Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet, hogy bruttó 120...

Hogy lehet, hogy bruttó 120 000 Ft-os bérrel, ennyi táppénzt kaptam? Nem értem. Van akinek szintén ennyi a bére? Mennyit kap? (évek óta ennyi a bérem)

Figyelt kérdés

Március eleje óta vagyok táppénzen. Április 10-én kaptam pénzt a munkáltatómtól, ami gondolom a betegszabadság miatt volt. Azóta nem kaptam semmi. Május 6-ig van leadva a táppénzes papírom (kéthetente kapom meg a terhesgondozóban). Ma reggel jött 2 db sms, az egyik 26 000 Ft, a másik 79 000 Ft jóváírásról, az Egészségpénztártól.

Ez hogy lehet???

Keresőképtelenég kódom: 9

2012. máj. 17. 12:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A táppénzt úgy tudom a hétvégi napokra is számolják, nem csak a munkanapokra.
2012. máj. 17. 12:08
 2/12 anonim ***** válasza:
2012. máj. 17. 12:17
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha 9-es kóddal vagy táppénzen akkor nem kaphattál volna a munkahelyedtől pénzt, mert nem jár neked betegszabadság! csak táppénz. Én is március 1-től vagyok táppénzen, de kevesebb volta bruttóm így én eddig kaptam 91 295 Ft-ot és még 27 785 Ft-ot. A papírjaim csak április végéig lettek leadva. Táppénz viszint nem jár hétvégi napokra, csak ha kórházban vagy. Remélem tudtam segíteni.
2012. máj. 17. 12:19
 4/12 A kérdező kommentje:

1 hetet voltam kórházban, amibe 2 hétvége beleesett. Igen, ezt én is olvastam, hogy veszélyeztett terhesként nem jár betegszabadság, pedig bizony, hogy kaptam. Lehet, hogy akkor még nem volt 9-es a kódom, mert a kórházba kerülésem azután volt, és valószínű, hogy utána lettem veszélyeztett.

De akkor azt mondjátok, hogy helytálló ez az összeg? Én sokallom. Nagyon örülök neki, de félek, nehogy kiderüljön, hogy valamit elszámoltak, aztán 2 hónapig nem kapok semmit... :(

2012. máj. 17. 12:23
 5/12 A kérdező kommentje:
Félreírtam, 1 hétvége volt.
2012. máj. 17. 12:24
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia.

Március 13- tól vagyok táppénzen. A bruttóm évek óta 145.000.

Ápr. elején (bár én is 9es kódú vagyok) a munkáltatómtól kaptam 35.000 forintot, ami a betegszabim volt. Azóta kaptam kb 2.5 hétre 51.000-t. Meg is lepődtem, milyen sok. Azóta még nem kaptam,de bármikor utalhatnak, mert 2 hete leadtam már az uccsó papírt.(Tudom, hogy elvileg 30 nap, de tök hamar utaltak a múltkor is.)

Szóval szerintem reális a tiéd, ha az enyém is jó. :)

2012. máj. 17. 13:02
 7/12 A kérdező kommentje:

Olyan rossz, hogy egyszerűen nem lehet eligazodni ezen. Viszont ez alapján majdnem oké. [link]

Köszönöm a válaszokat!

2012. máj. 17. 13:15
 8/12 anonim ***** válasza:
a táppénz naptári napra jár, kórházi ápolás esetén 50 % napi mértékkel, egyéb esetben két év folyamatos biztosítási jogviszonynál pedig 60 %-os mértékkel. Veszélyeztetett terhesség esetén első naptól táppénz jár. Ha évek óta ennyi a béred, akkor nagyjából úgy kell kiszámolni, ha nem volt egyéb jövedelmed tavaly, és feltételezzük, hogy táppénzen sem voltál (12 x 120000/365=3945,20 ez a táppénz alapja. Kórházi ellátásra ennek az 50-a % jár, sima táppénznél pedig ennek a 60 %-a.
2012. máj. 29. 21:47
 9/12 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a kielégítő választ. Viszont felmerült még valami. Tavaly vállalkozó is voltam szeptemberig. A vállalkozásból befolyt bevétel számít a táppénz megállapításánál?

(még nem tudtam beszélni a könyvelővel, hogy ezt megkérdezzem)

2012. máj. 30. 09:52
 10/12 anonim ***** válasza:
A főállású jogviszonyod mellett voltál úgymond másodállásban válallkozó? Ez a vállalkozás azóta megszűnt?
2012. máj. 30. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!