akarjátok akkor igen,én belevágnék.

2015. jún. 23. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!