Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Havi szinten mennyit igényel...

Havi szinten mennyit igényel egy kisbaba?

Figyelt kérdés
2012. jún. 14. 13:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nekem ez az egyik kedvenc babakelengye listám:

[link]

2012. jún. 14. 14:39
 12/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos válaszokat :)
2012. jún. 14. 14:45
 13/20 anonim ***** válasza:
9%

Csak a zitamama listájához fűznék hozzá 2 észrevételt:

1: "fürdetoszekrény vagy

kádállvány

Tipikus felesleges dolog. A babakád jobb híján a nagy kádba

is beteheto, de a legegyszerubb és legkényelmesebb, ha

felteszed a mosógép tetejére."

Szerintem egy kádállvány nagyon is hasznos tud lenni-de mondom, saját tapasztalat. Nekünk a mosógép a konyhában van, mi is eleinte a nagy kádban szerencsétlenkedtünk...azt a derékfájást nem kívánom senkinek. És milyen nehezen jött rendbe:( Mire beszereztünk egy állványt. Áldottam is azt, aki kitalálta. Ja, 2000 Ft volt.

A másik észrevétel: elutaztunk egy hétvégére 2 szobás volt az apartman, de hát hol aludjon az egy éves lánykánk? Aludjon velünk. 3 éjszaka, tök jó lesz. -gondoltuk. Persze jó érzés volt érezni a szuszogását ott mellettünk, mert itthon mindig a saját szobájában aludt, saját ágyában. Annak ellenére is azt mondom, hogy jó volt ez így, hogy hajnalban kelt, mi persze a párommal este sokáig fönt voltunk miután ő elaludt, így mi sokat nem aludtunk. De ami utána itthon volt... Nem akarta a saját szobáját, az ágyát, csak játékra használni, aludni benne semmiképp sem akart. Hetekbe telt, mire visszaállt a régi rend...

Na azóta vettünk utazóágyat, újan 10ezerért, és ha megyünk valahová, meg van oldva ez a kérdés is, és tudjuk, hogy nem lesz gond.

2012. jún. 14. 15:42
 14/20 anonim ***** válasza:

A popsikenőcs,fürdető,d+k vitamin,alkohol,hintőpor receptre kapod,yzóval nem drága.

A dokim ffogadott volt,de mindig a kórházban vagy az sztkban találkoztunk,így csak a szülésért fizettem,70ezret

a kiságy,matraccal 14ezer volt-teszveszen

ruhákat kaptunk

kiskádat leraktuk a földre és mellé ültünk :) se derékfájás.se állvány nincs

szoptatok még, és 6hós koráig csak anyatejen élt. nemcsak ingyen van,de egészséges is :)

ami drága:pelus,popsitörlő-de a DMben jó kuponok vannak rá

és ha beteg lesz, de kívánom ne legyen

Boldog Babavárást!

2012. jún. 15. 07:22
 15/20 anonim ***** válasza:

ja igen, a rokonok amikor meg jönnek babbalátogatóba és kérdezik mit vigyenek, mondjátok, h pelenkár :) mi ezen is sokat spóroltunk :)

játék nem kell annyi,mint hiszed :D és jobban el fog játszani később is 1műanyag flakonnal,mint egy hiperszuper játékkal.

járókánk nem volt,mert eltorlaszoltam az ajtót.

pelenkázóéapot vettem,ami a kiságyra lehet tenni

babakocsi-hordozó..ezt meg majd eldöntitek. én hordoztam 8hósig.aztán vettem egy esernyőkocsit 5ezerért

14es voltam

2012. jún. 15. 07:27
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, még csak öt hetes vagyok, de már nagyon izgatott. Sok mindenem megvan de még sokra van szükségem. 23 éves vagyok, nem rég végeztem a sulival, nincs meg az egyéves munkaviszonyom, csak a párom dolgozik. Tudom, hogy nagyon nehéz lesz, főleg hogy csak GYES-re vagyok jogosult, de vannak szüleink akik támogatni fognak... az abortuszról pedig hallani sem akarok. Nem fogunk nagy lábon élni de boldogok leszünk az biztos :))
2012. jún. 15. 10:08
 17/20 anonim ***** válasza:

gratulálok a picihez:)

a nővérem 22 éves neki 4 hónapos a kislánya,ő is épp csak befejezte a sulit mikor megtudta,hogy terhes.

a pasija amint megtudta,hogy baba lesz lelépett és semmit nem tudunk róla...

nővérem most a nagyszüleimnél lakik mert a mi házunk kicsi lett volna ahoz,hogy itt legyenek de az egész család nagyon örül a babának és mindenben segítünk neki amiben csak lehet.

