Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyibe kerül havi szinten...

Anneee25 kérdése:

Mennyibe kerül havi szinten egy kisbaba?

Figyelt kérdés

27 hetes kismama vagyok és számolásokat végzek, hogy hogyan fogunk kijönni.

Az érdekelne, hogy melyek az alapvető kiadások egy újszülött esetén tételszerűen árral.

Milyen esetleges kiadásokkal kell számolni?

Mennyi a pelus, kenőcsök, popsi törlő, fürdetőkrém, vatta stb. havonta?

Köszönöm előre is a segítséget!

2016. jan. 5. 19:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
huha, nem is tudtam!
2016. jan. 5. 22:35
 12/24 anonim ***** válasza:
64%
Az ötös válaszolónak üzenem,hogy de,helyén való.A gyereket kellene a pénztárcához vállalni,nem amikor már megvan,akkor számolgatni.Ennél a kérdésnél főleg,ugyanis a kérdező olyan aprócseprő dolgokról kért árlistát(kb.20ezer forintnyi dolog babafüggően),ami tulajdonképpen a leglényegtelenebb.Ha neki csak mondjuk 15 marad ilyenekre a családi+gyedből,de teszem azt beleválaszt egy,olyan 6000Ft/csomag pelenkába,ami ugyan jó combnál,de a hátánál kijön a kaka a gyerek nyakáig,akkor mit csinál?Nyilván próbál egy másikat,ami megint 6000?És akkor hopp,már oda a 15-ös keretből 12.Vagy jó lesz az az pelenka,majd kimosom a ruhákat jelszóval,7-8 alakalommal(ahányszor összekakálja magát) mosni kell mindent egy nap,ami meg plusz víz,áramfogyasztás.Ugyanott van.Igenis úgy kell gyereket vállalni,hogy ne kelljen fillérezni.És ha hasfájós lesz?A 20.gyógyszer,tea sem segít?Azok is pénzbe kerülnek.És nem kötelező a szülés!Drága kérdező,nem feltétlenül személyeskedésnek szántam(te biztos tudod,hogy illik-e rád vagy nem),de nem lehet megválaszolni a kérdésedet.Lehet szerencséd lesz,nyugodt babád lesz,minden beválik elsőre,akkor kb.15-20-ból kijön egy,hónapban,de ha problémásabb lesz,mindenből ötfélét kell kipróbálni,akkor máris 75-100ezer a havi kiadás.Nem érdekel az sem ha lepontoztok,de rengetegen el vannak tévedve a gyerekvállalást illetően.Az emberiség valóban nem fog kihalni,de az ország intelligenciája eléggé leszálló ágon van.
2016. jan. 5. 23:21
 13/24 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Nekem a hormonális betegségem miatt azt mondták az orvosaim, hogy nem lehet majd kisbabám.

2 héttel a diplomaosztóm után teherbe estem. Amikor valakivel egy ilyen csoda történik,akkor nema pénztárca az első gondolata.

Veszélyeztett terhes lettem, így osztályt nem tudtam vinni, csak hetente 3x korrepetálok.

A babakelengye összegyűlt és utánajártam, hogy havonta kB 50-60 ezrer fogok kapni a diplomás gyeddel,családi adókédvezménnyel, családi pótlékkal.

Szerettem volna tudni,hogy ez az összeg fedezi e egy kisbabával járó kiadásokat.

Én ezért nem fogom magam szégyelni,se felelőtlennek tartani.Nem hinném, hogy sok olyan ember van,aki gyerekvállaláskor ne osztana szorozna,hogy mi mennyibe kerül. Mi például a férjemmel szeretnénk félre rakni és azt számoltuk,hogy körülbelül mennyi lesz a havi kiadásunk.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat,nagyjából így számoltam én is.

2016. jan. 6. 01:09
 14/24 A kérdező kommentje:
Tehát nem arról van szó,hogy filléreskedünk,mert a férjem is keres,és lesz vésztartalék,amihez bármikor nyúlhatunk, de hosszútávú pénzügyi tervezéshez kell egy havi szintű kiadás lista. Én,mint első babás kismama, pedig mind a nagyobb kiadások,mind pedig az apró-cseprő tételeket illetően is tapasztalatlan vagyok.
2016. jan. 6. 01:15
 15/24 anonim ***** válasza:
Kérdező jól teszed, hogy ilyen tudatosan tervezed a pénzügyeteket. Nem is értem ez miért zavar másokat itt.
2016. jan. 6. 01:53
 16/24 mandiga ***** válasza:

Egy egészséges kisbaba, aki anyatejes sokáig, az nem kerül sok összegbe, ez függ az igényektől is. Az én kisfiam aki most 3 éves, sokba került. Mikor megszületett, kiderült, hogy lágyszájpad hasadékos. Egy hónap alatt költöttem 30 ezer ft-ot az evőeszközére, mellszívó nélkül, mert az már volt. Mindent megtettem,hogy tudjak szoptatni, sajnos 2 hónap után elment a tejem, hiába fejtem. Rengeteget bukott, speciális tápszer kellett neki, ezt mi ingyen kaptuk, mert betegen született. A pelus nekünk is 6000 ft volt kb, ha nem volt hasmenés. A ruháztatás az ami sok, ha nincs segítség, mert gyorsan nőnek. Sok fölösleges dolgot meg nem kell megvenni. Én a gyógyszertári fürdetőt nem szerettem, csak Bübchent használtunk, ami szinte a legjobb, popsikrémből meg a Sudocrem, az elég drága, a nagy kerül 2-3 ezer ft-ba, már nem is tudom. Vattát sem használtam, nem volt rá szükség. A törlőkendő az kb 500 ft, attól függ mennyit használsz. Én megvettem a mosogatáshoz a Nuk mosogatót, cumitörlő kendőt. Persze nálunk más volt a hasadék miatt. Nekem ezért került többe, mint a másik gyerekem. Számolni kell ilyennel is. Terhesen nem vették észre, sőt, mikor megszültem akkor sem, csak másnap sajnos. Ami pénzt kapsz, az bőven túl sok lesz a babádnak.

