Mennyibekerul kb egy kisbaba havi szinten tehat mire a pelust es egyebenet megveszi nek az ember?
pelenka : 8000-10.000ft
popsitörlő: 2000ft
tápszer ha nem tudod szoptatni (ez a legdrágább),nekunk :20.000ft/hó
ha beteg a gyogyszertár : 5000-10.000ft
ruhák :5000ft
készség fejlesztők ,mondjuk 3havonta : 5000-10.000ft
étel ha mar eszik (joghurt,köles golyó.sok gyümölcs stb )10.000-
hirtelen ennyi jut eszembe
Ezt így nem lehet leegyszerűsíteni!
Az én babám pl. sajnos csak tápszeres volt, ami ugye drágább, mintha anyatejet kapott volna.
Feszes volt a nyaka, Dévény tornára kellett járnunk,ami havonta 12 ezer!
Szóval nekünk kb. 40 ezer biztos volt egy hónapban!
jó. Tegyük fel, hogy egészséges a gyerek és tudom majd anyatejjel etetni...
de ezekszerint a mosható peluson és a házi törlőkendőn is rengeteget spórolni... :S
Hát a mosható pelus sem olcsó éppen, főleg az elején hamar kinövi, elég hamar kell új garnitúrát venni.
Szerintem ezek a kiadások, amik "kisbaba korában" vannak eltörpülnek ahhoz képest, ami később lesz, ha már iskolás. Etetni, ruházni, sport, különórák, persze ez sem kötelező, de ha szeret pl úszni akkor miért ne járhatna. Tanszerek egy vagyonba kerülnek.
Nekünk a tápszer pl 5000 ft-ból megvan szerencsére, de a nagyobbnak 20ezer az ovi cakkpakk havonta, pedig állami.
Ma már modernebbek a mosható pelenkák. Nem az a fehér téglalap.
:(
és mi a helyzet a lebomló pelenkákkal? meg ezt a pelust nem együt mossuk a többi szennyessel? -majd a védőnő biztos elmondja ha ott az ideje, de addig is érdeklődöm... :)
Én külön mosnám mindenképp, magas hőfokon.
A lebomló nagyon jó dolog a környezetszennyezés csökkentésére, de árban az sem olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!