Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 28 évesen nem korai még...

28 évesen nem korai még szülni? Vagy csak megijedtem? Normális ez a félelem?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok stabil régóta tartó kapcsolatban. Átlagosan élünk, vannak hónapok amikor kicsit nehezebb, de általában jól megvagyunk. Szerettünk volna gyereket már, de nem gondoltuk, hogy szóba hozzuk és védekezés mellett terhes leszek. Örülünk mindketten, viszont én kezdek félni. Természetesen szeretném a babát stb, csak nagyon megijedtem. Egyszerűen képtelen vagyok elképzelni magam anyaként. Nem utazgatunk, nem élünk olyan életet ami miatt nagy dologról kéne lemondanom(pl karrier, stb). Egyszerűen csak mi van ha nekem gyerek nélkül kell lennem. Sosem éreztem azt a mindenáron gyerek kell érzést, mert ez az élet rendje, stb..Mostanság kezdtem vágyni rá.És hangsúlyozom, nagyon örülök, de mégis félek, mintha valami nem lenne teljes. Örülök, de nem érzek kicsattanó boldogságot még. (10.hét).

Természetesen félek a testi változásoktól, hogy kellek-e a páromnak ha netán megereszkedik az amúgy is nagy mellem, vagy ha a hasam striás lesz.Rettegek mostanság hogy megcsal, elhagy pedig sosem voltam féltékeny típus. Nem tudom a hormonok okozzák-e ezt az egészet, de kikészülök lassan, ráadásul fizikailag elég nehezen viselem az elejét állandó hányinger, erőtlenség, álmosság, stb...Ez normális? Fog változni?

2016. jan. 12. 21:19
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
36%

"Nincsenek anyagi problémáink,most várom a 2. babánkat,"

Gondolom van mögötted/mögöttetek egy jó szülői háttér.

Akiket én ismerek velem egyidősek nem nagyon van 2 gyerekük,de még 1 sem.

Meg gondolom főiskolára is úgy járhattál gyerek mellett,hogy anyuci vigyázott a babára.

De a te dolgod.De majd 10 év múlva ne lepődj meg,ha a fiatalságodat nem élted meg és depis leszel,már a férfiak sem fognak olyan vonzónak találni,mint most.

A fiatalságot nem megélni szerintem idővel visszaüt.

2016. jan. 13. 15:22
 22/36 anonim ***** válasza:
23%

"Én 25 vagyok, az elsőt várom és úgy érzem teljesen felkészültem. Nem érzem, hogy lemondásokkal fog járni az életem, stabil kapcsolatban élek 2és fél éve vagyunk házasok, van saját házunk, dolgozunk, biztos anyagi hátterünk van. Mire várnék? "

Látom te is azok közé tartozol,aki alá aláraktak a szülők mindent.

Akinek nincs szülői segítsége aligha fog 25 évesen saját házba költözni.

Én 25 éves koromig csak tanultam.

Házasodni pedig nem fogok 35 alatt.

Nem leszek olyan buta "tini",aki gyerek fejjel,szerelemből házasodik.Ez egy komoly dolog és felelősség,és 2 és fél év nagyon kevés 20on egynehány évesen arra,hogy megtapasztald ki is a párod,vagy te ki vagy,és mit akarsz az élettől.

Ez nem csak anyagiak kérdése.Ha nekem adnának pénzt lakásra,akkor sem vállalnék gyereket,és házasodnék 35 alatt.

Pont az ilyen fiatalon házasodott emberek növelik a válási statisztikákat.

2016. jan. 13. 15:28
 23/36 anonim ***** válasza:
16%

Persze feleslegesen mondom ezeket.

Még most nem vagytok abban a szakaszban,most még csak a cukiságról szól minden.

2016. jan. 13. 15:31
 24/36 anonim ***** válasza:
Huhh néhány válaszolónak érdekes a gondolkodás módja. Én vagyok az a válaszoló aki 29 évesen a 3. Babát várja. Nekünk annyi volt a szülői segítség hogy anyósomék háza volt a fedezet a hitelünkre mikor házat vettünk. Aztán a két kezi munkánk által keresett pénzből fel tudtuk úgy újitani hogy olyan árba adtuk el a házat hogy a hitelt is végtörlesztettük és még egy nagyobb házat is vettünk. Igaz azon is rengeteg felújítani való volt de mindent magunknak köszönhetünk. Pàrom gipszkartonozott burkolt én festettem munka után. Sokszor 12ig a házban voltunk hogy mielőbb elkészüljön mert mellette akbérletben laktunk. Nem kell kifogásokat keresni az anyagi helyzetre. Nekem is rosszul esik hogy van olyan osztálytársam akinek meghalt a mamája és az ölébe hullott egy ház. Nekem ilyen áron nem kell, van saját kps házunk úgy hogy nem a szülők rakták a fenekünk alá!
2016. jan. 13. 15:49
 25/36 anonim ***** válasza:
21%

"anyósomék háza volt a fedezet a hitelünkre mikor házat vettünk. "

Én nem is mernék ilyet kérni,még a szüleimtől sem.

