Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt koraszülött? Hányadik...

Van itt koraszülött? Hányadik hétee születtél?

Figyelt kérdés
2015. márc. 13. 21:04
 1/3 A kérdező kommentje:
*hétre
2015. márc. 13. 21:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Én, a harminckettedik-harmadik hétre, 1900 g-al, nem voltam extrém kicsi. Inkubátorba is csak két hétig voltam. Bár ez közel 40 éve volt.
2015. márc. 13. 21:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Nagynéném 6. hónapra született, 90 dkg volt. Faluhelyen voltak, nagy szegénységben, csikorgó télen, kórház messze... hetekig melengették a falu langyos kemencéjében: "inkubátorban". Az egyik fülére nem nagyon hall, de ettől eltekintve egészséges, nem volt soha beteges vagy gyengébb a többieknél. Már nyugdíjas.

Én állítólag koraszülött voltam, mert anyám kiskönyve szerint még lett volna 5 hetem odabent, de szerintem elszámolták a terminust, mert tök átlag értékekkel születtem és nem volt semmi jele az éretlenségnek stb.

A lányom pedig éppen betöltött 36. héten született 2 kg-val és 48 centivel, de nagyon aktív, ügyes baba volt, szépen gyarapodott és rohamosan fejlődött, idén már iskolát kezd. Ami megmaradt a koraszülöttségből az az, hogy a korosztályos átlaghoz képest gyengébb állóképességű és fáradékonyabb. Viszont észért kétszer állhatott sorba, mert igen jó képességekkel van megáldva.

2015. márc. 13. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!