ő is örökölte még tőlünk a kiságyat,a babakocsit használtan ,de jó állapotban vettük 10000 körül.ruhákat is örökölt rengeteget,meg játékokat,a fürdető meg a popsikenőcs gyógyszertári,szóval nem drága.ő tápszeres baba de már mást is eszik,a bébiételek között is vannak olyanok,amik jó minőségűek ,de nem drágák.és most ugye sok zöldség meg gyümölcs van amiből frissen is lehet neki bébiételt készíteni.

százasboltokban lehet kapni jó minőségű popsitörlőt is nem kell 500 forintot fizetni egy csomagért mikor meg lehet venni 200ért is az ugyanolyat.

sok boltban vannak eltérések az árak között ,szóval ha körülnézel,hogy hol vannak akciók nagyon sokat tudsz spórolni.

pl. rossmannban dmben a bébiétel sokkal olcsóbb mint pl a tescoban vagy auchanban.

2012. jún. 15. 10:32
 18/20 anonim ***** válasza:

9-es válaszolónak üzenem, hogy 460-ból éppen, hogy kijönni?

A párom meg az én még normális fizum összesen 180 körül volt míg dolgoztam, és mégis mindene megvan már a leendő babánknak

37hkm

2012. jún. 15. 13:21
 19/20 anonim ***** válasza:

Írta, hogy külföldön élnek.

De egyébként simán lehet "épphogy" is ez,ha az ember többet keres, magasabbak az igényei is. Teszem azt, mondjuk 100e az albérlet, 60e elmegy különböző biztosítás/megtakarítási dolgokra. Máris csak 300e marad a mindennapokra, ami egy kicsit több húsevéssel, márkásabb rukákkal nem is olyan sok és még azt se mondanám, hogy luxus. Kb. így, de majd válaszol gondolom akit kérdeztél, csak addig is elkezdtem kifejteni

2012. jún. 15. 13:28
 20/20 anonim ***** válasza:

Utolsóhoz-is-fűznék hozzá egy-két dolgot. Igen, sokat számít, hogy kinek milyenek az igényei.MI kb. 400ezerből élünk, és bármennyire is furcsa, nem tudunk félretenni. Persze ez a "nem tudunk" úgy értendő, hogy a jelenlegi igényeink szerint. Mert ha a párom megelégedne a tescos termékekkel, vagyis mindenből hajlandó lenne a legolcsóbbat venni, nyilván tudnánk félretenni is. De ő úgy van vele, hogy egész nap dolgozik(én gyeden vagyok, most várjuk a 2. babánkat), miért ne költhetne arra, amire szeretne?! Húzza meg magát, mikor megteheti, hogy azt eszik amit szeret, oda utazik, ahová szeretne(és itt nem luxusnyaralásra gondolok), ...stb. Ez a "megteheti" is érdekes dolog. Nem, igazából nem is tehetné meg, ha azt nézzük, hogy 90ezer a lakáshitel havonta(szóval lehetne gyűjteni, hogy előtörlesszünk), 16 éves autónk van(lehetne gyűjteni egy újabb autóra), én 2 éve nem dolgozom. De ami számára, számunkra örömet okoz, az nem a fullos, szép autó, nem igazán a külcsín, hanem az, ha jól érezzük magunkat. Nyaralást semmi pénzért nem hagyná ki.Az az élmény, amiről évek múlva is beszél, amire szivesen emlékszik. Na szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy mindenki számára mások az értékek. Mindenkinek mások az igényei. Mi csak azért gazdálkodhatunk 400ból, mert a páromnak most ilyen munkahelye van. Ha nem ennyit keresne, ki kellene jönni kevesebből is. 90 a hitel, panelban lakunk, télen sok a fűtés(pedig korszerűsítésre is fizettünk, de nem sokat változott az összeg), mondjuk mindennel együtt 120 a "rezsi", ebbe az autó dolgai is benne vannak. drága a pelenka, az ételek(párom húsevő:)), a jó minőséget meg kell fizetni, a gyermekemnek pedig szeretném a legjobbat adni mindenből. Ja, ruhát a turiból vásárolok neki, nem az a legtöbb. Zöldség, gyümölcs minden napra, ezrekbe kerül, és akkor még nem vettem tejet, húst, kenyeret. Legalább 100ezer megy el kajára. Gyerekdolgokra átlag 20. Párom néha sörözni a haverokkal, cigi neki...50 tuti van. Néha azért én is költök magamra, de max. 15öt egy hónapban, van mikor semmit, de most vettem egy papucsot, 15 volt. Semmi extra, csak annyi, hogy bőr. Nyaralás...most 5 napra megyünk, mert a párom így kapott szabit, Olaszország, KEMPING, lakókocsi, szállás, üzemanyag400euró, plusz amit eszünk, vásárolunk, amit itthon is elköltenénk(max.100 euró, amivel ott többet költünk az itthoninál).És a 400at már rég túlléptük, persze tudom,a nyaralás nem havi kiadás.

Ennyi. Nagyon könnyen elmegy az a 400, ha valakinek hitele, autója, gyereke van.

2012. jún. 15. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!