Be mernétek vállani a lízinget a helyemben?
21 éves vagyok, nincs igazából semmi fizetni valóm..1 éve dolgozom nem a minimál bérért így bőven van spórolt pénzem is..
2-2,5 milliós kocsiról lenne szó. Azért kell ilyen,mert másnak a cigi,pia..egyebek!
Attól,hogy mennyi spórolt pénz van és f astrát vezettem,ebben miyen ellentmondás van? "mintha egy milliárdos le cserélte a Rolls Royce-ot egy f astrára vagy mi?!" Nem az enyém a kocsi és nem is kéne .. Suzuki sem kell, még a legújabb sem kéne. A 20 000-et meg csak példának írtam,nem kell egyből vissza számogatni,hogy helyes e vagy sem ..Azzal azt akartam mondani,hogy inkább fizetek nagyobb törlesztőt,mint kevesebbet,mert akkor rövidebb a futam idő, kisebb a kamat és kevesebb a vissza fizetni való! Mindenki ezzel a nincs pénz dologgal jön, ha nincs akkor feejtse el,ne is gondoljon erre. Ha 20 millió a kocsi,akkor sporolja össze a 20 milliót.. -.- Itt szakítják el a fonalat az emberek a feljebb lépéstől vagy a jobbtól.
Ha hitel,ha lízing, akkor sem lesz azonnal 100%-osan az enyém még..
Az a baj,hogy mindenki ott van ahol..és nem mer lépni,elfogadja azt,ami van. Meg is értem valahol,de én felfelé szeretnék lépkedni. Nekem sem azért kell a hitel,lízing,mert kell az izgalm vagy uatkozom,csak szeretnék jobbat,jót,szeretném egyszer azt,hogyigen,meg csináltam, ilyen autóm van és nem a megszokott magyar színvonalar,hogy 20 éves akkor 30 éves kocsival jár!
En kulfoldon elek es 100x jobb fizuval mint otthon es sokkal baratsagosabb kamatokkal mint otthon siman elhoztam a 0 kilometeres premium kocsit a szalonbol, de elotte osztottam szoroztam, hogy necsak a kocsi havi torlesztojet de a biztositast is ki tudjam fizetni a havi berembol es meg maradjon lakberre/kajara/elni. Ennek mar 5 eve. Par honap es kifizettem a dragamat es minden percet imadom, ha ujra kezdenem se vennek mas autot, ugyh megertem az erzeseid.
A magyar mentalitas, sajnos teljesen erthetoen az, hogy inkabb kis auto, kis fogyasztas, mert az emberek orulnek, ha kenyeret tudnak venni nem vadiuj kocsit.
Bemesz nehany kereskedesbe probavasarlast csinalni, megkerdezed mik a feltetelek, mik a szamok. Hazamesz, osztol/szorzol, ha jo visszamesz, ha nem jo elmesz egy masikhoz. Az emberek (altalaban) nem mernek kerdezni. Senki nem koti oket karohoz es kenyszeriti hogy alairja. Nyugodtan be lehet menni, leulni, es jatszani veluk a szamokkal. Senki mas itt a GYIKon nem fog tudni pontosabbat mondani, mint az illeto a kereskedesben, aki napi szinten ezt csinalja. Elmesz, elmondod ez van, ezt szeretned, mik a lehetosegek. Aztan kijossz. Meg veletlenul se ugorj bele az elsobe akarmilyen jol hangzik, mert lehet hogy 2 utcaval lejebb meg jobb ajanlatot tudnak adni.
Valamint azt kihagytam,hogy ha meg is veszem a csöves kocsit 500 000 ért mondjuk,ami nem tetszik,akkor kb ott vagyok,hogy " nincs" kocsim és ki dobtam 500-at arra és olyat vezetek,amit nem akartam volna és az az 500 000 sincs meg.. Ha már nagy pénzről van szó,akkor legalább olyan legyen,aminek tényleg örülök..
Nem akarok mindjárt az elsőbe bele vágni, napi szinten számolgatok,hogy milyen megoldás lenne a legjobb és csak azután venni.
Megismétlem: miután eldöntötted, hogy lízingelni fogsz, fölösleges azzal győzködni másokat, hogy miért nem vásárolsz inkább olyan autót, amit ki is tudnál fizetni.
"Mert, ha nem tetszik"... egy lízingelt autó is legfeljebb akkor biztos, ha 0 kilométeres új jármű garanciával.
Egy néhány éves, használt autó hibáitól nem véd meg a lízing, sőt attól meg sem tudsz szabadulni a hitelező engedélye nélkül (de ez már nem érv, eldöntötted, hogy lízing lesz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!