Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megnyugtatnátok? Tényleg...

Megnyugtatnátok? Tényleg koraszülés lesz? Mit csináljak? Melyik magnézium jobb?

Figyelt kérdés

Kisfiam utàn most egy kislànyt vàrunk. Az elejétől katasztrófa az egész. Rosszul voltam, beteg voltam folyamatosan stb. Most 3 hete kinyìlt a külső méhszàj,szerencse,hogy csak egy ujjnyira. De akkor görcsölgettem,azóta tàppénz és pihi. Erre tegnap suli fele sétàlva " lecsúszott" a hasam,teljesen beékelődött a feje. Ami jó,hogy most màr kapok levegőt,ami nem jó hogy sokkal jobban aggódok. Főleg mert azóta nagyon sokat keményedik a pocakom és az étvàgytalansàgtól a hànyinger- hasmenésig jönnek a kisfiamnàl tapasztalt szülés előtti tünetek.

Nem vizesedek,nincs magas vérnyomàsom,nem vagyok cukros és fekszem egész nap.( kivétel a gyereket reggel a suliba meg haza a suliból sétàt,ami kb 3-5perces út)

Mindemellett ugye extrém vérszegény,vashiànyos vagyok. Ami nem akar vàltozni sajnos.

Szóval összefoglalva rettegek,kicsit depressziós is lettem és ezek miatt szörnyen érzem magam.

Meddig húzhatjuk? Valakinek hasonló tapasztalat?

30hkm

2016. febr. 4. 06:39
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%
Azt áruld már el, hogy miért ITT kérdezösködsz, AHELYETT, hogy mennél az orvoshoz?!?!?!?
2016. febr. 4. 07:30
 2/19 anonim ***** válasza:
0%
Az orvos mivel biztat? Mit mondott????
2016. febr. 4. 07:58
 3/19 anonim ***** válasza:
59%
Menj el orvoshoz, mert ha valóban megindult a szülés, még visszatarthatják, ha meg nem, akkor adnak tüdőérlelőt. Ne itt kérdezgess, a gyereked életével játszasz.
2016. febr. 4. 08:04
 4/19 anonim ***** válasza:
21%
Ha extrém vashiányos vagy miért nem adtak eddig intravénás vaspótlást? Egyéiránt, amiket előttem kérdeztek.
2016. febr. 4. 08:16
 5/19 A kérdező kommentje:

Màr bocsànat,de senki nem vàlaszolt a kérdéseimre és hasonló helyzetről sem ìrt tapasztalatot senki.

Utolsó, kaptam. Ezért van most kb a minimum érték fele alatt kicsivel a vas szinten. Tehàt javult csak nem érdemben emellett szedem ugyanúgy mint eddig cseppekben is a vasat. Kb azt mondta a doki többet nem tehetnek,ennél többet egyszerűen nem adhatnak,mert az mérgezne meg.

2016. febr. 4. 08:38
 6/19 A kérdező kommentje:
Bocsànat esetleg ha félreérthető voltam,a kérdésem "Mit csinàljak?" nem arra vonatkozik,hogy vajon menjek vagy ne menjek orvoshoz.
2016. febr. 4. 08:41
 7/19 A kérdező kommentje:

Az orvos annyit mond,hogy milyen kimenetele lehet a dolognak. Amit tudok én is 1. koraszülés lesz,2. nem lesz koraszülés

Ennyivel meg nem vagyok kisegìtve. Bìzom benne,jó orvos,de ő sem làt a jövőbe, màs pàcienseiről meg nyilvàn nem fog beszélni,hogy jajj a Gizike is ìgy volt aztàn minden rendben volt vagy épp nem.

2016. febr. 4. 08:46
 8/19 anonim ***** válasza:

vashiány, vérszegénység, rosszul voltam a terhesség legelejétől. egyik nap szédültem nem volt jó a közérzetem. csak feküdtem, pihentem én is mert görcsölgettem. aztán egszer csak elöntött a mviz. 35 hétben voltunk már, le 3 napot volt lélegesztetőn, és 3 hetet a picen.

első fiam 41 hétre született, semmi baja, ha tudtam volna aznap hogy baj lesz, már reggel a kórházba mentem volna.

ha úgy érzed, nézed meg magad, bár az biztos hogy az idő is közre játszik.

2016. febr. 4. 09:22
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Hogy vagytok azóta? Én a második babámmal voltam úgy, hogy az elején véreztem, mert kimart az utrogestan hüvelykúp, aztán 31 hetesen kinyílt a méhszájam, aminek az volt az egyetlen jele, hogy a köldököm vonalában keményedett a hasam. Én semmi rosszra nem gondoltam, mert előtte egy héttel vizsgált az orvos, aki azt mondta, hogy olyan erősen zár a méhszájam, hogy örülhetek, ha szülésnél nyílok rendesen (én az elejétől emelt magnéziumot kaptam). Aztán párom nem hagyott békén,hogy menjünk be,gondoltam egy gyors vizsgálat, aztán megnyugszik,aztán jöhetünk haza.Bementünk, haza se engedtek, mert 2111 lett az értékem. Folyatták ezerrel a magnéziumot, kaptam tüdőérlelő szurikat, mikor beadták mindet(azt hiszem 3nap)akkor megnézték, hogy mi a helyzet, nem nyílt tovább a méhszájam szerencsére, így haza engedtek, pihennem kellett, csak addig keltem fel, míg elvittem a nagyot oviba, meg haza.Aztán 35 hetesen az addigi kegyetlen szorulásom átváltott napi 3-4szeri majdnem hasmenésre, tudtam ez minek a jele,így felhívtam a dokim,azt mondta, semmit nem jelent, nyugi. Ez kB 2-3 napig tartott, majd elkezdtem görcsölni, Bementünk, feltettek nst-re,ami 5perces fájásokat mutatott. A méhszájam szerencsére nem nyílt tovább, viszont 3napig 24 órában Folyatták a magnéziumot, mellette szedtem az én kis emelt megszokott adagomat is, így elmúltak a fájások. Hazaengedtek, 36 hetesen abba kellett hagyni a magnéziumot, mondta az orvosom,hogy kB egy hét mire kiürül a szervezetemből. 37+1 naposan elfolyt a vizem, és meglett a kisfiam 2950grammal, és 47 cm-el.hálás vagyok a férjemnek, hogy "kihisztizte"anno,hogy bemenjek, mert akkor sok kis koraszülött lett,és még kívülállóként is szörnyű volt látni, hogy a szülők min mentek keresztül. Ja,és az előző terhesség nekem is csodás, probléma mentes volt, szinte nagykönyve illő.szerintem egy vizsgálatot neked is meg kéne ejteni,mert nem mindegy, hogy még 6hetet a pocakodban tölt, vagy inkubátorba.
2016. febr. 4. 10:08
 10/19 anonim ***** válasza:
Ja,és szerencsére rendben volt minden, így már első perctől velem lehetett a fiam, pedig császár lett,mert megfordult farfekvésbe.
2016. febr. 4. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!