Ti 83 évesen mernétek még vezetni?
A kérdés ésszerűen nem megválaszolható.
Azt mondom igen, ha testi és szellemi fittségem erre alkalmassá tesz. Láttam idősebb hölgyet nyitott sportkocsit vezetni, aki 86 volt akkor. Sok fiatalabb nem vezet olyan jól és dinamikusan, ahogyan ő.
Ami nagy kérdés: ha majd 83 leszek (nem leszek), valóban képes leszek-e helyesen megítélni az állapotomat. Ez a nagy kérdés.
Merni biztosan mernék, de várhatóan alkalmatlan leszek rá ha megélem. Szóval jobb ha nem.
#1 - ez a 22-es csapdájához hasonló: ha képes leszel megítélni, hogy nem vagy már alkalmas, akkor éppen nem ölnél meg senkit. Ha nem vagy képes megítélni ezt, akkor feltehetőleg a közlekedési helyzeteket sem fogod tudni jól megítélni, de be fogsz ülni a volán mögé.
Még jó hogy idehaza az orvosok nagy többsége hajlandó azt mondani, hogy eddig és ne tovább, nincs több hosszabbítás.
Máshol nem tudom, hogy hogy működik, de felénk simán enged az orvos vezetni, nem mondjq, hogy nem hosszabbítja meg.
Most leírom, hogy nem vezetnék annyi idősen, de van addig 50 évem ( nem is élek addig), akkor ki tudja, hogy vqlóban letenném-e a kocsit, vagy nem ismerném be, hogy megöregedtem és vezetnék tovább.
Erre a kérdésre nem igazán lehet válaszolni.
Dédnagypapám 85 éves és pár éve beszélték le róla az unokái hogy vezessen. Van, akit le lehet beszélni, de magától nem sok ember ismeri be, hogy alkalmatlan a vezetésre.
Öreganyám is már a 90 felé jár és vezeti a gyári állapotú kispolszkiját.
De én már 2 éve is észrevettem hogy bénább.
A választóvonal felé tart az úton tehát mintha kellene neki hogy ahoz igazodjon,szembe meg jönnek a kamionok...
A váltásnál is már problémát észlelek lehet azért mert nő és minimálisan sem érti miért és mit csinál a sebességváltó képes 2-esben menni ott és pörgetni a motort ahol már 5 perce felválthatott volna.
A múltkor nem vett észre egy szembejövő motorost majdnem elcsaptuk.
Már félve ülök be mellé de hiába mondja minden évben hogy jövőre leteszem a kocsit csaknem tudja abbahagyni...boltba mászkálni kell neki stb.. az indok.
Szerintem 70 évesen mindenki hagyja abba mert akkorra már bármikor becsúszhat infarktus agyvérzés stb...de az orvos felelőssége hogy komoly reflexvizsgálatot és egyéb reakcióvizsgálatot tartson pl a lámpásgéppel amikor felvillanó fényekre kell nyomni a hozzá tartozó számot stb...és kíméletlenül tiltsa le aki nem felel meg, a többi ember érdekében.
Most könnyen beszéltek, de majd ha mi is 83 évesek leszünk, akkor lehet hogy mi sem fogjuk akarnki letenni a kulcsot, sőt, biztos hogy nem.
Az lesz a vesztünk, hogy addig már nem lesznek hagyományos autók szerintem, hanem komputer által vezérelt, meg stb, és a Swiftek milliárdokat fognak érni, mert még 4 kereke van meg motorja, és te kell vezesd :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!