Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyibe kerül havi szinten...

Anneee25 kérdése:

Mennyibe kerül havi szinten egy kisbaba?

Figyelt kérdés

27 hetes kismama vagyok és számolásokat végzek, hogy hogyan fogunk kijönni.

Az érdekelne, hogy melyek az alapvető kiadások egy újszülött esetén tételszerűen árral.

Milyen esetleges kiadásokkal kell számolni?

Mennyi a pelus, kenőcsök, popsi törlő, fürdetőkrém, vatta stb. havonta?

Köszönöm előre is a segítséget!

2016. jan. 5. 19:44
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem az már régen rossz,ha számolgatni kell.Nem tudhatod pl.mennyit fog kakilni.Lehet egy nap elmegy 3 pelus,de az is lehet,hogy 10.Sőt,az is,lehet,hogy pont az a fajta nem lesz jó,amit veszel,új csomag kell másikból és még mindig lehet,hogy az sem jó.Nem tudhatod,hogy nem kell-e neki tápszeres pótlás,a tápiból szintén melyik a jó a gyomrának?Mondjuk amiket felsoroltál fürdető,vatta stb.párszázas tétel.De pelenkára lehet elmegy 10 ezer,de,lehet 25 is.Tápszerből ugyanígy.
2016. jan. 5. 19:55
 2/24 anonim ***** válasza:
22%

Ha minden megvan a babanak(eszkozok,ruhak,babakocsi,cumisuveg...stb) akkor havi szinten mar nem sok.Mi a kicsire,aki 8honapos a csaladi potlekot koltjuk!Ha mindene megvan ezek a tisztalkodo szerek es ami kell neki mar nem dragak.

Azsia centerbe a Bergon bababoltba 5000ft 100db pelus,nagyon jok az eleg tobb mint egy honapra,popsitorlot szinten ott vesszuk 3csomag kb 1000ft,furdeto az nem kell mindig sokaig eleg kb 3honapig az is kb 1000ft jonsons,vatta azt en nem is hasznaltam,fulpiszkalo az kb 200ft es eleg vagy 5honapig...Ha tapszeres az mar nehezebb ugy az kb hetente 2000 Ezek a kiadasok kb 6honapos koraig amig nem jon a hozzataplalas(az se draga ha nem bebikajat veszel) Na persze van egy egy nagyobb kiadas ha kinotte az adott meretet ruhabol.Azt en mindig elore megveszem.Bababorzen.Aprilis 27lesz a Syma csarnokba megint.Nalunk igy van,nem sporulunk de nekunk nem igenyel tobbet a gyerek...se mi

2016. jan. 5. 19:58
 3/24 anonim ***** válasza:

fürdető receptet fognak adni így előre azt ne vegyél meg popsikrémet is szintén recepteset kevertet.

amúgy mindenből van olcsó v. drága v. a köztes.... nyilván akiknek van vagy 6000ft hogy teljesbe kihozza havi szinten a babához kellőeket az kihozza annyiból mert nincs más és nyilván aki ennek 10szereséből hozza az szerint havi pl 30 alatt lehetetlen.

2016. jan. 5. 20:04
 4/24 anonim ***** válasza:
51%

az enyémnek a HA tápszer havonta 18ezer recepttel

pelenka 6000/hó

popsitörlő kb. 1000

olaj, fürdető, lázcsillapító, orrszívó, 2-3000

popsikrém 3000

Ez az első 4 hónapra igaz, utána a bébiételek, gyümölcsök, pépek váltják ki a tápszer egy részének a költségét, illetve a sima tápszer olcsóbb, de nem receptre iratom már.

2 számot nőtt a ruhákból eddig, turiban ez előre betárazva 3-4 méretből is 10.000

autós hordozó maxi coxi cabriofix használtan 10.000

magamra kötős hordozó 15.000

babakocsit nem használjuk, de az 60.000 volt

kiságy matraccal használtan 10.000 (Ikeás, matrac is)

textilpelus nálunk naponta fogy 20 is a bukások miatt kb. 8000 volt

ezen kívül rengeteg mindent örökölt a bátyjától, sem cipőket, sem overált, sem egyéb ruhákat, amik nem évszakhoz kötöttek nem vettem.

