Hogy lehet, hogy bruttó 120 000 Ft-os bérrel, ennyi táppénzt kaptam? Nem értem. Van akinek szintén ennyi a bére? Mennyit kap? (évek óta ennyi a bérem)
Március eleje óta vagyok táppénzen. Április 10-én kaptam pénzt a munkáltatómtól, ami gondolom a betegszabadság miatt volt. Azóta nem kaptam semmi. Május 6-ig van leadva a táppénzes papírom (kéthetente kapom meg a terhesgondozóban). Ma reggel jött 2 db sms, az egyik 26 000 Ft, a másik 79 000 Ft jóváírásról, az Egészségpénztártól.
Ez hogy lehet???
Keresőképtelenég kódom: 9
1 hetet voltam kórházban, amibe 2 hétvége beleesett. Igen, ezt én is olvastam, hogy veszélyeztett terhesként nem jár betegszabadság, pedig bizony, hogy kaptam. Lehet, hogy akkor még nem volt 9-es a kódom, mert a kórházba kerülésem azután volt, és valószínű, hogy utána lettem veszélyeztett.
De akkor azt mondjátok, hogy helytálló ez az összeg? Én sokallom. Nagyon örülök neki, de félek, nehogy kiderüljön, hogy valamit elszámoltak, aztán 2 hónapig nem kapok semmit... :(
Szia.
Március 13- tól vagyok táppénzen. A bruttóm évek óta 145.000.
Ápr. elején (bár én is 9es kódú vagyok) a munkáltatómtól kaptam 35.000 forintot, ami a betegszabim volt. Azóta kaptam kb 2.5 hétre 51.000-t. Meg is lepődtem, milyen sok. Azóta még nem kaptam,de bármikor utalhatnak, mert 2 hete leadtam már az uccsó papírt.(Tudom, hogy elvileg 30 nap, de tök hamar utaltak a múltkor is.)
Szóval szerintem reális a tiéd, ha az enyém is jó. :)
Olyan rossz, hogy egyszerűen nem lehet eligazodni ezen. Viszont ez alapján majdnem oké. [link]
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon köszönöm a kielégítő választ. Viszont felmerült még valami. Tavaly vállalkozó is voltam szeptemberig. A vállalkozásból befolyt bevétel számít a táppénz megállapításánál?
(még nem tudtam beszélni a könyvelővel, hogy ezt megkérdezzem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!