Mennyi idős terhességnél van esély a koraszülőtt életben maradására?
Figyelt kérdés
Remélem értitek a kérdést, elég kacska.#szülés #koraszülőtt
2015. jan. 8. 13:35
1/9 anonim válasza:
Szia! Mindenek előtt remélem, hogy nincsen baj. 24. hét előtt nagyvetélésnek számít a terhesség elveszítése. 24. hét után extrém koraszülés, mindent megtesznek a babáért. Ettől a kortól kezdve van számokban mérhető esélye az életben maradásra. Nyilván minden az egyedi eset függvénye, miért, mikor hogyan, hol történtek az események. Kívánom, hogy ne erről legyen szó.
2/9 anonim válasza:
Betöltött 24. hétig számít késői vetélésnek, utána koraszülésnek. Onnantól kötelesek küzdeni a baba életéért. Onnantól kezdve hétről hétre megsokszorozódik az életben maradás esélye.
3/9 anonim válasza:
24 vhéttől is végülis van esélye, csak kevés. A 32. hét a vízválasztó, onnantól kezdve már nagyon jók az esélyei.
4/9 anonim válasza:
24 héttől is végülis van esélye, csak kevés. A 32. hét a vízválasztó, onnantól kezdve már nagyon jók az esélyei.
5/9 anonim válasza:
28 hetesen orvosi segítséggel már életben maradhat, de nálunk családban volt aki 5 és fél hónaposan született meg és bár gyanítom nem kis kórházi tortúra volt, ma egészséges felnőtt férfi.
6/9 anonim válasza:
Szia, én úgy tudom, hivatalosan a 24. héttől kötelesek mindent megtenni a baba életbenmaradása érdekében, de erre a 28. héttől látnak nagyobb esélyt. Hozzáférés azonban hogy az életben maradás az csak egy dolog, azért nem mindegy, hogy milyen maradandó károsodások maradnak hátra, mennyire tud majd teljes életet élni a baba. Ilyen szempontból a 32. héttől nőnek meg az esélyei, amikor leginkább már csak hízik. 36. héttől pedig gyakorlatilag már nem is igazán vannak kockázatai a koraszülésnek, csak annyi, mint minden más szülésnek is. És persze az sokat dob a helyzeten, ha lehet számítani a koraszülésre, így az orvosok bizonyos gyógyszerekkel (pl. tüdőérlelő...) már időben felkészülnek rá.
7/9 A kérdező kommentje:
3. terhességem ez. Az első 36. héten, a második a 37. héten született, de mivel sosem vártam ki a terminust, és valamiért a 34. héten mindkettőnél "furát" éreztem, így izgulok előre, persze csak módjával. A terhességem még pici, szóval még nem izgulok, majd a 20. hét környékén kezdek el. :) Köszi.
2015. jan. 8. 13:48
8/9 anonim válasza:
Az én fiam is 36 hetesen született méhszájproblémák miatt, hamar nyíltam. Végül nem is a méhszájjal voltak gondok, hanem 3.5 kg-os volt a fiam és gyenge volt már a burok, megrepedt.
9/9 anonim válasza:
2 ismerősömmel együtt mindhárman (3 külön generáció) a 31. héten születtünk. Én 2 hónapot voltam kórházban, a legkisebb nem egész 2 hónapot, az idősebb ismerősömről nemsokat tudok ezügyben. Mindhárman rendben vagyunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!