Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi idős terhességnél van...

Mennyi idős terhességnél van esély a koraszülőtt életben maradására?

Figyelt kérdés
Remélem értitek a kérdést, elég kacska.

#szülés #koraszülőtt
2015. jan. 8. 13:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! Mindenek előtt remélem, hogy nincsen baj. 24. hét előtt nagyvetélésnek számít a terhesség elveszítése. 24. hét után extrém koraszülés, mindent megtesznek a babáért. Ettől a kortól kezdve van számokban mérhető esélye az életben maradásra. Nyilván minden az egyedi eset függvénye, miért, mikor hogyan, hol történtek az események. Kívánom, hogy ne erről legyen szó.
2015. jan. 8. 13:38
 2/9 anonim ***** válasza:
Betöltött 24. hétig számít késői vetélésnek, utána koraszülésnek. Onnantól kötelesek küzdeni a baba életéért. Onnantól kezdve hétről hétre megsokszorozódik az életben maradás esélye.
2015. jan. 8. 13:38
 3/9 anonim ***** válasza:
24 vhéttől is végülis van esélye, csak kevés. A 32. hét a vízválasztó, onnantól kezdve már nagyon jók az esélyei.
2015. jan. 8. 13:40
 4/9 anonim ***** válasza:
24 héttől is végülis van esélye, csak kevés. A 32. hét a vízválasztó, onnantól kezdve már nagyon jók az esélyei.
2015. jan. 8. 13:41
 5/9 anonim ***** válasza:
28 hetesen orvosi segítséggel már életben maradhat, de nálunk családban volt aki 5 és fél hónaposan született meg és bár gyanítom nem kis kórházi tortúra volt, ma egészséges felnőtt férfi.
2015. jan. 8. 13:45
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia, én úgy tudom, hivatalosan a 24. héttől kötelesek mindent megtenni a baba életbenmaradása érdekében, de erre a 28. héttől látnak nagyobb esélyt. Hozzáférés azonban hogy az életben maradás az csak egy dolog, azért nem mindegy, hogy milyen maradandó károsodások maradnak hátra, mennyire tud majd teljes életet élni a baba. Ilyen szempontból a 32. héttől nőnek meg az esélyei, amikor leginkább már csak hízik. 36. héttől pedig gyakorlatilag már nem is igazán vannak kockázatai a koraszülésnek, csak annyi, mint minden más szülésnek is. És persze az sokat dob a helyzeten, ha lehet számítani a koraszülésre, így az orvosok bizonyos gyógyszerekkel (pl. tüdőérlelő...) már időben felkészülnek rá.
2015. jan. 8. 13:48
 7/9 A kérdező kommentje:
3. terhességem ez. Az első 36. héten, a második a 37. héten született, de mivel sosem vártam ki a terminust, és valamiért a 34. héten mindkettőnél "furát" éreztem, így izgulok előre, persze csak módjával. A terhességem még pici, szóval még nem izgulok, majd a 20. hét környékén kezdek el. :) Köszi.
2015. jan. 8. 13:48
 8/9 anonim ***** válasza:
Az én fiam is 36 hetesen született méhszájproblémák miatt, hamar nyíltam. Végül nem is a méhszájjal voltak gondok, hanem 3.5 kg-os volt a fiam és gyenge volt már a burok, megrepedt.
2015. jan. 8. 14:21
 9/9 anonim ***** válasza:
2 ismerősömmel együtt mindhárman (3 külön generáció) a 31. héten születtünk. Én 2 hónapot voltam kórházban, a legkisebb nem egész 2 hónapot, az idősebb ismerősömről nemsokat tudok ezügyben. Mindhárman rendben vagyunk :)
2015. jan. 8. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!