2016. jan. 5. 20:33
 5/24 anonim ***** válasza:
71%
Az elso valaszolonak uzennem,h ez a beszolas nem eppen helyen valo.Manapsag eleg ritka h egy csaladban nem kell szamolni es ez nem okkz gondot.Hw csak azok vallalnanak gyereket akiknek nem kell szamolgatni kihalt volna az emberiseg.Nem hiszem h a gyerekeket erdeklik az efajta kulsosegek.Mindenki megprobalja a penztarcajahoz legjobbat a gyermekenek...Regen ezek az extrak egyatalan nem voltak es itt vagyunk.
2016. jan. 5. 20:50
 6/24 anonim ***** válasza:

Ez azért nagyban függ az igényektől és hogy anyatejes-e a baba.

Az enyém az első 6 hónapban kizárólag anyatejes volt, így a legtöbb a pelenkára (Libero), popsitörlőre (Libero, Pampers, Hipp) és nekem melltartóbetétre ment el , kb. 20 ezer egy hónapban, a többi ápolási cucc nem volt nagy tétel, talán 1-2 ezer havonta (popsikenőcsöt pl. alig használok), illetve rengeteg ruhát kaptunk sógoréktól, az elején arra sem költöttünk sokat.

Amikor azonban beteg lett és kiderült, hogy krupp-ra hajlamos, 1-2 hét alatt közel 50 ezer elment gyógyszerekre és egyéb "segédeszközökre"...

2016. jan. 5. 20:51
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Én azt gondoltam sokáig fogok szoptatni de már az első héten kellett a pótlás, 2 hetesen már teljesen tápszeres lett mert hiába gondoltam ki, hogy küzdök a tejért, a babám úgy döntött ő nem küzd a kajáért. Szóval nem minden előre kiszámítható. Már most nem HA tápszert eszik így ez kb 10 ezer körül kijön egy hónapban. Pelenka 10 körül van szintén, szerintem minden egyéb babaápolási cucc szintén kijön egy 10-esből bár még nem számoltam össze (popsitörtő, popsikenőcs, fürdető, babaolaj). Szóval 30 ezer körül van ami fix minden hónapban, 3,5 hónapos, most lesz a második "ruhatárcsere" mert 51 centivel született de már a 62-es nem lesz sokáig jó, úgyhogy lehet vásárolni ruhákat, én nem vagyok a használt ruha híve de így se úgy se lehet túl olcsón kihúzni ezt sem egyébként. Majd a hozzátáplálással meg még több lesz. A babaápolási szereken sokat lehet fogni ha gyógyszertárit használsz fürdetőből és popsikrémből meg azon múlik a nagyja kaptok-e ruhákat és hogy lesz-e elég tejed.
2016. jan. 5. 21:00
 8/24 anonim ***** válasza:
Én szoptattam, így csak pelusra, popsikrémre és törlőre költöttem. Ruhákat használtam vettem jó állapotban. Nekem az rémlik, hogy a családi adókedvezmény, akkor egy gyerekre 10 ezret kaptunk és a családi pótlék bőségesen fedezte a babára való kiadásainkat.
2016. jan. 5. 21:46
 9/24 anonim ***** válasza:
55%

szoptattam, moshato pelenkát használtunk ( 56 ezer volt ) sose vettunk eldobhato pelenkát. popsitorlot nem vettem (mert annyi méreggel van teli, hogy koszi inkább nem)- nagy vattakorong plusz egy pumpás uvegbe- viz, mandulaolaj. furdésnél kecsketejes szappant használtunk és sheavajat utána. (Ekcémás volt a fiam)

bocs az offért, de aki havi 18 ezret fizetett a tápszerre, ott a gyerek mennyit evett? irta valaki, hogy egy doboz tápszer kb. egy hét és felirva 2 ezer ft. akkor az egy honapban 4 doboz 8 ezer. hogy a csudában lesz abbol 18 ezer? és akkor az hány doboz egy héten 2-3? és akkor mennyit eszik az gyerek??

2016. jan. 5. 22:19
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Tápszer és tápszer között is van különbség. Barátainknál ha jól emlékszem tejcukor érzékenység miatt speciális tápszerre volt szükség, ami heti szinten 5-6 ezerbe került.
2016. jan. 5. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!