28 évesen nem korai még szülni? Vagy csak megijedtem? Normális ez a félelem?
28 éves vagyok stabil régóta tartó kapcsolatban. Átlagosan élünk, vannak hónapok amikor kicsit nehezebb, de általában jól megvagyunk. Szerettünk volna gyereket már, de nem gondoltuk, hogy szóba hozzuk és védekezés mellett terhes leszek. Örülünk mindketten, viszont én kezdek félni. Természetesen szeretném a babát stb, csak nagyon megijedtem. Egyszerűen képtelen vagyok elképzelni magam anyaként. Nem utazgatunk, nem élünk olyan életet ami miatt nagy dologról kéne lemondanom(pl karrier, stb). Egyszerűen csak mi van ha nekem gyerek nélkül kell lennem. Sosem éreztem azt a mindenáron gyerek kell érzést, mert ez az élet rendje, stb..Mostanság kezdtem vágyni rá.És hangsúlyozom, nagyon örülök, de mégis félek, mintha valami nem lenne teljes. Örülök, de nem érzek kicsattanó boldogságot még. (10.hét).
Természetesen félek a testi változásoktól, hogy kellek-e a páromnak ha netán megereszkedik az amúgy is nagy mellem, vagy ha a hasam striás lesz.Rettegek mostanság hogy megcsal, elhagy pedig sosem voltam féltékeny típus. Nem tudom a hormonok okozzák-e ezt az egészet, de kikészülök lassan, ráadásul fizikailag elég nehezen viselem az elejét állandó hányinger, erőtlenség, álmosság, stb...Ez normális? Fog változni?
"Bármit is jelentsen szerintem 14-20 között ez lecseng."
Ja,főleg,hogy a lakosság jelentős része 20 év alatt még szűz.
Más dolog tiniként "kiélni magad" és más felnőttként.
Tanulni,ismerkedni az élettel.
Azért pedig nem kell szégyellned magad,ha 20 évesen a szüleid tartanak el.
"Idősödő"-Na már most,ha olyan idősen vállaltak téged,akkor ezt is számításba kellett venniük.
22 évesen pedig mentálisan teljesen éretlen egy ember gyerekvállalásra,már bocs.
A "saját életre való vágy",nem egyenlő azzal,hogy egyből gyereket akarok.
Talán tanulni,dolgozni kellene,és megtapasztalni a felnőtt életet,nem pedig felnőtteset játszani,gyerek fejjel.
A Lakosság 99%-a 20 éves korára már régen nem szűz.
Külön kiemeltem hogy nem tudom mit jelent általánosságban a "kiélni magam" erre te még 2 részre osztod :)Tiniként sejtem magyarán:diszkó:) olcsó spicces csajok vagy a másik oldalról kanos kőműves segédmunkások felbátorodva sörözés után, meg a cigizés meg házibuli stb...Erre gondoltam 14-20 között.Ha valaki ezt 6 évnél tovább élvezi és érdeklődik utánna az előtt megeszem a kalapom.A másik kategóriát továbbra sem értem tehát felnőttként kiélni magad.Mire vágyik egy ember felnőttként a te értelmezésedben?Jó én is megvettem 20 évesen a 200 lóerős BMW-met és ki is élveztem elbohóckodtam vele túl vagyok azon is hogy bárcsak azt a kanyart ne úgy vettem volna.Tanultam belőle nem is keveset és még pont időben.Eladtam és vettem egy átlag hétköznapi kocsit.24 voltam mikor albérletbe költöztünk de én már 2 éve szerettem volna menni 1000-el de a feleségem hezitált még, ő fiatalabb 3 évvel.Ekkor már nagyon vágytam rá hogy kisgyermekem legyen de szintén tolódott ugyanezen okok miatt.Azóta is teljes életet élünk megvannak a magunk hobbijai, én imádok hétvégén Loki meccsre járni hazai és idegenbeli túrákra egyaránt.Télen minden hétvégén fürdőkbe járunk szaunázunk stbNyáron extrém csúszdaparkokat keresünk fel, ha minden összejön imádunk kirándulni néhány napra főleg apartmanokban (Eger , Szépasszonyvölgye Miskolctapolca) nászútra sikerült elmennünk egy hétre Tunéziába repcsivel.Ha mégis otthon vagyunk 1-1 hétvén imádok a kertben pörköltöt vagy slambucot főzni jó sok sör mellett :)
Miután pedig megszületett a mára már 1.5 éves kislányunk még inkább átértékelődött az életünk.Talán 3 hónapos lehetett még a kicsikénk amikor beszéltük a feleségemmel hogy el sem tudjuk képzelni mi a fészkes fenét csinálnánk egész nap ha nem lenne a kicsikénk merthogy a gyermeked előtt bármilyen hobbid és életed is lehetett a születése után rádöbbensz hogy mennyire üres volt előtte az életed.Aki szülő az meg tud ebben erősíteni :)
Szerintem hidd el ezt a dolgot nekem kedves válaszoló de ha nem akkor nem nekem mind1!
Még egy válaszod volt:22 évesen egy ember mentálisan teljesen éretlen gyerekvállalásra.Ez lehet hogy igaz!Viszont nagyon szomorú!Egyébként nem mondtam hogy 22 évesen kell gyermeket szülni.Főleg ahol gyengébb a háttér.Elég lenne tervezni gyűjtögetni egy lakáskassza stb.egy kis alapot csinálni.De ez is képtelenség.Amíg főműsoridőben éjjel-nappal budapest meg éden élet megy ahol 30-35 éves gyerekek élnek együtt 10-en ebből 2-en dolgoznak nappal isznak buliznak és megcsalják a másikat ezzel tönkretéve amostani gyermekek kamaszok értékrendjét és az élethez való hozzáállását addig ne csodálkozzunk hogy valaki azt kérdezi nem-e korai 28 évesen szülni?És ezzel nem a kérdezőt akartam megbántani!!!
Ja,hát neked 20 évesen már mindened megvolt,meg anyádék alád raktak mindent.
Tini korban jól elkényeztettek,és meguntad.
Elhiszem.
Tudod vannak,akiknek meg kell dolgozni azért is,hogy élhessenek.
Nem mindenkinek adják ingyen a "kiéltem magam" dolgot.
Van aki 25 éves koráig tanul,nem bulizik,mert nem gazdagok a szüleik,akik majd úgy is alátolnak mindent.
20 éves ember az még gyerek.
Gyereknek gyerek?
Azt sem tudják mire vállalkoznak,azt hiszik,hogy mert van pénz,majd akkor minden lesz.
Ti nem ebben a században éltek.Elég buta,egyszerű ember lehet,aki 20 évesen már szülő akar lenni.
35 évesen nagymama akarsz lenni vagy mi?
"A Lakosság 99%-a 20 éves korára már régen nem szűz. "
Nem kell mindent szó szerint venni.
Arra akartam utalni,hogy ebben a korban még szexuálisan is nagyon éretlenek az emberek.Ebben a korban kezdenek ismerkedni a szexszel,a kapcsolatokkal,a felnőtt élettel.
Tapasztalatszerzés,ismerkedés az élettel.
A buta emberek házasodnak össze 20 évesen szerelemből.
Azt sem tudják mi az élet,az hiszik annyiból áll a házasság,hogy "de szerelmesek vagyunk".
Családosdit meg lehet játszani 40 felett is.
Miért pazarolná el valaki a fiatalságát olyasmire,amire bőven van ideje később is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!