Fenyegető koraszülés esetén megemelt magnézium adagtól másnak is ment a hasa?! Milyen módszerekkel lehet megelőzni a koraszülést? Tapasztalataitokat várom!
Tegnapelőtt a melegfront hatására egy órán át rendes méhösszehúzódásaim voltak, pedig még csak 27 hetes vagyok.:(
A doki szerint enyhe kiszáradás (csak napi 2-3 litert ittam eddig), a pihenés és a Mg hiánya okozta, mert gyulladásra utaló jeleket nem talált.
Az a gondom, hogy a korábbi adagtól (napi 250 mg+a terhesvitaminban 125 mg) nem okozott ilyen problémát, de most azt mondta az orvos, hogy ha kórházba utal, ott intravénásan kapoknék óránként(!) 1 g-ot(!).
Szóval mindenképpen kell a drasztikusan megemelt adag, mert azóta is gyakran kemény a hasam, mint egy focilabda, de zavar, hogy állandó hasmenésem van tőle.
Most napi 4-4,5 l vizet írt elő, legalább napi 4*250 mg Mg-ot és pihenést, ha csak tudok...
Nektek, akik voltatok már ilyen helyzetben, mi lett a megoldás? Köszönöm!
Valószínű ennél többet nem tudsz tenni, hallgass a dokidra. A hasmenést is tőle kérdezd, am. nem lehet, hogy amiatt száradtál ki kicsit, h. hasmenésed volt? Mert napi 2-3l mellett nem szép dolog kiszáradni.
Nekem is keményedős a hasam, de állandóan, és a Mg nem segít rajta.
Sok pihi, és beszélj a dokival! Kitartás!
30h
A hasmenés a brutál adag Mg után jelentkezett, előtte nem volt. A doki szerint alap állapotunkban kell a 2-3 l folyadék, terhesség esetén ennél egyeseknél jóval többre van szükség. (1,5 l vérrel, magzatvízzel, szövetek közötti raktározott vízzel több van ilyenkor a szervezetben, és ezt mind kívülről kell bevinni, ami nagyon nem kevés)
Ezt mondta...
Hétfőn jön a védőnő, megkérdezem Őt is erről. Köszönöm szépen!
Minden jót Nektek is! :)
Persze, lehet attól!
De bocsi, hogy tőled kérdezem, de én pezsgőtabit iszok magnéziumból, és az 200mg-os. Szerinted akkor ihatnék 2őt is? Javaslat felnőtteknek 1. de szerintem nekem már az nem elég... 34-35 hetes vagyok.
Szia!
Persze, hogy ihatsz kettőt is, akár hármat is, simán.
Az, hogy felnőtteknek, pusztán azt jelenti, hogy nem gyerekeknek, de nem azt, hogy terhes anyáknak!!!
Gondolj bele, ha a kórházban óránként menne az 1 gramm!!! Az pontosan 5 pezsgőtabletta ÓRÁNKÉNT!!!
Szóval teljes lelki nyugalommal!
Aludni is úgy lehet tőle, mint a mormota! Tisztára ellazít!
Köszi a választ!
akkor bátrabb leszek. A védőnőt kérdeztem, de szegény olyan is béna, hogy semmire nem tud válaszolni...
Jól fog jönni az emelt adag mert a nagyobbikkal már elég nehezen bírok este... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!