Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Havi szinten mennyit igényel...

Havi szinten mennyit igényel egy kisbaba?

Figyelt kérdés
2012. jún. 14. 13:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Pénzt? Vagy mit? Pontosan milyen korú?
2012. jún. 14. 14:01
 2/20 anonim ***** válasza:

változó.

attól is függ,hogy anyatejes-e vagy tápszeres meg attól is,hogy milyen márkájú pelenkát és babaápolási szereket vesztek.

örököl-e valakitől ruhákat vagy minden új amit veszetek stb.

2012. jún. 14. 14:02
 3/20 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyi idős.
2012. jún. 14. 14:02
 4/20 anonim ***** válasza:
Az anyagiak?Ha még szopik,akkor:pelus,popsikenőcs,törlőkendő,fürdető,esetleg ruhák.Szörnyű változó lehet,márkától,típustól függőn.Ha mindenből a legalapabbat veszed,akkor sem elég a családi pótlék.25-30ezer tuti.(csak tippelek)Ha már mást eszik,még több:tápszer,babakaja,esetleg játékok.Ja és nem említettem az alapholmikat,amiket az elején megveszel és nélkülözhetetlen:babakocsi,pelenkázó,kiságy!!
2012. jún. 14. 14:05
 5/20 A kérdező kommentje:
Fogamzásgátló mellett estem teherbe, de szeretném megtartani a picit, s ezért érdekel az agyagi része.
2012. jún. 14. 14:13
 6/20 anonim ***** válasza:

Remélem majd pontosítasz, de akkor leredukálnám a pelus/tej/tápszer kérdésre, mert ez az amit havi szinten meg kell venni és valószínűleg ezeket nem kapjátok, hanem nektek kell majd, még ha esetleg ruhát, stb-t kapna is. együnk egy hozzátáplálás előtt álló babát, ekkor eszik a legtöbbet:

- nekünk ekkor 8 doboz tápszer fogyott (tápszerárak 1500-2500 körül változnak)

- ha szoptatod, akkor a te kajádban jelenik meg a költség, mert 30%al több lesz a kalóriaigényed. Nem tudjuk, hogy ezt csak ennyivel több szelet kenyérrel, vagy kaviárral :) fedezed. de viccet félretéve: fontos a változatos értend.

- ha textilpelust használsz és most nem számoljuk magát a pelusok árát, akkor a mosás költsége, plusz a mosószerek, 1500 Ft körül vannak

- ha eldobhatót, akkor számoljuk havi 10.000-el.

Később, ha nagyobb a baba kb. feleannyit eszik majd mint ti, hiába sokkal kisebb :)

Kb. így kalkulálhatsz és ezek csak a legalapabb dolgok, ekkor még nem volt beteg, nem vettél neki ruhát, játékot, semmit.

2012. jún. 14. 14:15
 7/20 A kérdező kommentje:
sokmindent örököl még tőlem, mint babaágy, kádacska... pelenkázó, a ruháit meg már kiskorom óta vásárolom, mert mindig anya akartam lenni, aztán amikor valami megtetszett, megvettem.
2012. jún. 14. 14:15
 8/20 anonim ***** válasza:
Attól függ. Pl. ha anyatejes, akkor nem kell tápszer, cumisüveg, sterilizáló etc. Ruhákból felesleges mindent újonnan, úgyis nagyon hamar kinövi. Pelenkából sem mindegy, nagy a különbség márkától függően, sőt, ha moshatót használtok, az hosszútávon olcsóbb (mi is ezt használjuk, igaz, nem elsősorban spórolás volt a cél, hanem az allergiás babafenék, ami nem bírja az eldobhatót (ahogy a mamája se az eldobható betétet/tampont)). Rengeteget lehet spórolni a felesleges babacuccokon, mint pelenkázószekrény (sima szekrény megteszi, vagy ágy, stb kreativitástól és igényektől függően), így bőven elég egy pelenkázószivacs, pihenőszék, pelenkázótáska (egy nagyobb válltáska bőven jó, és sokkal olcsóbb), drága kence (gyakran okoz az agyonreklámozott Johnsons kiütést), bébiőr (walkie-talkie is megyteszi, vagy használtan), levegőztetőzsák, popsitörlőmelegító (!!) stb.
2012. jún. 14. 14:20
 9/20 anonim ***** válasza:

Szerintem mi tartunk már 1 milliónál (ebbe bele számít a terhesség is + felszerelések a születendő gyermeknek), pedig még csak 11 hónapos.

De lehet, hogy többet is költöttünk rá.

Börzén vásároltam neki, TESZVESZEN, leértékelt árukat vettem (kiságy, pelenkázó, etc...).

Veszélyeztet voltam, így "ráértem" nézelődni a városban egész nap, mi hol olcsóbb.

Pamperst használunk éjszakára (akciókban veszek csak és dobozosat!) és gazdaságos pelust (100 db-os) nappalra.

Patikás ápolószereket veszek neki receptre és tápszert kuponnal.

Én havi 110et hozok haza GYED-ből, párom pedig 350-et munkájából.

Nincs hitelünk, albérletben lakunk (külföldön van az életünk, de jelenleg hazajöttünk, mert párom itt tanít) és szerényen, de jól kijövünk egy hónapban.

Sokba kerül egy gyermek, de ha odafigyelsz és kellőképpen körültekintően jársz el, akkor fillérekből megúszhatsz 1-2 dolog megvételét.

Vagy gyűjts össze terhesség elejétől pénzt és a végén vásároljatok be, vagy mindig vegyél meg 1-2 kisebb dolgot.

Én pl. a másodikként csináltam. A kiságyát 20ezerért vettem, amit 14 éves korig tud használni, mert átalakíthatós. Vadi új (kicsit kopott volt szállítás miatt) pelenkázóját pedig 5ezerért lerakatban..

2012. jún. 14. 14:21
 10/20 anonim ***** válasza:
Arra figyelj oda,hogy mostanában rengeteg olyan dolgot rádumálnak az anyákra,hogy kell,meg nékülözhetetlen,aztán rájössz 1-2 hónap múlva,hogy nem is használod!PL:bébiőrző nélkül is felnő a gyerek!De van még csomó ilyen,úgyhogy gondold át!
2012. jún. 14. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!