Nekem rengeteg volt a tejem, de 10 nap alatt sebesre szívta a mellbimbómat és utána már csak gennyes vér jött mire leállítottak a szoptatással és sajnos azóta is feleakkora mellbimbóm van mert gyakorlatilag miután leesett a seb úgy maradt. Pedig nem gondoltam volna, hogy ekkora dráma a szoptatás. Na hát tápszer volt havi 20 aztán a gyógysztári fürdetőkre allergiás lett. Senki ne az a családban, meg nem álmodom... a spciáliskészítményei további havi 20ezer ft. Ha lebetegszik 5-15e ft a gyógyszer havonta. Mióta eszik 3x azóta a bébiétel elég drága volt (amit megevett) mióta nem üvegeset eszik azóta pedig a babajoghurt, babapuding babatúrókrém amik havi olyan 15ezer ft a rágcsával együtt. A bébiételek többek voltak jóval! Pelenkából csak a higgies bugyipelenkát tudom rátenni mert kifordul. gyakorlatilag rátezsem a pelenkát, összeragasztom az egyik oldalt és ezalatt a másik odlalon elszökik... Ezért a bugyipelenkát csak ráadom mint egy nadrágot mert eleve össze van tűzve és nagyon rugalmas. Ez MÉREGDRÁGA! az olcsó fajta is havi több mint 20e ft mivel nyáron sokat iszik és sokat is pisil. Emellett egy baba szandál amit kínaiban lehet kapni 2ezer ft... egy sípolós vacak kis játék 2ezer ft...körforgó 16e ft ami csinál is valamit, sima zenélő felhúzhatós játék 4e ft és nem egy nagy szám...pihenőszék és elektromos babahinta 80e ft... járóka 26e ft... hát az etetőszék mondjuk ajándékba kaptunk egy méregdrágát (hu 120e ft de nagyon pöpec) viszont az a lényeg, hogy ezeket a dolgokat lassacskán szerzed be. nagyon hamar kinő dolgokat és nagyon-nagyon hamar kell az újjabb kütyü. Pl egyik hónapban éppen a sípolós játékok érdekli másik hónapban már a fürdőszobát is aggadhatod tele játékkal pedig előtte nem érdekelte igazán. Persze ezek nem muszáj dolgok. amiket a végén felsoroltam és lehet okosan is vásárolni belőlük,én nem mondom, hogy kötelező márkás sportcipőt venni a gyereknek arra az 1 hónapra amíg jó rá, de valahogy az ember mindig a legjobbat szeretné a gyerekének. Én szeretném emlékbe az első kiscipőjét és imádom hogy olyan kis klassz vagány lett... de annyira jó érzés amikor megörül, hogy kap valami kacatot és látod emnnyire ragaszkodik hozzá, milyen sokat játszik vele. hatalmas szerencsém a bőre miatt,hogy mi anyagilag is terveztük a kicsit, mert nekünk bizony volt olyan hónap, hogy a fizun kívül a tartalékból is hozzá kellett kicsit pótolni éppen. Nem mondom, hogy szűkölködünk, de én is megnézem az árakat. Persze van 1-2 vadabb dolog aminél elszalad a ló (pl nagyon szuper babakocsi ami tényleg drágának számított a többihez képest) viszont ami fogyóeszköz mint a pelus abból arra megyek, hogy jó és praktikus legyen. Szerencsémre van pont hercegnős is, de az ugyan olyan micimackós már drágább kicsivel és ugyan az (huggies mindkettő). feleslegesen nem flancolunk:) Tényleg nem tudom mi lett volna, ha nem készülünk fel. Nem sajnálok tőle semmit és igazán akkor tűnik fel, amikor a törzsvásárlói kártyámon már megint összegyűlik rengeteg pont és konstatálom, hogy már megint összesen többszázezer ft után járó pontot vásárolhatok le... Pedig nem gondolná az ember, hogy ennyi minden szükséges és legtöbbje apróságnak tűnik. Én pl mindenképpen szoptatni akartam, és lelkileg is megviselt, hogy nem tudtam. Semmi nem idokolta, hogy számítanom kellett volna rá, hogy nem fog menni:( Még szoptatási tanácsadóm is volt... Szerintem kicsit készüljetek fel. Mert én is érzem, hogy jobban megnézem én magamnak mit veszek. Sőt! Az életemet is odaadnám neki szívesen, bármimet. De régebben, gond nélkül bevállaltam volna egy kisebb plasztikai korrekciót és ma már pazarlásnak érzem.