Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Be mernétek vállani a lízinget...

Be mernétek vállani a lízinget a helyemben?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, nincs igazából semmi fizetni valóm..1 éve dolgozom nem a minimál bérért így bőven van spórolt pénzem is..

2-2,5 milliós kocsiról lenne szó. Azért kell ilyen,mert másnak a cigi,pia..egyebek!

2015. júl. 8. 23:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél olyan autót, amit ki tudsz fizetni, és fent is tudod tartani...

A lízing nem bérből, fizetésből élő embernek való, irdatlan nagyot lehet vele bukni.

Anyagilag mindenképpen buksz, még akkor is, ha gond nélkül kifizeted az autót, ami csak azt követően lesz a tied, addig a hitelező diktál.

Hidd el nagyon rossz üzlet éveken keresztül fizetni egy olyan autót, amit mire végre kifizetsz alig lesz értéke.

Kalkuláld ki, hogy a spórolt pénzedből milyen autót tudnál fenntartani, s ha minden jól meg néhány év múlva lecserélheted egy jobbra, értékesebbre, de nem kerülhetsz kutyaszorítóba a havi részletek fizetése miatt, csak rajtad múlik, hogy megtartod, vagy eladod a járgányt.

2015. júl. 8. 23:49
 2/19 anonim válasza:

Azt azért nagyon gondold meg szerintem, hogy valóban szükséged van-e autóra, vagy csak a státusz miatt kell. 30 vagyok, még nem volt saját kocsim, bár amikor kell, akkor a cégeseket használom, így azért más. Viszont nekem is sokszor megfordul a fejemben, hogy kéne egy saját, de aztán két nap múlva leteszek róla, mert nincs szükségem rá. Én a helyedben nem vállalnék be lízinget. Inkább spórolj még, vagy vegyél egy olcsóbbat a már félretett pénzedből, ha tényleg kell az autó.

Ha viszont azzal indokolod egy autó megvételét, hogy más cigizik meg piál, akkor neked nem kell autó.

2015. júl. 8. 23:50
 3/19 anonim ***** válasza:

A cigis, piás hasonlat azért sem helytálló, mert arra nem hitelt vesz fel az ember.

Költ annyit, amennyit meg tud engedni magának, ha annál többet költ, anyagilag az is csődbe viheti, de egy rossz lízing biztosan.

2015. júl. 8. 23:55
 4/19 anonim ***** válasza:

Lizinget csak akkor eri meg ha van ceged, leirod az adobol es 3-4 evente kocsit cserelsz, egyik lizingbol ki/masikba be, es nagyon jol mutat a kliensek elott ha mindig szep/tiszta/uj autoval jarsz.

Ha maganszemely vagy, berbol elsz es keptelen vagy tomegkozlekedni, akkor vegyel egy alig hasznalt autot kapera es ne lizingelj. A lizing tulajdonkeppen "olcsobb" autoberles. Fizeted a havi dijat es mindig szep/uj autoval jarsz de sosincs autod. Neked nem biztos hogy megerne.

A cigi/pia/egyebek azok karos szenvedelyek, amiket az ember a sajat szorakoztatasara/rontasara fogyaszt nem pedig azert mert kell egy kozlekedo eszkoz ami elviszi Abol Bbe.

2015. júl. 9. 00:35
 5/19 A kérdező kommentje:

Ma, Magyarországon a velem egy korúak nem engedhetnek meg drágább kocsit,tudom. ( példa erre,hogy van egy gyerek 23 év körüli,aztán csak egy régi suzukija van az anyja meg e91-es bmw-vel jár,igaz,hogy a fickója vette magának használtan,de mindegy)

Amit meg tudnék venni,azt nem akarom,nem véletlen ,hogy felmerült a lízing.

Az autóra megszükség van mindenképen elsősorban dolgozni járáshoz. Hétvégén pl nincs is busz, aztán még át is kell szállni..ha korabban kell menni,ha tovább kell maradni már nem igen tudok egyszerűen haza jönni..itt is át szállni vagy elérem amit el akarok, vagy várok a következő buszra,ami 1 óra múlva jön.. 2 perc miatt!!

Szóval kell a kocsi,nem csak dísznek vagy hogy legyen.

