A koraszülött kisbabák hány hetes kortól maradnak életben?
Elsődleges szempont egy koraszülött babánál, hogy van-e ilyen kórház a közelben, ahol életben tudják tartani. Saját tapasztalat, hogy 1994-ben Pécsen a nagyszülészeten már 24. héttől életben tudták tartani a babát. A tüdeje a legfontosabb, ezért kap a kismama tüdőérlelő injekciót. Majd ami nagyon kritikus, az a szem, ugyanis nagyon sok koraszülött vak marad, mert akinti világban nem tud úgy fejlődni mint az anyaméhben, ez kb a 33 hétig nagyon fontos, természetesen gyógyszeres kezeléssel, esetleg ha muszáj, műtéttel tudják korrigálni. Nagyon sok függ a babától, a kis szerveitől, hogy hogyan működik, hogy reagál a kinti világra. Nekem két koraszülöttem lett, 1-1 hónapig voltak kórházban, így láttam sok picuri babát.
De az biztos, hogy rettentően édesek, és hihetetlen az életrevágyásuk, ahogy harcolni tudnak. Ha arra gondolok, még mindig libabőrös leszek, és nagyon meg tud hatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!