Amúgy gratulálok a várandósságodhoz.

2016. jan. 6. 02:28
 17/24 anonim ***** válasza:

Szerintem az elején még 20-30 ezer bőven elég, persze a babával együtt az összeg is növekszik, én úgy tapasztaltam, mondjuk az én lányom 2 évesen teljesen szobatiszta volt, így pelus akkor már nem kellett így annak az árát másra költhettük: játék ruha stb. :)

Nem értem mért olyan nagy baj hogy tisztában akar lenni a dolgokkal, igen is felelősség teljes ilyeneken gondolkodni, azért nem él mindenki 4-5 százezer forintos jövedelemből.

2016. jan. 6. 07:16
 18/24 anonim ***** válasza:

Szerintem is felelősségteljes gondolkodásra utal, hogy ha valaki a pénzügyeit megtervezi. Persze váratlan kiadások is vannak, de nem az volt, hogy azt mondta, hogy ugye elég rá 5ezer, mert ha nem akkor mi lesz... Szóval..

Kb. 10-30 ezer forinttal számolj eleinte. A tápszer sokba kerül, ezért a nagy különbség, és persze ruhát is lehet venni drágát, szóval ez még nőhet felfelé is. Eleinte a legdrágább pelenka is olcsóbb, mert több van benne, bár eleinte több fogy, napi 6-7-tel számolj kb. Popsitörlő is kellhet 4 is egy hónapban. Nehéz megmondani, mert abból is van nagyon olcsó és drágább is. Bár én a drágábbat veszem, mert vastagabb, többet ér belőle egy, mint a másikból 3...szóval..nem könnyű megmondani. Ezért írtam a tól-igot. Gratulálok a babához!!! Boldog babavárást! :)

2016. jan. 6. 08:00
 19/24 anonim ***** válasza:

9-es válaszolónak:

Én írtam, hogy 18 a tápszer.

A fiamnak egy zacskó tápszer 2 napig elég, a dobod max 4 napig.

A milumil HA receptre 2400ft egy dobozzal kb és az 4 napra elég.

Egy hónapban megeszik min. 8 dobozzal, 4 hónapos most.

Előtte 6 doboz is elég volt.

Szóval inkább 15-20ezer a tápszer egy hónapban születéstől 4 hóig nálunk.

Most kezdett el nem HA tápszert kapni, ez jóval olcsóbb igen.

2016. jan. 6. 08:05
 20/24 anonim ***** válasza:

Szia! Előszöt is gratulálok a csöppséghez!

Mi ugyanabban a cipőben jártunk, mint most ti, annyi különbséggel, hogy én a tanítóképző utolsó elötti félévében lettem várandós (9 hónapos volt a kicsi, mikor befejeztem).

A GYED Extra, ahogyan írtad is 57 ezer körül van az első évben. A családi pótlék 12 ezer, illetve aa szülés után egyszer adnak 40 ezer forint körüli összeget.

Nálunk csak a Pampers vált be, mert érzékeny volt a kicsi bőre. Az első időkben elment 10-12 darab naponta. Havi szinten kb. 15 ezer, attól függően, hogy éppen mennyire volt akciós, illetve mennyit kaptunk ajándékba.

3 hónapos korától tápszert is kellett neki adni, 5 hónapos korától csak azt + bébiételt. A tápszer havi 12 ezer körül volt (6 doboz elment/hó). Bébiételt olcsóbb és egészségesebb főzni, nálunk az üvegest meg se ette.

A nagy gyógyszertári fürdető 1500.-, az 2 hónapig bőven elég. A popsitörlőből 4 csomag szintén 1500.- (Pampers Sensitive).

A tejpépeket nagyon szerette üvegből is, kanállal is, azok azért drágák. Főleg, hogy 3-4 nap alatt element egy doboz, ami 800-900 forint. De ebből is van, amit háziorvos felír receptre.

Érdemes lenne már most belépned a DM bababónusz programjába, sokat spórolhatsz vele, ráadásul nagyon jó a sajátmárkás tápszerük (egy doboz 1500.-) és a pelenkájuk (egy nagy csomag kb 4000.-).

Viszont, ahogyan a többiek is írták, ha egyszer beteg lesz, akkor ezek mellé még a gyógyszerek is-kész vagyon. Nálunk nagyon száraz volt a bőre és koszmós a fejecskéje. A Beba koszmó elleni sampon 3000, A-vitaminos krém 2000.-, gyógyszertári fürdető valami plusz hatásfokozóval 2000.-, Nurofen 2000.-, gyógyszertári popsikrém 2500.- és Pimafucort gombaölő szintén 2-3 ezer. És ezt egy hónapban kellett kiváltani.

Ha kérdésed lenne, írj nyugodtan. :)

És megnyugtatásul közlöm, hogy én is sokat számolgattam, aggódtam, de felesleges volt. Ha ki kell szorítani azt a pénzt, az ember ki tudja szorítani! :) Most várjuk a másodikat, de már nem számolgatok. ;)

2016. jan. 6. 08:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!