Nem fogok jelzálogot tetetni a szüleim lakására.

2016. jan. 13. 16:00
 26/36 anonim ***** válasza:
Mennyi irigy ember van nevetséges :)
2016. jan. 13. 17:29
 27/36 anonim válasza:
92%

15.28 te egy nagyon irigy ember vagy! :) de ezzel magadat minősíted.

En vagyok a 25 êves.

1. Az en szuleim semmit nem raktak a segg.m alá, úgy mehettem főiskolára hogy magamnak fizetem a felmerülő költsêgeket. Ezért dolgoztam mellette. A leírásod alapján inkább te vagy akinek anyuciék mindent finanszíroztak. És semmi közöd hozzá, de azért képzeld el, hogy tudtunk annyit keresni hogy megvegyünk egy házat. Ne gondold hogy minimálbérből. De te olyan irigy vagy, hogy a saját megkeseredett életeden kívül nem látsz mást. Tudod mit? Inkább ne is szülj 35 êvesen se, úgyis akkor is az fog elkeseríteni, hogy másnak milye van ês neked mi nincs. Csak sajnálni tudom a szánalmas életedet. :)

2016. jan. 14. 06:43
 28/36 anonim ***** válasza:
78%
Na nekem meg a seggem alá raktak egy lakást 20 évesen és akkor mi van? Örülök,hogy ennyire szerencsés vagyok,ők meg ezért dolgoztak.Én is meg fogom tenni a gyerekemnek ha lehetőségem lesz rá,miért ne tenném??? Indítson tonnyányi hitellel mert az a jó? Hagyjuk már!Irigyek.
2016. jan. 14. 11:49
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

28 évesen szültem az elsőt, most várom a másodikat, 33 vagyok.

Én 25, a párom 24 éves volt, amikor házat vettünk. Igaz, neki a szülei tettek félre valamennyi pénzt, így nem a nulláról indult, nekem viszont csak annyi volt, amit a keresetemből félre tudtam tenni. Hozzáteszem, egyikünk sem végzett főiskolát, így már 21 évesen mindketten dolgoztunk.

Azt a legegyszerűbb mondani, hogy aki fiatalon házat vesz, annak biztos a szülei teszik a feneke alá. Az elképzelhetetlen, hogy van, aki rengeteget dolgozik azért, hogy előrébb jusson? Nem ijed meg a munkától, mindent elvállal (a főállása mellett) ami adódik? Nem köpködni kell a másikra, hanem a saját életünkben szétnézni, hogy mit tehetnénk többet, hogy jobb legyen.

Véleményem szerint kedves kérdező, ha gyerek nélkül kellene lenned, akkor most nem lenne a pocakodban az a kis élet. :) Én az elsőt nagyon akartam, most a másodiknál már nekem sem volt az a "nagyon kell" érzés. Ráadásul ez a terhesség jobban megvisel, mint az első, úgyhogy a "kicsattanó boldogságtól" is messze vagyok, de szeretem ezt a kis manót a pocakomban, és várom, hogy a karomban tarthassam. :)

A hormonok egész végig játszani fognak veled, de ez normális állapot, ahogy a bizonytalanság és a (nem túlzott mértékű)félelem is.

Olvasd el Vicki Iovine: Barátnőim a terhességről c. könyvét. Jól fogsz szórakozni, garantálom. ;)

2016. jan. 14. 14:55
 30/36 anonim ***** válasza:
Szerintem a legideálisabb 22-28 között szülni.Nem csak azért hogy ne járókerettel menj a gyereked ballagására de ilyenkorra már azért javában felnőtt az ember és nem bírom elhinni hogy 22-24 évesen valaki még nem akar önálló életet élni és munka után a saját kis vackodba a saját kis családodhoz hazatérni.20 után bennem már volt szégyenérzet hogy azért(is) dolgoznak az idősödő szülők hogy engem etessenek meg fizessék a szükségleteimet.Ezt a kiélni magad dolgot szintén nem nagyon értem.Bármit is jelentsen szerintem 14-20 között ez lecseng.Volt még egy hozzászóló aki szerint sok nő azért szül mert már nem szép.Tehát nem azért mert vágyik egy kisgyermekre.Értelmetlen...
2016. febr. 3. 12:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!