Gondolkodtam azonis,hogy veszekmost valalami olcsóbbat és kibírom 25 éves koromig,de aztán oda jutok,hogy nem, nem kell az ócska vas. (Tudom,hogy van jó állapotú közte!)

Egyszer sikerüt egy opel astra f-et vezetni élény volt..a gáznak és kuplungnak is voltak enyg problémái, a gáztnehezen lehett benyomni a kuplungot meg kb benyomás után úgy kellett vissza húzni.. Nem lehetett egyszerre működtetni a két pedált,akkora hangja volt,mndenki csak nézett,na itt döntöttemel,hogy ócskavasat soha!

Jobban szeretném ha nem lenne semmi adóságos alap és az enyém lenne, de normális,vállalható kocsira lenne szükségem és ez a liningbe esik jelenleg..úgyter eztem,hogy 2-3 évig lizingelném,minnél rövidebb idő,annál hamarabb vége,főleg ha bank mégrá tesz, bármivel is és inkabb fizetek 3 évig sokat vagy többbet és utánaelfelejtenek,minthogy 10 évig 20 000-et pl.

2015. júl. 9. 08:43
 6/19 A kérdező kommentje:
Ja és a cigi pia dolgot arra írtam még mielőtt az lesz a gond,hogy minek 2 milliós kocsi.. Nem cigizek,nem iszom valakinek az az élmény, nekem egy jó kocsi!
2015. júl. 9. 08:45
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

"Hidd el nagyon rossz üzlet éveken keresztül fizetni egy olyan autót, amit mire végre kifizetsz alig lesz értéke. "

Van benne valami, de ezt nem igy kell felfogni. Szerintem ha évekig kuporgatná a pénzt, és utána venné meg az autót, vagy előbb veszi meg az autót (lizingeli), és utána fizet, szerintem teljesen mindegy, sőt. Lizingnél nem is olyan nagy a kamat, hogy hatalmasat bukjon.

2015. júl. 9. 10:20
 8/19 Vizéli László ***** válasza:
Én abszolút átérzem a helyzetet. Nyilván nem keresel fél milliókat hogy pikk pakk össze spórolj egy neked tetszetős viszonylag új autóra. A bankok részéről meg elég kecsegtető hogy fizetsz 10 évig 20 ezret vagy 5 évig 35 ezret (csak képletes példa). Így nem tűnik vállalhatatlannak, de ha össze adod az összes részletet, igen drágába jön ki az az autó ha valamikor ki fizeted. Én nem fogok úgy okoskodni hogy azt mondom ne vegyél fel, mert ha normális autót akarok én is szoktam felvenni valamennyit hozzá. Mindenesetre ha lizing mellett is döntenél arra törekedj hogy minél kevesebbet keljen fölvenned.
2015. júl. 9. 12:24
 9/19 anonim ***** válasza:

A kérdésben azt írtad ".1 éve dolgozom nem a minimál bérért így bőven van spórolt pénzem is", ehhez képest később valami szakadt F Astrát emlegetsz - ebben én jókora ellentmondást érzek.

800ezer - 1millió között már lehet vállalható autókat venni, s ha nincs legalább ennyi spórolt pénzed, akkor duplán felelőtlenség 2millió fölötti autó lízingjébe fejest ugrani.

Végülis a te dolgod, de már leírták, hogy a lízing cégeknek, vállalkozóknak sokkal könnyebben vállalható (adóból leírják), magánszemélyként, bérből fizetésből autót bérelni (lízingelni) nem elterjedt szokás.

A lízingelt autót lényegében bérled, az nem a tied, s a havi 20ezres részletet szerintem rendesen alul számoltad.

Kamat nélkül is mindössze 240ezer forintos visszafizetés.

2015. júl. 9. 14:57
 10/19 Koaxk Ábel ***** válasza:

Én is pont hasonlót akarok írni mint a #9-es válaszoló.

Az F Astra-t meg a régi Swift-et olcsó kényszermegoldásnak szoktuk/szokták ajánlani itt a gyk-n.

Én a helyedben valami kompromisszum megoldást keresnék, 1-1,5 milla környékén már elég vállalható autók vannak, amik fényévekre vannak az F Astra-tól, minőségben és vezetési élményben is.

2015. júl. 9. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!